Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozaikakakak

Plamy na ciele dziecka, co to moze byc?

Polecane posty

Gość mozaikakakak

Mojej 15 miesiecznej córeczce wyszły takie plamy na ciele, na pogotowiu powiedzieli mi ze to nic groznego ale oni nie są przychodnią i takimi rzeczami sie nie zajmują, dermatolog za 2 dni a poki co ja robie sie blada gdy to widze...moze wam to cos powie http://www.voila.pl/468/8874v/?1

Gość lkkionikn
ciezko powiedziec to moze byc wszystko jakies uczulenie albo alergia puki co sie nie martw nic zlego sie nie dzieje dziecku plamy rosna? pojawia sie ich wiecej? moze dziecko mialo kontakt z jakas woda obca?(jeziorko) basen?

Gość Lodołamaczer
czy Twoja córeczka pierdzi?

Gość sdsdassda
lec do rodzinnego neich zobaczy ja bym nie czekala tyle na demratologa

przeanalizuj co jadło przed tymi plamkami, moze to uczulenie, i idz do lekarza rodzinnego a do dermatologa to ja bym zadzwonila i powiedziala ze chodzi o dziecko, w takim wypadku powinni cie przyjać bez czekania.

Gość mozaikakakak
Nic nowego nie jadła, piła wode smakową niegazowaną. Mowilam ze chodzi o dziecko i to nic nie dało

Nie wiem oczywiście czy to to, ale podobnie wyglądają pozostałości po uczuleniu np na słońce. Mój kuzyn miał w dzieciństwie, tylko że to po 2-3 dniach schodziło, a wychodziło bardzo nagle i wcale nie zawsze kiedy był na słońcu tylko raz kiedyś. Wtedy dostawał 4 razy dziennie łyche wapna i schodziło.

W takim razie jedz do innego dermatologa i zwyczajnie sie kłóc, a uczulony moze byc, podobne plamki miał synek szwagierki, cały wygladał jak tygrysek w cętki, uczuliła go ryba, co najlepsze jadł ją wczesniej i nic sie nie działo, zmiany moga sie pojawić po jakimś czasie dopiero.

Gość lkkionikn
za 2 dni ma dermatologa a nie za 2 miesiace mamuski spokojnie moze poczekac te 2 doby

Gość wg mnie to uczulenie
a nie ubierałaś mu jakiegoś nowego ubranka? mój syn po założeniu nowego t-shirta dostał takiej wysypki