Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamunia

Oddzielny śmietnik na zużyte pieluchy

Polecane posty

Gość przyszła mamunia

Czy taki oddzielny śmietnik jest potrzebny? Czy te pieluchy bardzo smierdzą i trzeba codziennie wynosić śmieci?

Ja używałam specjalnych woreczków zapachowych na zużyte pieluchy - zero smrodu.Bez nich to pewnie można paść od smrodu przy upałach :D

Gość sallamandra
My mamy osobny kosz na pieluchy,ale nie jakis cud techniki zawijajacy kazda pieluche osobno -zwykly taki z klapa. nie smierdzi jakos specjalnie,ale tez on dosc szybko sie napelnia,wiec pielucha taka z kupa nigdy dlugo nie lezy :p

Gość TakaSobieMama:)
To ty autorko, codziennie smieci nie wynosisz ? Ja mialam normalny maly kosz lazienkowy z workiem... codziennie oprozniany (przynajmniej raz dziennie), worek zwiazany i do wyrzucenia :) ... naprawde nie widze problemu...

Gość jak sie nie zapelni caly kosz
to raczej sie codziennie smieci nie wynosi :O

Gość sallamandra
Moj kosz jest troche wiekszy,napelnia sie jakos raz na 2-3 dni. i nic sie nie dzieje,bez przesady. kolejna porzadnisia.co bedzie gnoic innych,bo nie wylizuja codziennie chaty na blysk i nie gotuje trzydaniowych obiadow,codziennie co innego

Gość guzik się znacie
a jakbyś go wyrzuciła codziennie to byś się spociła czy co? wolisz inwestować w drugi śmietnik niż przejść się do wsypu? nie wierze :D

troche szkoda pustego miejsca w worku, nie?

ja nie mam oddzielnego kosza. kosz stoi w szawce pod zlewem i wcisneliśmy tam teraz zapach taki łazienkowy. wynosimy śmieci tak średnio co 2 dzień. i jakoś nic nie śmierdzi.

Nie jestem zadna porzadnisia tylko normalna pracujaca matka... domu nie wylizuje ;) bo nie mam na to czasu. Ale nie wyobrazam sobie zeby mi kosz z resztkami jedzenia dwa albo trzy dni w kuchni stal :O... Na worki wam szkoda kasy czy sie wam nie chce po podworku przespacerowac ??? Z domu przez caly dzien nie wychodzicie ???? Wychodzac na spacer z dzieckiem nie mozna zabrac i po drodze wyrzucic ??? Bo nie rozumiem ... ???

Gość przyszła mamunia
My wynosimy śmieci jak jest pełen kosz, po 1 dniu to śmieci jest tyle co by kot napłakał. To nieekologiczne i nieekonomiczne co dzień tachac plastikowa torbę z niewielką ilością odpadków do śmietnika. Chociaz jak się urodzi dziecko to może i śmieci będzie więcej.

A kto napisal, ze w ogole o poieniadze chodzi? :O Pieniadze to nie wszystko. Po co powiekszac ilosc odpadkow? Wiesz ile sie takie worki rozkladaja? To jak juz korzystam i wyrzucam to lepiej niech chociaz bedzie pelny...

jak wam tak strasznie o ekologie chodzi to sa worki bio-degradujace :P ... oczywiscie nieco drozsze :P

lepiej ograniczac ich ilosc, niz kupowac pseudo "ekologiczne" worki na smieci. To jak ta pseudo zdrowa zywnosc ;)

Gość guzik się znacie
jak takie ekologiczne jesteście to tetry używajcie problem kupić mniejszy rozmiar worka? ja sobie nie wyobażam, żeby mi śmieci 2 dni stały :O

Gość guzik się znacie
zresztą noworodek potrafi zużyć nawet 15 pieluch na dobę, 3 razy dziennie będziesz ganiała ze śmieciami..

No pewnie ze mozna ograniczyc .... mowie o workach a nie o smieciach :P, bo nie wiem w jaki sposob mogla bym ograniczyc smieci.... mam kartony i pudelka po jogurtach do szafy chowac i z odoadkow kompost robic czy jak ??? Mam 30 litrowy kosz i codziennie jest prawie pelny... a prawie calymi dniami nie ma nas w domu ... No dobra, moge zrozumiec ze ktos "produkuje" malo smieci, kupuje "eco", bez opakowan... ale naprawde wam nie przeszkadzaja odpadki stojace w kuchni przez 2-3 dni ?? :O

Kupuje najmniejszy rozmiar worka :D To ile Ty tych smieci musisz miec! Tetrowe moze i ok. Ale wiecej wody na pranie idzie. Wiec nie wiem co jest lepsze dla srodowiska.

Gość kacccia
Ja nie wiem,po co przypieprzac sie so tefo,ile kto trzyma smiecie w somu. gowno to kogo obchodzi,ile razy dziennie wychodze z domu i czy mi sie chce zabierac worek ze soba,bo ja (czy w tym przypadku autorka)nie pytam o to,tylko o co innego

Ale sie nie wypowiem,bo mam pierwszy raz z polecenia dobrej znajomej,zobaczymy co to za cudo :)

Gość erwrer
Ja mam specjalny kosz na pieluchy dla dziecka. Ma specjalne worki i szczelne zamkniecie, wiec nic nie smierdzi.

Gość diabl123
bez przesady, zamiast wydawać 200 zł na kosz na pieluchy, lepiej kup sobie perfum ;-) nawet zwykłe worki na śmieci są okey, wystarczy tylko dobrze zwinąc pieluchę. Ja kupuje worki najmniejszego rozmiaru i wyrzucam zazwyczaj wieczorem, po kąpieli małego. Nawt jak przetrzymam to nic nie śmierdzi. Często używałam Paclanki - woreczki zapachowe, ale to głownie na wyjazdach.

Gość gość
Ja mam oddzielny śmietnik na pieluchy, skorzystałem z tej firmy olto.net.pl i ładnie mi go obudowali, ludzie nawet nie wiedzą że mam śmietnik przy bramie :)