Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie nad komuna

Czy chcielibyście powrotu komuny?

Polecane posty

Wtedy było o wiele lepiej. Praca dla każdego, wyższe wykształcenie tylko dla najzdolniejszych a teraz poprzewracało się wszystko do góry nogami. Studia może mieć każdy a dawniej szkoły średniej nie kończył byle kto, jedzenie było o wiele bardziej zdrowsze i smaczniejsze, było mniej chorób, cola była z wody źródlanej.

A co z niej robiono? dawniej trzymano ludzi w rysach. Ale nie ważne, było co do gara włożyć, praca była, każdy miał porówni a nie tak jak teraz że pracodawcy i inni bogacze okradają ludzi biednych i bezrobotnych.

Gość kłopooootka
"Studia może mieć każdy a dawniej szkoły średniej nie kończył byle kto" To stwierdzenie wydaje mi się najbliższe

Gość ja bym chciał komuny
ale takiej porządnej z NKWD, łagrami...potem to już nie było to.

Gość kłopooootka
Pozazdrościć też relacji rodzinnych, koleżeńskich, sąsiedzkich itp

Gość fuckfuckfuck.....
nie wiem. urodzilam sie, gdy komuna sie konczyla, wiec sie nie wypowiem na ten temat

Gość o matko wy tak na serio
Pewnie, ze nie chce komuny, to nie byly dobre czasy teraz jest o wiele latwiej i lepiej. Tylko trzeba chciec. Z jednym sie zgodze ludziom sie w dupach poprzewracalo, bo maja dobrze ale tego niedostrzegaja. Maja co do garnka wlozyc, i dach nad glowa i narzekaja na nie wiadomo co. Poza tym nie ma takiego czegos jak sprawiedliwosc zawsze ktos bedzie mial lepiej a ktos gorzej a czy ustroj komunistyczny wlasnie na tym nie polegal zeby wszyscy mieli po rowno.