Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słodkaa malinkaa

Co będzie mi potzrebne na wyjazd do Austrii ?

Polecane posty

Gość słodkaa malinkaa

Chcę jechać z kumpelką tyle , że nie wiem czy bedziemy mogly jechac skoro jestesmy niepelnoletnie. Na bilety i pobyt(Jechalibysmy pociagiem Kraków - wiedeń) mamy, mamy sie też u kogo zatrzymac, ale nikt nie może akurat w tym okresie czasowym jechać. Czy istnieje taka możliwość (mamy 17 lat). Wiem, że płaci się jakaś doplate za przejazd za granicę chyba ;) Paszport mam, kumpela dowód :) Byliście kiedyś w podobnej sytuacji, może mieszkacie tam ? Dzięki za rady :* Buziaki :*

Gość słodkaa malinkaa
Glixe mam rodzine i przyjaciół tyle ze oni bedzie czekac dopiero na dworcu :) Co w tej sytuacji ?

Nie ma przeszkód prawnych do podróżowania jako takie - ale dlatego, że jestescie ponizej 18 roku życia nie mozecie wejść w prawnie wiążące umowy w związku z tym większość firm na wakacje nie będzie się toba zajmować. Czyli do hotelu itd nie mozesz wejsc bez rodzicow :D

Gość thtynjyhj
austria jest w schengen, nigdy nie jeździłem pociągiem za granicę, ale zastanawiam się czy będą sprawdzać dokumenty

Gość słodkaa malinkaa
No zatrzymamy się u nich, nie ma problemu , nie będziemy spać po hotelach. Nagorsze byloby jakby jakies papiery rzadali ;/ Rodzice mogą mnie odwieźć z kumpelka , zalatwić wszystko a tamci nas odbiora, może jakoś wyjdzie ;/

Gość słodkaa malinkaa
ooo dziekuje za informacje, wlasnie przeglądam google i probuje cos wyszukać :)

przecież Austria to rzut beretem, tym bardziej z Krakowa, teraz nic nie sprawdzają na granicy

Gość thtynjyhj
nic nie sprawdzają, ale czasami są kontrole aut, wyjazdów autokarowych to chyba każdych,a pociąg to myślę luz