Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie:)

Cholera jak się dałam oszukać, płakać mi się chce.

Polecane posty

Gość walentajn
dawaj mała, co się stało

Gość zmień stopkę
j.w.

Gość mam jedno pytanko
Po jaki chouy zakładasz taki temat? Liczysz na to, że każdy będzie laał za Twoją dupą i dopytywał co się stało?

Gość __.__
😴

Jestem tak strasznie wk**wiona, że zaraz chyba czymś strzelę. Banda oszustów funkcjonuje pod nazwą firmy "OPES" w Tychach. Moja mama prowadzi własną firmę. Jakiś czas temu zadzwoniła do niej jedna kobieta z propozycją dofinansowania unijnego do firmy. Przedstawiła to w ten sposób, że mama musiała odebrać paczkę i zapłacić za nią 189 złotych czy jakoś tak, w tej paczce będzie płyta, lista konsultantów itp (nie znam aż tak dobrze szczegółów bo docierały do mnie nie wszystkie informacje z tego wszystkiego) . W każdym razie miała dostać dofinansowanie do firmy, przy 15% wpłaty własnej. Okazało się, że są to zwyczajni oszuści. Nie ma żadnego dofinansowania, firma ma milion negatywnych komentarzy w internecie. Dofinansowania nie ma i nie będzie, dodzwonić się do nich można po kilku godzinach dopiero. Owszem niecałe 200 złotych to nie jest majątek, całe szczęście że mama nie straciła więcej pieniędzy. Jestem zła na siebie, że wcześniej tego nie sprawdziłam, że mama się wpakowała kuźwa częściowo też przeze mnie.

Liczę na to, że niektórych uda może mi się ostrzec poza tym nie liczę na nic. Zakładam bo tak mi się podoba.

Gość kocham bardzo franka
za glupote sie placi naucz sie ze nie ma nic za darmo.

Gość dodam coś od siebiex2
ja mieszkam w Tychach gdzie ta firma ma swoje biuro?

Gość fbgdsgdsg
złóżcie doniesienie do prokuratury o przestepstwie. To tylko chwila a może się im dobiorą do d... jak więcej osób się zgłosi. Istnieje nawet (nikła) szansa, że odzyskacie pieniądze. Jak nic nie zrobicie, to nic sie nie wydarzy...

Gość szkoroponowa
jak mam ma firmę to w koszty wrzuci, nie pękaj to nie 200 tysi

firma ma siedzibę w tychach na ulicy metalowej dobra mniejsza o to, chciałam się wygadać:) Całe szczęście że to nie jakaś duża suma.

Gość szkoroponowa
of kors trzeba zgłosić na policję

Spoko, to są tylko dwie stówki...bardziej chodzi mi o fakt oszustwa no i faktycznie szlag mnie trafia na swoją głupotę i naiwność. Nie potrafiłam mamie doradzić, każdą pierdołę sprawdzam w internecie a nie przejrzałam wcześniej tej bandy:O:O

Gość free anonimus
To małe miki przy tym: 73 OBIETNICE DONALDA TUSKA ZAWARTE W EXPOSE 1. Obrona praw pracowników. 2. Wspieranie przedsiębiorczości i zmiana prawa na korzystniejsze dla pracowników i pracodawców. 3. Obniżenie podatków i danin publicznych. 4. Wzrost płac pracowników sektora publicznego. 5. Pomoc ze strony państwa dla najsłabszych. 6. Ograniczenie deficytu. 7. Bezpieczne wprowadzenie Euro. 8. Zahamowanie wzrostu inflacji. 9. Większe środki na rozwój i edukacje. 10. Radykalne uproszczenie prawa podatkowego, gospodarczego i trybu poboru ZUSu 11. Uproszczenie procedur zakładania firm. 12. Prywatyzacja kluczowych firm polskiej gospodarki. 13. W przypadku firm należących do Skarbu Państwa - rzetelne wybierania zarządów i rad nadzorczych. 14. Zapewnienie bezpieczeństwa energetycznego. 15. Wsparcie projektów infrastrukturalnych UE dot. bezpieczeństwa energetycznego. 16. Przyśpieszenie budowy obwodnic i autostrad. 17. Wyeliminowanie barier prawnych blokujących szybki rozwój infrastruktury. 18. Modernizacja PKP 19. Powszechny dostęp do szerokopasmowego Internetu. 20. Wprowadzenie możliwości załatwiania spraw państwowych (podatki itp.) przez Internet. 21. Gospodarczy powrót Polski nad morze. 22. Mądre wykorzystywanie funduszy europejskich. 23. Decentralizacja władzy. 24. Wsparcie rozwoju regionalnego. 25. Modernizacja wsi i rolnictwa 26. Usprawnienie procesu składania wniosków o dotacje unijne. 27. Reforma instytucji publicznych obsługujących rolnictwo. 28. Ekologiczna produkcja żywności. 29. Wytwarzanie biopaliw i biogazów. 30. Reforma systemu ubezpieczeniowego rolników. 31. Rozwój rybołówstwa. 32. Ochrona środowiska. 33. Wdrożenie programu Natura2000 34. Wprowadzenie polityki solidarnego państwa. 35. Ułatwienie młodym startu zawodowego. 36. Obniżenie bezrobocia. 37. Długoterminowe uniknięcie zagrożeń demograficznych. 38. Rozwój edukacji przedszkolnej na terenach wiejskich. 39. Oddanie sprawy edukacji dzieci rodzicom. 40. Podniesienie pensji nauczycielom. 41. Zmiana mechanizmów finansowania edukacji. 42. Zwiększenie miejsc pracy dla ludzi powyżej 50 roku życia. 43. Reforma emerytalna. 44. Poprawa jakości służby zdrowia. 45. Zwiększenie powszechnego dostępu do służby zdrowia. 46. Podwyższenie pensji pracownikom służby zdrowia. 47. Podział NFZ na kilka konkurencyjnych zakładów ubezpieczeniowych. 48. Reformacja polityki refundacji leków. 49. Ułatwienie zdobywania specjalizacji lekarzom. 50. Ułatwienie osobom niepełnosprawnym zdobycie wykształcenia i pracy. 51. Rozwój społeczeństwa obywatelskiego. 52. Zmiana ustawy o organizacjach pożytku publicznego i wolontariacie. 53. Stabilizacja finansowa sektora kultury. 54. Organizacja Euro 2012 55. Program Boisko w każdej gminie 56. Wsparcie sportu wyczynowego. 57. Odbudowa zaufania obywateli do władzy 58. Ograniczenie przywilejów władzy 59. Likwidacja zagrożeń korupcyjnych. 60. Zmiany w prokuraturze (min. rozłączenie funkcji Ministra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego). 61. Reforma prawa karnego. 62. Zmiana systemu odbywania kar. 63. Prowadzenie walki z przestępczością. 64. Zapewnienie bezpieczeństwa i praworządności w Polsce. 65. Budowa systemu ochrony i ratownictwa ludności. 66. Dokończenie reformy administracji publicznej. 67. Wprowadzenie e-dowodu osobistego. 68. Zmiana sposobu prowadzenie polityki zagranicznej. 69. Dbanie o interesy Polski w UE 70. Udział Polski w dbaniu o bezpieczeństwo światowe. 71. Realizacja polityki historycznej. 72. Uzawodowienie Wojska. 73. Zakończenie misji w Iraku w 2008 r. Podziękowania dla autora - Krzysztofa Kornakiewicza (www.kornacky.boo.pl) - za udostępnienie tego tekstu (opartego na licencji GNU).

Gość i mihau jes muj
200 czy 20 nie ma róznicy! pieniadze nie rosną na drzewie, ja kiedyś na allegro kupiłam coś za 40 zł i długo nie przychodzilo, zebrałam osoby które zostabgt oszukane podobnie jak ja, trzasłam ziemem i niebem i co? odzyskałam. co prawda nie kase ale towar i przeprosiny że musiałam tak długo czekać, ale gdyby nie to że działałam pewnie nic bym nie dostała oszustom o to chodzi by krasc na małe sumy liczą że ludzie machną ręką musisz działać od samego pisania nic nie wyniknie masz ich numer? nazwiska? pewnie podają fałszywe dane, ale wiesz ja mam metody na takich naciągaczy :)