Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrrrhhrr

Czym to może być spowodowane?

Polecane posty

Gość ghrrrhhrr

Wczoraj, pierwszy raz w tym roku przejechałam się rowerem (ok.20km) Niezbyt się zmęczyłam tą jazdą i nie spodziewałam się żadnych skutków ubocznych. Jednak wieczorem strasznie zaczęły mnie boleć stawy, w nocy nie mogłam spokojnie spać. Ból utrzymuje się do teraz. Myślicie, że to może być spowodowane przez rower? Dodam, że mam dopiero 23lata...

Gość ghrrrhhrr
up

Gość bfdsdsada
Tu nie ma raczej lekarzy, z punktu widzenia laika wydaje sie ze tak, za duzo km zrobilas jak na 1 raz

Gość powiem i ja.....
ja myślę że masz zwykłe zakwasy ...to że się nie zmęczyłaś samą jazdą nic nie znaczy....po prostu nadwyrężyłaś mięśnie

Gość ghrrrhhrr
No nie wiem czy to było aż tak dużo km. Z 6km miałam z górki i nie musiałam w ogóle pedałować :P Zastanawiam się czy ktoś nie miał podobnie

Gość ghrrrhhrr
ale to nie są zakwasy. Nie bolą mnie mięśnie tylko stawy (kolana i stawy biodrowe)

Gość nowaaa00
wydaje mi sie ze to za duzy wysiłek jak na pierwszy raz jazdy rowerem :) nasmaruj sobie plecy, albo je wygrzej. Kup np. rozgrzewający plaster albo zrób goracą kąpiel. :) Powinno chociaz troszke pomóc. Jesli to ból podobny do zakwasów możesz tez zjeśc kisiel :) Pozdrawiam

Gość PokerFace85
Niech zgadnę, prowadzisz siedzący tryb życia i wsiadłaś na rower bez żadnej rozgrzewki?? Polecam 20 minutowe okłady z lodu. Następnym razem przed jazdą "rozciąg" mięśnie dwugłowe i czworogłowe nóg i powinno pomóc. No i jakąkolwiek aktywność fizyczną polecam regularnie .