Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość almaaako

goraczka !!! u dzieciątka

Polecane posty

Gość almaaako

drogie panie mam problem jestem młoda mama.. dlatego każda zmiana u mojego dziecka to dla mnie straszny problem .. mała ma goraczke 38.3 wystąpiła nagle ... nie wiem czemu.. czy to grozne potrzebuje pomocy.. nie ma katarku ani kaszelku ... pomocy ( podałam czopek)

Gość almaaako
dodam ze ma 3 miesiace;/

Gość veltyna
obserwuj, jak nie zbijesz dzwoń do szpitala, ostatnio pisała tu mama kilkumiesięcznego dziecka o gorączce i o strasznym finale tej całej sytuacji - dziecko zmarło bo lekarze nie udzielili właściwej pomocy i na czas ps nie jestem matką więc nie mam wiedzy praktycznej

goraczka u dziecka to stan powyzej 38,5 st. spokojnie, moze zaczyna jej wychodzic zabek jezeli nie ma innych objawów. temp wystepuje wtedy ok 2-3 dni przed wybiciem sie zabka. moze byc tez tak ze to jakas infekcja która zaczyna sie stanem podgorączkowym. jezeli temp sie podniesie , badz nie bedzie spadac po lekach idz do lekarza

Gość kaszanka z grilla
zęby w 3 mcu?

Gość zaciagnięte rajty
Gorączka u malutkich dzieci może być bardzo groźna.Nie lekceważ tego.Jeśli gorączka nie ustąpi po czopkach to skonsultuj się z lekarzem.u takich małych dzieci to nie żarty.Może być jakaś infekcja która wymagać może nawet hospitalizacji.Moja córka miała tak jak miała ze 2 miesiące od razu zadzwoniłam do lekarza o poradę-a ona niezwłocznie przyjechała do domu.Ona miała 39 stopni i "leciała mi z rak" Lekarka zanim przyjechała poprosiła mnie żebym włożyła ja do wanienki z letnia wodą żeby obniżyć temperaturę.Na szczęście nie było to nic poważnego .Gorączka minela tak szybko jak się pojawiła.Ale lekarka powiedziała ,że dobrze zrobiłam dzwoniąc po nią bo nie ma żartów.

sama gorączka może być objawem zakażenia dróg moczowych... u mnie tak było

Gość almaaako
teraz spi własnie ...nie bede lekcewarzyc... ehhh

poczekaj jeszcze trochę, bardzo dobry jest panadol w syropie dla dzieci, on jest od 3 miesiąca. Jeżeli nie przejdzie przez kilka godzin czy dzień to powinnaś jechać do lekarza

Ester nie masz dzieci to nie wiesz jakie to uczucie kochać i czuć się odpowiedzialnym za czyjeś życie..rozumiem że te uczucia sa ci obce .

Pilnuj dzieciąteczka, żeby gorączkunia nie rosła. Jak będzie dużutka to zadzwoń do szpitalika, na pogotowie. Kareteczka do dzieciąteczka z gorączunią przyjedzie zawsze. Z temperaturką u maluteńkich dzieciąteczek nie ma żarcików.

Gość singsing
Pomijając dziwne wpisy powyżej, bardzo proszę o nieudzielanie rad osób, które nie znają tematu. Gorączka u małych dzieci owszem jest groźna ale hello ... czy wszyscy wiedzą kiedy mówimy o gorączce? Tak jak napisała jedna z mam gorączka jest powyżej 38,5 st i wówczas należy ją zbijac preparatami z paracetamolem lub ibuprofenem (Milifen, Nurofen, Ibum itp) Almaaako bardzo dobrze zrobiłas podając czopek dziecku, to prawdopodobnie ząbki lub trzydniówka. Jeżeli mała ma juz skończone 3 m-ce można juz podawac lek z ibuprofenem, ja polecam Milifen - działa jak nurofen ale jest o niebo tańszy.

Gość już wszystko wiem
w razie czego można dziecku zaaplikować okłady ze śliskiego kocyka

Witam, A czy Milifen także można podać dziecku przy infekcji jelitowej ?

Gość Pani Klamka
jak ma bole brzucha to tak, ale jednym ze skutkow ubocznych moze byc bol brzuhca

Gość domipolek
milifen jest lekiem przeciwgoraczkowym i przeciwbólowym, na jelitówke podawałabym probiotyki i jakis preparat z elektrolitami, chyba, że dziecko ma wysoka temperaturę i trzeba ja obiżyc. ale o tym, co podawać w takiej sytuacji powinien zdecydować lekarz.