Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edonisłav

pracuje na czarno czyli mam prace czy nie mam pracy ?

Polecane posty

Gość edonisłav

bez umowy , bez niczego , bez ubezpieczenia pracuje u własciciela prywatnego i zarabiam 3300 zł miesiecznie samjuz nie wiem bo z jednej strony nie mam pracy a zdrugiej strony mam pracę wiem że nie odkładam na emeryture, wali mnie to , musze z czegos zyc

Gość etewhwjh
Jak byłeś rejestrowany w urzędzie pracy, to pewnie masz, że jestes bezrobotny

Gość erteryeryer
nie masz 🖐️ jeśli urząd skarbowy się dowie to obydwoje z pracodawcą wyłapiecie spore kary pieniężne :classic_cool:

Gość terz tak bym zrobił
bo państwo zabiera dla siebie 900 zł a i tak nie wiadomo czy dożyjesz emerytury bo statystycznie 40 % nie dożywa do emerytury a jak dożyjesz to dostaniesz tylko około 700zł z prawnego punktu to nie masz pracy http://www.stop67.pl/

Gość terz tak bym zrobił
to możesz przejsc na umowę zlecenie np za 300zł miesięcznie a reszta wypłaty pod stołem

Gość edonisłav
nie zarejestrowałem sie w urzedzie 2 lata temu zostałem zwolniony z etatu na skutek redukcji działów w firmie , dostałem odprawę i poszedłem pracować do prywatnej firmy , na początku miałem umowe zlecenie ale później juz z włascicielem darowalismy sobie ta śmieciowa umowę i pracuje bez , biorę 3300 miesięcznie nawet własciciel firmy mi nie płaci tylko jak kontrahent płaci za towar to mi mówi żebym sobie z tych pieniędzy wział odliczył swoje bo na fakturze i tak całych kwot nie pisze tylko zaniżone

Gość yturttuyyt
w sumie to dobrze robisz, trzeba okradać ten złodziejski kraj na każdym kroku :classic_cool:

Gość edonisłav
szczerze mówiąc to jestem zadowolony a po chooj będe składki odprowadzał

Gość edonisłav
co myslicie o mojej sytuacji ?

Gość Znowu macie problem.
Masz jasna sytuację czyli i masz prace i jej nie masz .Komfort tego taki,ze bez zbędnych formalności.