Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama maluszka....

Czy nie nudzicie się na macierzyńskim?

Polecane posty

Gość Mama maluszka....

Mój mały ma 2 tygodnie, dużo śpi w ciągu dnia, mąż przed wyjściem do pracy robi zakupy i przygotowuje obiad dla nas, żeby mnie odciążyć od obowiązków domowych. Odwietki mam zaplanowane każdego dnia, więc pogaduchy i picie kawy z koleżankami będą moją atrakcją na co dzień. Na spacerki chodzę rano i po południu. Ni wiedziałam po prostu, że macierzyństwo jest takie piękne, bo gdy czytałam wasze posty przed urodzeniem małego, to włos mi się jeżył na głowie...Do pracy wracam za 5 miesięcy i jak na razie to macierzyński traktuję jak fajne wakacje. Byłam już u kosmetyczki, mam czas zrobić sobie maseczkę, kupić jakieś ciuchy na allegro, zrobić pedicure...Dodam, że cały czas karmię piersią i rodziłam sn.

Gość wiesz,jak
mąż zapierdziela i robi za Ciebie wszystko w domu, zakupy i obiadki , a Ty tylko się obijasz i chodzisz na spacerki, to nie dziwota, że nie masz co robić. Weź się za obiad i zakupy, za posprzątanie domu, za robote ogółem, to nie będziesz miała w co rak włożyć, tak się narobisz.

Gość mamusia 4..................../
ja tez leze z pizda do gory i mam wyjebane na wszystko! w koncu tez potrzebuje relaxxxxxxxxxxxxxu, chodze na balety, z kumpelkami na zakupy a z dzieckiem siedzi moja matka bo lubi i jest juz stara na rencie wiec po co jej zycie towarzyskie. ja korzystam z zycia bo jestem mloda i szkoda czasu

Gość a w bibliotece nie ma?
ciesz się, że masz tak wygodnei w zyciu i wykorzystaj ten czas np. na nauke nowego jezyka albo czytanie zaległych ksiazek czy inne takie sprawy. i poczekaj na kolki , pierwsze przeziębienie albo ząbkowanie - juz nie bedzie tak miło:P p.s. zakupy i obiad - a gdzie pranie, sprzątanie, zmywanie po tym obiedzie? jesli dajesz rade i masz czas na odwietki( skad wy bierzecie te słowa?! ) czy kosmetyczkę to tylko pogratulowac.

Gość wiesz,jak
no ja się dziwię, że masz czas na wszystko, widać, że ktoś robi wszystko za Ciebie, bo obiad i zakupy to jedno, a gdzie pranie, sprzątanie, zmywanie naczyń, samo się wszystko nie zrobi, nie wystarczy tylko nakarmić dziecka i połozyć spac.Co Ty robisz dziewczyno w ciągu dnia oprócz kawusi i odwiedzin ?

Gość hmmmh
Moje jak miały 2 tygodnie też tylko spały, ale z wiekiem dziecko mniej śpi a domaga się więcej uwagi. Statystycznie kolki zaczynają się po 2 tygodniu życia. Zajmij się domem a nie tylko śpiącym dzieckiem :P i za rok napisz czy było tak lekko. Dodam, że ja mam czas dla siebie na swoje hobby przy 2 maluchów, ale wiem że nie zawsze jest lekko a zwykle pierwsze dni dziecka są "lajtowe".

Gość Smitnagavhsdih
Herheh dobre poczekaj aż dziecko podrosnie mój tez jak bym taki mały to miałam czas na wszystko i nudzilo mi sie ale pózniej zobaczysz. A tak wogole to od jakich obowiązków mąż cie odciąża? Skoro robi zakupy i obiad ? A tak wogole coś mi sie nie chce wierzyć ze mąż przed pójściem do pracy robi zakupy i szykuje obiad

Gość yhym:)
inteligentni ludzie sie nie nudza:P

Gość wiesz,jak
No ja jeszcze nie słyszałam o przypadku nudzenia się po urodzeniu dziecka, niezależnie od tego, czy dziecko dużo śpi, czy wciąż płacze. Przecież to tak czy siak nawał nowych obowiązków, nowa sytuacja, zmęczenie, czy niewyspanie, to nie to samo co bycie bez dziecka.

Gość wiesz,jak
no właśnie, żeby mąż przed pracą szedł po zakupy i obiad robił ?dziwne....

Gość prowokacja to przeciez
jest

Gość nie nie nudzę sie
moj syn malo spi, duzo czasu spedzamy na polu. poza tym ja gotuje i robie drobne zakupy, maz robi te wieksze.

Gość mamusia 4..................../
dlacvzegfo uwazacie ze to prowokacja, ja tez sie nudze w domu a mam dziecko 4 miesieczne, czasem sie z nim pobawie ale tak to ogladam sobie telewizje albo siedze z kumpelkami i plotkuje, do pracy nie musze isc bo mam wysokie alimenty na dziecko i po co mam pracowac.... trzeba miec czas na przyjemnosci ja co weekend w sobote wychodze z kolezankami na balkety, a w niedziele odsypiam, takze mam czas na wszystko!!!!!!!!!!! a wy zadzdrosnice kocmlołuchy kuchenne zazdroscicie poprostu!!!

Gość sdcvbnjuyt5r6
upupup

mamusia 4..................../ pisze to pewnie ta która zaliczyła wpadkę

Gość mamusia z pytaniem
Mamusia 4 Normalnie uśmiechnełam sie szeroko! Dziewczyno - teraz Ci wygodnie ale jak dziecko sie usamodzielni to obudzisz sie z tego peiknego snu bo bedziesz bezrobotna i biedna osoba. Tak - laz z kolezankami! aaaa alimenty sa dla dziecka - nie wiesz o tym?

nie nudzilam sie na macierzynskim. mialam rece pelne roboty. moja corka nie chciala spac w ciagu dnia a przeciez nie tylko ja mialam na glowie ale i pranie, sprzatanie, gotowanie itd. nie wiedzialam w co rece wsadzic, ona byla baaaarodzo absorbujaca nie pozwalala od siebie odejsc na 3 minuty :( modlilam sie aby w koncu byl wieczor i poszla spac :)

Gość Łoo maatko..
"Odwietki " Porażka.. Infantylizm - debilizm..

Gość Porrażkaa
Właśnie: masz czas na odwietki( skad wy bierzecie te słowa ?! ) No SKĄD..? :D

Gość kasia marysia.,
ja też uważam że to prowokacja. też miałam małe dziecko i dnia mi na wszystko brakowało.

Gość Mama maluszka....
Zapomniał dodać, że to moje drugie dziecko, starsza córka chodzi do przedszkola, a jej malutki braciszek jest ze mną w domku. Co do prania, no cóż robi się przecież samo, co drugi dzień, potem chowam suche, wywieszam mokre, co zajmuje mi pół godz. , bałagan ogarniam szybko rano, zmywanie robi za nas zmywarka lub mąż się tym zajmuje. Córka też ładnie spała, a ja zapomniałam już jak to jest być mamą małego człowieka, jak wtedy mija dzień...Na spacerki chodzę, bo mały lubi, a po południu bo córka bawi się na placu zabaw, nie muszę tego robić aby zgubić kg, bo po porodzie zgubiłam oprócz ciążowych, jeszcze 3 kg. Może to sprawa dobrej organizacji? Bo naprawdę przy drugim dziecku mam więcej czasu niż mając tylko jedno :)

Gość gość
Matko ale zawisc miedzy wierszami,dziewczyna ma lepiej niz wy to juz jadem plujecie,dobrze niech maz gotuje obiady i robi zakupy,przyzwyczajaj go do obowiazkow od poczatku bo potem ciezko,nie jeden temat juz tu byl,typu ja caly dzien z dzieckiem a maz po pracy oglada tylko tv

Gość gość
ODWIETKI! K****, odwietki! :D :D :D :D

Gość gość
Nie nie nudzi mi sie. Padam na pysk tyle roboty w domu.

Gość jagggna22
Ja to mam pytanie o te testowania w internecie , za to coś płacisz ? Dają te wszystkie rzeczy do domu do wypróbowania ?

Gość karolina025
Ja będąc na macierzyńskim zajęłam się pracą przez internet. Zawsze to jakieś dodatkowe środki na pieluszki itp. Teraz próbuję wrócić do pracy i zaczęło się szukanie na nowe ;/ Przeglądam codziennie te strony z ogłoszeniami. Mam nadzieję, że w końcu na coś trafię. Wysłałam dziś kilka odpowiedzi na oferty z pracastala.pl i zobaczymy. Także na macierzyńskim i po nim się nie nudzę xD