Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dimlondwen_818

Skrócona szyjka macicy w II trymestrze ciąży

Polecane posty

Witam mam problem z szyjką, jestem w 18tc Lekarz stwierdził że ma prawie 3cm ale w karcie ciąży zapisał 29mm Czy dobrze wnioskuje że 29mm to znaczy że 2,9 cm bo już kompletnie tego nie rozumiem....:/ biore no-spe 3x1, asmag 3x2 i macmirror. Mam mętlik w głowie W sobote byłam na badaniu to mówił że ma 3,5 cm ale poszłam na pare dni do pracy na cały dzień(praca stojąca) i juz w środe miała 29 mm to chyba nie możliwe... Jeszcze powiedział że dobrze że jest nie rozwarta i twarda ... sobotniego wyniku nie wpisał mi do karty wiec nie mam porównania A to pytanie zrodziło mi się dopiero jak poczytałam fora odnośnie skracającej się szyjki macicy i tam też niektóre piszą ze mają np 40 mm i że to dobrze a inne piszą że mają 3cm i też nie jest żle...dziewczyny pomóżcie....

Każda z nas jest inna więc nie masz się czym przejmować. Ja jestem w 28tc i też mi się szyjka skraca bo mała leży na dole i napiera główką. Mam 28mm i dostałam luteinę dopochwowo bo szyjkę mam zamkniętą na szczęście ale miękką i ma mi to pomóc. Myślę, że nie ma się co martwić na zapas- tylko więcej odpoczywaj :)

Gość junn
w przypadku szyjki nie tyle jest ważna długość ile skrócenie. nie patrz na to jaką długość ma ktoś inny bo jedna ma 4cm a inna 3cm od początku ciązy. U ciebie było 3,5cm a skróciła ci się do 2,9cm. Owszem jest to możliwe że w tak krótkim czasie się skróciła tym bardziej że to praca stojąca. Ale szyjka może się wydłużyć jeśli będziesz wypoczywać -leżeć.

Gość mamamama27
no autorko gratuluje pomysłu chodzenia do pracy i to stojącej... nie rozumiem chcesz do konca ciąży leżeć i martwić się czy dotrwasz do terminu? jeszcze źle nie jest ale coś się dzieje więc warto tego niezlekceważyć - po następnej dobie możesz mieć już 0,5 cm szyjkę albo rozwarcie

Gość zonaKraka
Lekarz nie zalecił Ci leżenia, odpoczywania, nie dawał zwolnienia?

Gość mamusia pazdziernikowa
ja od 16tyg mam pod obserwacja szyjke bo mi sie skrocila do 4cm,potem do 3,7, a teraz znow 3,9 ma...ale jest zamknieta...lekarz zalecil mi wiecej odpoczynku i jestem na l4 i odkad wiecej leniuchuje to jest zamknieta i wydluzyla sie...pomysl o l4 bo nie ma co tak przeginac...

Gość gość
Czy 29 mm to 2,9 cm? Czy możliwe, że lekarz w rozmowie zaokrąglił 29 mm do 3 cm? Czy kobieta w ciąży traci elementarny intelekt? Nieprawdopodobne rzeczy na tej kafeterii!

Gość gość
Tu już dziecko dawno jest na świecie, ale też mnie rozbawiło, że 1 mm zrobił taką różnicę :D

Gość gość
Może nawet już drugie dziecko się pojawiło