Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wróżka estrra........

ZAPRASZAM DO ŚWIATA PORAD I WRÓŻB

Polecane posty

witam chętnie pomogę, i powróżę

Gość sdsdsggfhghghghf
natalia 29.11.1988 tomasz 20.06.1987 czy bedziemy miec dziecko i kiedy ?

Gość Propozycjaaaa
Marta 1988,08,18 CO mnie czeka w przyszłosci :P

Gość no i co mi powiesz ciekawego?
co mnie czeka w niedalekiej przyszlosci?

widzę dobry układ gwiazd ,wenus i mars węzma cie pod opiekę.MWidze ze staracie się o dziecko,i oby tak dalej.Nie trac sił,jak do tej pory bo to ci nic nie da wierz i mocno tego pragnij ,

propozycja-do końca roku spotkasz miłośc ,o której tak zawsze marzyłas,nie bedzie on na białym koniu,ale bedzieszw nim szaleńczo zakochana,daj sie porwać namietnosci

Gość skadinad...
justyna 10.11.1988 czy moje zycie sie zmieni na lepsze w koncu?? czy bede zamozniejsza??

Gość dfljk;m
Czy dawid cos czuje do mnie ??Paulina

Gość takie tam121214
Kiedy spotkam kobiete mojego życia? Damian, 20.07.1988

Gość nieeee wiemeeeem
Marta 06.07.1992. Czy bede z obecnym partnerem do konca?

justynka do końca roku poprawi się twoja sytułacja materialna nie zamartwiaj się jowisz cię chroni odgarnia twoje złe myśli

paulinko widzę wielką miłość dobry ukłam mówi szalenie wiele -przyjażń i miłość

Gość Propozycjaaaa
cos ci nie wyszło bo juz lata po slubie jestem , daremna coś jesteś haha

Gość Jeszcze ja poproszę
wróżko napisz kiedy poznam i jak poznam wreszcie tego jedynego mężczyznę? Agnieszka

Gość dfljk;m
dzieki za wrozbe:)a cos jeszcze odnosnie tego widac?

Karty, których dzisiaj używamy mają wspólne korzenie z tarotem. Ich pochodzenie do dziś nie zostało w przekonywujący sposób wyjaśnione, choć zachowały się średniowieczne przekazy dotyczące hazardowych gier w karty. Dziś na świecie popularne są trzy rodzaje kart: Tarot - 78 karty do wróżenia, Tarok - 56 kart do grania oraz popularne 52 karty do gier, pasjansów i domowych wróżb. Wróżenie z kart zwane jest kartomancją lub stawianiem kabały. To określenie wskazuje na bliskie związki kart z magicznymi bractwami i badaczami ukrytych znaczeń świętych ksiąg. Magiczne powiązania Choć zwyczajnej talii kart niektórzy odmawiają magicznych właściwości, to pomiędzy kartami można dostrzec niezwykłe zbieżności. Klasyczna talia składa się z 52 kart i tyle samo jest tygodni w roku. Jeśli w styczniowy poranek potasujesz swoją talię, a następnie zaczniesz po kolei wykładać karty, to możesz sporządzić dokładną noworoczną wróżbę. Każda karta oznaczać będzie kolejny tydzień nowego roku. Jej znaczenie ujawni ci przestrogę i wskazówkę. Prostszy wariant tej wróżby wymaga użycia samych kart z figurami. 12 figur w całej talii kart odpowiada ilości miesięcy solarnych. Wyjmij z talii same figury, potasuj i rozłóż, a dowiesz się jakie osoby będą wywierać na ciebie największy wpływ podczas nadchodzących miesięcy. Asy wskazują na miesiące szczególnie ważne i obfitujące w ciekawe wydarzenia. Magiczne kolory Symbole na kartach drukowane są w dwóch kolorach - czerwonym i czarnym. Czerwony jest kolorem aktywnym. Karty czerwone, czyli kiery i karo, wskazują na aktywne działania i świadome decyzje. Czarny jest kolorem biernym. Karty czarne, czyli trefle i piki, wskazują na podświadome uczucia, dążenia i emocje, jakie nami kierują. Jeśli chcesz szybko poznać odpowiedź na nurtujące cię pytanie, to skoncentruj się, a potem zadaj je w myślach. Następnie potasuj talię i wylosuj z niej trzy karty. Przewaga koloru czerwonego oznacza odpowiedź twierdzącą, przewaga koloru czarnego oznacza odpowiedź przeczącą. Choć karty drukowane są w kolorze czerwonym lub czarnym, to określenie "kolor" tradycyjnie dotyczy rodzaju symbolu, jakimi są opatrzone. Talia dzieli się na cztery kolory - kiery (zwane sercami), karo, trefle (zwane żołędziami) oraz piki. Cztery kolory kart kojarzone są z czterema porami roku lub z czterema żywiołami. Karo to wiosna i świeże powietrze. Kier to lato i buzujący ogień. Trefl to jesień i życiodajna woda. Pik to zima i cierpliwa ziemia. Zapamiętaj pory roku odpowiadające kartom, a podczas wróżenia łatwiej znajdziesz odpowiedź na pytanie kiedy wróżba się ziści. Każdy karciany kolor składa się z 13 kart, co odpowiada ilości miesięcy księżycowych w roku kalendarzowym. Możesz wykorzystać tą zbieżność i rozłożyć na stole noworoczną wróżbę z 13 kart. Wtedy jednak liczysz pierwszy miesiąc od styczniowego nowiu.

Gość dfljk;m
up