Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutkagwiazdeczka

poronienie zagrazajace boje sie

Polecane posty

Gość malutkagwiazdeczka

witajcie. Jestem w 9 tygodniu ciazy mialam dokuczliwe bole pojechalam do lekarza stwierdzil twarda macice i wyslal do szpitala . Stwierdzono poronienie zagrazajace.. Przepisali luteine.. Czy to znaczy ze moge latwiej stracic dziecko? Martwie sie bo nie wiem co mam robic.

Gość malutkagwiazdeczka
.... A czego mam unikac co jest szkodliwe? Nic lekarze nie mowli procz brania luteiny

ja z tego powodu byłam w szpitalu parę dni ale to był juz 4 mc ale oprócz luteiny dostawałam tez fenoterol bo to rozkurczowo... 12 h pod bolacą kroplówą:( nie stresuj się bierz ta luteinę i odpoczywaj... ja tam wylądowałam bo poprzedniego dnia byłam bardziej aktywna fizycznie i takie były skutki łącznie z niewielkim rozwarciem macicy..... uważaj na siebie leż odpoczywaj i bądź dobrej myśli choć wiem że to ciężko:)

Gość malutkagwiazdeczka
boje sie ze latwo strace dziecko:(

unikaj przede wszystkim wysiłku i nadmiernej aktywności:) nie znaczy że masz leżeć plackiem ale myślę że jednak powinnaś odpuścic sobie zakupy sprzatanie dłuższe stanie a nawet spacery zwłaszcza jak jest tak ciepło.... lepiej poleżeć i poczytać książkę :) niż później żałować :)

Gość malutkagwiazdeczka
czy to rzeczywiscie jest takim zagrozeniem dla malenstwa??...

nie bój się:) przed tobą jeszcze 3 takie tyg potem ryzyko poronienia gwałtownie spada:) myślę że jak będziesz brała luteine i się mocno oszczędzała to będzie dobrze:) zawsze możesz pójść jeszcze po radę do innego gina i dokładnie go wypytać:) i oczywiście żadnych cieplejszych kapieli i pryszniców:) nie mówiąc o seksie:) lepiej dmuchać na zimne:) mi zabronili ciepłych kapieli seksu a nawet dłuższych spacerów ale to był grudzień więc nie było z tym problemu:) i absolutnie nic nie dźwigać nawet jak wydaje nam się to na tyle lekkie:)

nie mam pojęcia bo tam w szpitalu to też od nich nic nie wyciągniesz i dopiero na wypisie przeczytałam właśnie że groziło poronieniem I stopnia więc cholera wie zwłaszcza że po kroplówce czułam sie juz super... może to tylko tak groźnie brzmi...

Gość malutkagwiazdeczka
ja w zaleceniach mam tylko wpisana luteine

ja też miałam a resztę powiedział mi lekarz w windzie bo pytałam... tyle i na temat.... jak sama nie wywiercisz im dziury w brzuchu to nic ci nie powiedza:/ i to musisz na dodatek o wszystko zapytać osobno... o leżenie noszenie prace spacery kapiele seks....

Gość malutkagwiazdeczka
to mowisz przez 3 tygodnie mam sie oszczedzac?

A kiedy masz kolejną wizytę u lekarza? On powinien ci wszystko powiedzieć.

Gość malutkagwiazdeczka
mi powiedzieli ze tragedii nie ma bo nie plamie i nie krwawie yi usg dobrze wyszlo. Ale mialam te bole wlasnie i twarda macicel

Gość malutkagwiazdeczka
wizyte mam we wtorek

mialam to samo.. luteina 2 razy dziennie podjezykowo, nie przemeczanie sie, unikanie gorących kąpieli, i zero seksu.. tak powiedzial mi moj ginekolog. Jestem w 22 tc teraz i jest wporzadku :) także badz dobrej mysli trzymam kciuki :)

to do wtorku sie oszczędzaj a tam dokładnie wypytaj:) ja też nie krwawiłam a wiem że po 12 tyg ryzyko poronienia spada bardzo mocno i można odetchnąć:)

Gość malutkagwiazdeczka
a czy to ze o malo nie zemdlalam po powrocie do domu do cos z tym zwiazane?... A z czego wynikaja takie problemy z ciaza?

musisz powiedzieć o tym lekarzowi... nie wiem skad takie problemy... chyba stąd że jednak jesteśmy słabe fizycznie jeśli wiesz o co mi chodzi:) jedna starsza ginka powiedziała mi że nie wie co sie dzieje ale że teraz donoszenie ciąży bez żadnej pomocy lekarzy i leków graniczy z cudem...

No to ja pocieszę! Miałam poronienie zagrażające przez CAŁĄ ciążę. Za parę chwil rodzę, jednak przez cały okres ciąży miałam tryb leżąco - siedzący. Udało się! Zaraz zaczynam 36 tydzień. Słuchaj lekarzy, dużo odpowczywaj, a będzie dobrze:)