Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hasodhwhiodkwd

szukam ciekawych przepisow dla dzieci 2 letnich i starszych

Polecane posty

Gość hasodhwhiodkwd

Hej. Znacie jakieś fajne przepisy na obiady dla dzieci okolo 2-3 letnich ? chodzi mi głownie o obiady oraz desery . Milo by bylo jakbyście też wspomnialy co robicie dzieciom na śniadania i kolacje bo ja coś nie mam koncepcji .

ae czemu szukasz specjalnych przepisów? dzieci w tym wieku mogą już jeść mniej więcej to co doroślI?

Gość hasodhwhiodkwd
szukam poniewaz lubie gotować i mam na to czas. Córa je to samo co my ale tak samo jak dla niej tak i dla nas szukam jakiegoś ciekawego pomysłu na obiad czy deser.

Gość hasodhwhiodkwd
najgrosze to jest to jak idzemy na zakupy a ja nie potrafie zaplanować co ugotowac dla najblizszy i przez to nie moge sie zdecydowac jakie produkty kupic.

Gość heeeehhhhe
Mój 3-latek je to samo, co my. Śniadania: musli z musem owocowym albo jogurtem, omlet, jajecznica, czasem kanapka (solidna: własny pełnoziarnisty chleb, sporo wędliny albo jakaś pasta i warzyw), twaróg z rzodkiewką etc. Obiady: wszelkie mięsa i ryby plus kasza/makaron/ziemniaki/quinoa/kuskus i jakaś surówka. Albo strączkowe na multum sposobów. Makarony z sosami. Zapiekanki. Curry tajskie i indyjskie, z mięsem i bez. Moussaka. Ratataouille plus np. ryba z piekarnika. Kolacje: sycące sałatki (warzywa/ryż/makaron plus np, jajko, szynka, tuńczyk, sery, wędzone ryby) tarty/quiche, tosty. Desery i my, i dzieci jadamy rzadko, jak już to jest to domowe ciasto (najczęściej z owocami), owoce z jogurtem czy bitą śmietaną, galaretka, kisiel, panna cotta, kawałek czekolady.