Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba zle robiłam :( :(

czy myć 10 msc niemowlakowi ząbki ? bo ja tego nie jeszcze nigdy nie robiłam :(

Polecane posty

Gość chyba zle robiłam :( :(

witajcie moja córka ma prawie 10 msc i 4 ząbki i nigdy ich jej nie myłam :( podejrzewam że chyba juz powinnam ? :( kupiłam kiedyś taką szczoteczkę co się nakłada na palec... jaką powinnam jeszcze kupić pastę ?

Witam ja mojemu synowi odkąd pojawiły sie pierwsze zeby (4miesiace) myje zeby teraz ma rok i nadal myje codziennie.tak masz specjalne pasty od 0 do 3 pozdrawiam.

Pewnie że myj. Ząbki można a nawet powinno sie myć od pierwszego co wyjdzie:) Ja swojej zaczęłam w 5m-cu bo wtedy jej wyszły 2. A pasta to popatrz w drogeriach albo aptekach i są takie specjalne od 0-3 lat. Możesz tez kupić taką szczoteczke malutką zakończoną takim owalnym kształtem, żeby maluch nie włożył do buzi z drugiej strony i jej dać do rączki niech sie uczy:)

ja zaczęłam odkąd się ząbek pojawił, na początek szczoteczka taka właśnie gumowa nakładana na palec.Teraz ma już taką bardziej "normalną" szczoteczkę. A pastę nenedent polecam, jest dla małych dzieci, bez fluoru.

Gość fancloob
Ja myje corce od pierwszego zeba. szczoteczka,nie zadnymi tam nakladkami. no i pasta oczywisxie

Gość zonaKraka
Ja myłam szczoteczką na palec i wodą, ale przyznaję że różnie wychodziło, bo czasem zasypiał przy wieczornym mleku tak że już z mycia zębów nici. Teraz kupiłam zwykłą szczoteczkę, właśnie taką z kółkiem- gryzaczkiem na drugim końcu, ale pasta trochę fluoru ma, dopiero doczytałam że jest żel do ząbków Ziajka, od pierwszego ząbka, i to kupię- na tyle bezpieczny że dziecko może połykać. Ok. 4-5 zł. kosztuje.

Gość ojj ciezki
ja tez kupila zwykla szczoteczke - bodajze jordana z kolkiem i troszke mala sie nia pobawila a reszte ja mylam. na poczatku sama woda. paste kupilam jak miala 12 miesiecy - elmex ma troszke fluoru ale niewiele i jest polecana od 1 roku.

Gość mleko modyfikowane
ja myłam od pierwszego ząbka,szczoteczka silikonowa i pastą nenedent baby a po roku normalna szczoteczka i elmex od roku