Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusskkaa...

Mamy dwulatków!!!! CZAS NA NOCNIK....

Polecane posty

Gość mamusskkaa...

Witam wszystkie mamusie borykajace sie z nauka dziecka na nocniczek:) Mój synek ma juz 2,5 roczku i nie chce kozystac z nocnika. Usiasc usiadzie ake nie wysika sie,tylko jak zejdzie to zesika sie w majteczki. Moze wy macie jakies spradzone sposoby na skuteczna nauke...?:)

Gość 98u7jkj
wysil główeczkę i pomyśl, co jeszcze możesz zrobić dla dzieciaczka

Gość jcpenny
a może spróbuj od razy na sedes? z nakładką oczywiście? Mój maluch co prawda sikał do nocnika ale bardzo krótko. Spodobał się mu sedes.

Trudno poradzić, mój ma 2 lata i 8 m-cy i jak go zapytać czy zrobi siku do nocnika to czasem jak ma chęć stanie przy nocniku i zrobi siku :D kupy nie bo mówi, ze zimny nocnik :o sam nie woła :o

Gość jcpenny
a może spróbuj od razy na sedes? z nakładką oczywiście? Mój maluch co prawda sikał do nocnika ale bardzo krótko. Spodobał się mu sedes.

Gość Kokardeczka
Moj jak skonczyl poltora roku zaczynal korzystac z nocnika. Tez nie chcial sie zalatwiac. Puszczalam go po domu w majtkach i spodniach. Jak sie zsikal to pozwalalm mu w tym chodzic,az zacznie mu przeszkadzac. Po 2 tygodniach byl "odpieluszony".

Trudno poradzić. Mój jak ma ochotę to zrobi siku, muszę wcześniej się go zapytać czy zrobi :o sam nie woła. Kupy też nie zrobi bo mówi, że zimny nocnik :D Ma 2 lata i 8 m-cy.

Gość jcpenny

Gość K.S-32
2,5 l i czas na nocnik? hahaha mój syn ma niecałe 2 lata i już dobre pół roku nie wie co to pampers,nawet na noc mu nie zakładam.

Gość Kokardeczka
Moj,gdy skonczyl poltora roku zostal puszczony po domu w majtach i spodniach. Jak sie zsikal to latal mokry,do momentu,gdy mu to przeszkadzac zaczelo. Wtedy tlumaczenie,ze robimy na nocnik siku,bo inaczej znow bedzie mokry. Po dwoch tygodniach byl odpieluszony,choc zdarzaly mu sie wpadki. Najwazniejsze byc konsekwentnym:p

Gość Kokardeczka
Moj,gdy skonczyl poltora roku zostal puszczony po domu w majtach i spodniach. Jak sie zsikal to latal mokry,do momentu,gdy mu to przeszkadzac zaczelo. Wtedy tlumaczenie,ze robimy na nocnik siku,bo inaczej znow bedzie mokry. Po dwoch tygodniach byl odpieluszony,choc zdarzaly mu sie wpadki. Najwazniejsze byc konsekwentnym:p

hej tez walkuje ten sam temat z moja dwulatka - bez efektow od prawie dwoch miesiecy. wczoraj np nie sikala od godz 15 do 18. wstala o 15, zdjelam jej pieluche i tak chodzila. kilka razy posadzilam ja na nocnik, biegala po podworku z golym tylkiem i nic. pozniej zrobila kupe w majtki, zmienilam na nowe. biegala dalej a jak jej sie siku zachcialo to usiadla na lezaczek i sie zsikala :( masakra - juz mnie to wkurza.... potrafi siedziec na nocniku 20 minut a jak zacznie siusiac zeskakuje i sika na podloge :-/

Gość mamusskkaa...
Moj 3 dzien biega w majteczkach ale raczej mokro mu nie przeszkadza. Dzis rano zrobił siku do nicnika ale bardzo długo na nim siedział. a wyszedł na dwór i zesikał sie w majty...