Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzysten

Rozbieżność w czasie rekrutacji na studia pomiędzy różnymi uczelniami - help!

Polecane posty

Gość maturzysten

Hej! Jestem właśnie na etapie zdawania matury i mam pewne wątpliwości co do składania dokumentów na studia. Otóż jeżeli np. UW prowadzi rekrutację do końca lipca i daje zakwalifikowanym kandydatom kilka dni pod koniec miesiąca na dostarczenie papierów na uczelnię, a rekrutacje uzupełniające na innej uczelni, np. SGGW trwają nawet i do połowy sierpnia czy dalej, to jak to jest, jeżeli dostałabym się na UW, ale zależałoby mi na studiach na SGGW, ale ich perspektywa byłaby bardziej niepewna, to jadę pod koniec lipca złożyć papiery na UW, a potem, jeżeli przyjęliby mnie też na SGGW, przenoszę je w sierpniu właśnie na tę drugą uczelnię? Czy to nie rodzi jakichś większych komplikacji? Jak to jest? Czy wszędzie dostarczam kopie i potem tylko powiadamiam UW, że rezygnuję ze studiów u nich? Mam świadomość, że pytanie jest dość chaotyczne, ale naczytałam się od groma tych wszystkich regulaminów i uchwał, i nadal nic nie wiem. Pomóżcie, z góry wielkie dzięki!

skladasz papiery na UW a jak sie dostaniesz na SGGW to zabierasz i skladasz na SGGW na twoje miejsce wejdzie ktos z listy rezerwowej