Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evolutianka

Pytanie o pielęgniarkę środowiskową

Polecane posty

Gość Evolutianka

Mam pytanie ,bo kuzynka urodziła córeczkę i 3 razy była juz u niej położna,dziwi mnie to że 3 razy,bo u mnie 9 lat temu była tylko jeden raz i to starczylo ,zobaczyła co miała zobaczyc ,podpowiedziała jak cos było potrzebne i tyle a tu dowiaduję się od kuzynki że jeszcze bedzie przychodzić co miesiąc przez rok środowiskowa,ona sama nie wie po co i dla czego ale dowiedziała sie właśnie że tak będzie i że wpadać będzie kiedy jej się będzie podobało i bez zapowiedzi .I w związku z tym mam do was pytanie kto sie orientuje w takiej sprawie , po co przychodzi ? w jakim celu ? co się odbywa na takiej wizycie ? i po co przez taki długi okres czasu i po co az 6 razy ? i czy jest to zgodne z prawem żeby taka obca osoba nachodziła czyjś dom ? dodatkowo kiedy jej sie podoba ? pytam dlatego ,bo moja siostra jest w 26 tygodniu ciazy a mieszkamy pod jednym dachem.

Gość wsaws
u mnie byla raz polozna i raz srodowiskowa ktora to po wizycie powiedziala ze nastepna wizyta przy nastepnym dziecku... wiec podejrzewam ze baba probuje weszyc czy rodzice to nie patologia... a poza tym nie ma prawa bez uprzedzenia wpadac.... przeciez czlowiek moze miec cos zaplanowane a tu raptem wpadnie babsztyl by poweszyc czy przypadkiem nie zweszy afery... albo mozesz miec syf w domu bo akurat dzien wczesniej mieliscie gosci a ta zaraz na was raport napisze... bezczelnosc tej pielegniary nie ma granic.... podobno polozna ma miesc do 3 wizyt a srodowiskowa raz

Gość Evolutianka
No to się dziwię skąd te 6 razy ,może to jest tylko ich wymysł .No ale przecież czasami jest cos akurat nie tak w domu ,a ze gary w zlewie czy kompletnie obojętnie cos innego a taka wpadnie i od razu stwierdzi że może tak jest na co dzień

Rodziłaś 9 lat temu więc wiele się pozmieniało!!! Ja urodziłam prawie 7 lat temu.Wyszłam do domu we wtorek,a na drugi dzień w środę o 8-9 rano miałam pielęgniarka (wizyta niespodziewana ;) ) .Wizyta druga odbyła się za równy tydzień (umówiła się ze mną na konkretną wizytę) ,trzecia wizyta była znów po tygodniu.I wtedy powiedziała mi że powinna być w sumie u mnie na 10 wizytach bo tak jest odgórnie ustalone (pokazała mi nawet kartę wizyt itd) ,ale że sobie dobrze radzę z dzieckiem to uznała że na tych trzech wizytach kończymy.

Gość a ja rodziłam
w tamtym roku w maju i u nas środowiskowa była 3 razy !! to dla mnie bylo duzo... ale kolezanka ktora wtedy miała juz 2letnie dziecko mówiła ze u niej byla raz nie mam pojecia od czego to zalezy

Gość A ja rodziłam też rok temu
w maju i nie było u mnie ani środowiskowej ani położnej. :) I cieszy mnie to niezmiernie, bo i tak bym ich nie wpuściła. :P

Gość Evolutianka
a takie pytanie ,czy mozna nie wpuscić ?

Gość Podobnie
Oczywiście, że można nie wpuścić. Nikt bez nakazu sądowego nie może Cię zmusić do wejścia do twojego mieszkania.