Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaluuuje

i gdzie pracowac w polsce?do 67

Polecane posty

Gość zaluuuje

jaak juz teraz mlodzi nie maja pracy, a co ddopiero ludzie po 50, 60 tce

a jezeli komus uda się przepracować do 67, to przez to nie będą mieć pracy młodzi ludzi ludzie, bo starsi będa zajmować miejsce a co z umowami? fajne są umowy na zlecenie lub o dzieło, prawda? brak urlopu, brak praw...

Gość zaluuuje
prostytucja jako menager to moze . ale ilu bedzie klientow, jak nie beda faceci zarabiac? ludzie czy nie widzicie ze polska nie jest gotowa na taki ruch, my jestesmy beidnym krajem, zaleznym, z malymi zasobami,nie stac nas na prace-zarobkowanie dla wszystkich

Gość ujukl
Ja mam 49 i nigdzie mnie nie chcą pomimo dużego doświadczenia w zawodzie. Więc gdzie dopracuje do emerutury? Całe życie pracowałam w biurze . Teraz pdjelabym pracę gdziekolwiek , nawet w sklepie i tez mnie nie chcą .

Gość moje trzy
14:10 [zgłoś do usunięcia] ujukl Ja mam 49 i nigdzie mnie nie chcą pomimo dużego doświadczenia w zawodzie. Więc gdzie dopracuje do emerutury? Całe życie pracowałam w biurze . Teraz pdjelabym pracę gdziekolwiek , nawet w sklepie i tez mnie nie chcą . To może tera zkolej na przekwalifikowanie się.? Takie czasy, że trzeba być elastycznym, mieć wiele umiejętnosci i nie przywiazywać się do miejsca zamieszkania.

Gość GretaBarbo
"To może tera zkolej na przekwalifikowanie się.? Takie czasy, że trzeba być elastycznym, mieć wiele umiejętnosci i nie przywiazywać się do miejsca zamieszkania" Z całym szacunkiem ale GÓWNO wiesz o rynku pracy w Polsce. Pewnie masz ok. 30 lat, pracujesz w korporacji i wydaje Ci się, że Pana Boga za nogi złapałeś/złapałaś

Gość moje trzy
pudło :) mam własną działalność i wiedzie mi się znakomicie

Staruchy blokują etaty młodym i pracy nie ma.

Gość moje trzy
czy rząd miał zdecydować o wyborze Twojego zawodu? czy myslisz, że jakikolwiek rząd załatwi Ci pracę powyżej 1500 ? czy rząd ma za Ciebie decydowac jakich wyborów masz dokonywać w zyciu?

Tu nie chodzi o rząd ale o brak wolności gospodarczej. Czemu zarabiasz 1500? Bo ZUS i wysokie podatki - pracodawcom zabiera część dochodu i dlatego tak mało płacą ludziom. Jebani złodzieje.

Gość moje trzy
A kto Ci zabrania być pracodawcą sam dla siebie?

Gość co za argumenty :-)
jakbyśmy dalej przechodzili na emerytury w tym wieku co obecnie to masakra. Co mi po emeryturze 500PLN, musiałbym iśc dorabiać. Teraz płączecie, że dłżej pracować trzeba będzie. Potem płakalibyście, żę nie da rady wyżyć za taką małą emeryturę. Ja będę pracował do 67roku życia i jak da radę to nawet dłużej, dawno się z tym pogodziłem i nie wylewał łez na forach z tego powodu.

"A kto Ci zabrania być pracodawcą sam dla siebie?" Nie mam zamiaru płacić ZUSu. Poza tym nie umiałbym prowadzić własnej firmy.

Gość amozelepiejtak
zamiast pracować legalnie do 67 to chyba lepiej te pieniądze odkładać na konto a tak w ogóle ta reforma się zmieni

Gość jygjgy
ludzie przecież co chwila u nas rządzi ktoś inny i napewno jeszcze 100 razy to zmienią

Gość amozelepiejtak
nie prywatne nigdy w życiu zus

Gość moje trzy
No widzisz.:) Jak nie chcesz się nauczyć prowadzić własnej firmy albo nie jesteś dobry w swoim zawodzie, albo Ci się nie chce wysilać to.. nie pozostaje nic innego tylko zapierdzielać u kogos za marne 1500 i nie narzekać. PS. ZUS przez pierwsze 2 lata to tylko 200 zł z groszami :)

Gość 349 gwoli ścisłości
:o 🖐️

Gość dgfdhfgjgh
moje trzy to jakas glupia K U R WA, żebys zdechla ku r wo na RAKA tego ci zycze i to przed sama emeryturą, NIECH SIE STANIE!!!

Gość lkdemken kd
trzeba miec tez pomysl na biznes

"nie pozostaje nic innego tylko zapierdzielać u kogos za marne 1500 " Nie mam większych wymagań - żarcie i opłacenie rachunków plus coś do odłożenia.

Gość moje trzy
15:02 [zgłoś do usunięcia] dgfdhfgjgh moje trzy to jakas glupia K U R WA, żebys zdechla ku r wo na RAKA tego ci zycze i to przed sama emeryturą, NIECH SIE STANIE!!! a ja Ci życzę dobrej pracy i płacy i w ogóle wszystkiego najlepszego 🌻

Gość lokusek69
w rządzie siedzą na dupach i nic nie robia,taka jest prawda! a my musimy zapir****lac,taka jest prawda. ciekawa jestem kto zatrudni mnie jak bede miec 50lat?wszedzie szukaja mlodych ludzi. brak slow!!! POLSKA TO DNO!!!!!!

"wszedzie szukaja mlodych ludzi." Z wieloletnim doświadczeniem. Kurwa!

Gość moje trzy
Dobrego fachowca żadna firma nie pozbedzie się ze względu na wiek. A jesli nawet, to i po 50-tce znajdzie pracę.