Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marikkaaa12

Dlaczego ludzie jedzą gorące potrawy?

Polecane posty

Gość marikkaaa12

Jedzenie powinno być w temperaturze ciała. Ludzie jedzą takie rzeczy jakich by nie dotknęli w obawie przed poparzeniem.

Gość To tak już jest
To jedz zimne jak ci smakuje.

Gość marikkaaa12
a potem rak żoładka albo przełyku

Gość fastrygavc
prawda jest taka że chłodne o wiele lepiej smakuje dlatego ja zawsze na talerz nakładam wrzące (takie zboczenie, wtedy wiem że zabite są bakterie) i czekam aż przestygnie

Gość To tak już jest
Ciepłe jedzenie ma na zadanie dostarczyć ciepło twojemu organizmowi. Ale co tu gadać,skoro nie potrafisz czytać to my nic ci do łba nie wbijemy.

Gość fastrygavc
z jakiego powodu daje na dłużej sytość ? są na to jakieś badania naukowe ? jakieś argumenty ? poza gadaniem "trzeba zjeść coś ciepłego " po prostu, bo tak.

Gość gygyugyu
trzeba byc popierdolonym, aby wpieprzac sie w to albo oburzac sie, ze ludzie jedza gorace potrawy:D I tak, cieple jedzenie daje na dluzej sytosc

Gość marikkaaa12
włóz sobie nastepnym razem palucha do zupy albo ziemniaków, zobaczysz że się poparzysz

Gość nieeeeeek
jedz i pij zimą albo jesienia tylko zimne:o

Gość nie ma to jak naturalny
jak wrócisz zmarznięta w listopadzie z dworu to co żresz? Letnią,przestudzoną zupę? Nie wiem jak wyglądasz,ale napewno jak niedogrzany wypłoch.

Gość oj cdfh uid
matko kobieto to ze dostajesz gorace danie na talerzu nie znaczy ze musisz jesc je takie zeby sie poparzyc...wlasnie dlatego ludzie czekaja az jedzenie ostygnie badz sobie na nie dmuchaja co by ostudzic...

Gość fastrygavc
do tych co mówią że dłużej sytość to dlaczego ? skąd to wiadomo ? powołajcie się na jakieś badania zimą i jesienią to co innego ale latem i wiosną ?

Gość marikkaaa12
wiecie co to jest temperatura ciała? to jest 37 stopni matołki

Gość nie ma to jak naturalny
moje dziecko jest takie,ze musi jeść tylko naturalne ciepłe potrawy--inaczej jest niedogrzany w środku i zaraz mi choruje. Musi miec ciepło w domu i ciepło ubrany być. Wtedy rozwija sie prawidłowo. Nie może pić zimnych napojów, jakby jadł tak jak ty to by był przeźroczysty.

Gość marikkaaa12
ja pierdolę 40 stopni to nie jest kurwa zimne

Gość fastrygavc
syte posiłki to posiki o dużej objętości jak i zjesz mnóstwo kanapek to będziesz syta tak samo jak po takiej samej ilości ciepłego dania mnie talerz zupy , choćby był gorący syci na krótko ale już kopiec przestygniętych ziemniaków z mięsem i surówką na dłużej , zwyczajnie jest ich więcej temeratura posiłku nie ma tu nic do rzeczy