Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gozdzikowa__

jak czyscicie piekarnik?

Polecane posty

Gość gozdzikowa__

czy ktos z was uzywal kiedys chemii typu mr muscle itd? wprowadzilam sie na nowe mieszkanie i piekrnik to porazka, nic nie mozna upiec bo smierdzi jakims starym tluszczem itp. jak sie tego pozbyc?

Gość Palomaaa
Kupiłam piankę w Biedronce do czyszczenia piekarnika. Trzeba go lekko podgrzać, spryskać i zostawić na parę minut. Nie baw się w żadne sobie robione pasty do czyszczenia z sody, porażka

Gość gozdzikowa__
a na ile stopni i jak dlugo podgrzewasz piekarnik? no i nastawiasz gora-dol, termoobieg czy jeszcze cos innego?

Gość Palomaaa
Szczerze to czyszczę jak np. upiekę ciasto i wtedy zostaje ciepły piekarnik. Trzeba tylko uważać żeby się nie poparzyć.

Gość smanna
generalnie, to już się nie pozbędziesz, nie wiem, ja bym próbowała jakimiś ostrymi środkami, niekoniecznie przeznaczonymi stricte do czyszczenia piekarnika.

Gość klemuntynna 09ad3
ja czyszczę swoim pupilem - 10 letnim kotem Kajtkiem. Wykonuję nim ruch okrężne, aż blacha nabiera blasku, a kot ma za to lśniące futro.

Gość gozdzikowa__
dzieki za odpowiedzi, ja to nawet sie nie ludze ze piekarnik bedzie jak nowy, chodzi mi raczej o pozbycie sie smrodu i zaschnietego tluszczu. wczoraj jak wsadzilam ciasto to tak zadymilo mi kuchnie ze do tej pory czyje smrod spalenizny, no oczywiscie z ciasta nici :/