Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hemavvlori

Co sadzicie o topikach "miesiecznych"?

Polecane posty

Gość hemavvlori

Chodzi mi o topiki dla przyszlych mam typu " czerwiec 2012 albo lipcowki itp. Przez jakis czas sama udzielalam sie na takim topiku, ale w pewnym momencie zauwazylam, ze chyba tam nie pasuje. Sporo dziewczyn to panikary, czesto wiedza lepiej niz lekarze. Do tego porownywanie brzuszkow, przechwalki ktora mniej przytyla, przesciganie sie w dawaniu dobrych rad i pouczaniu innych. Byly tez fajne dziewczyny, z ktorymi mozna porozmawiac tez o innych sprawach a nie bez przerwy walkowac temat ciazy.

Gość jugo
to jeszcze nic, poczekaj parę miesięcy i będzie: "no jak to, twoje dziecko jeszcze nie unosi główki???? moje już dawno..." myślę, że kobiety same się nakręcają...

Gość czerwcowa rada
Masz racje w 100 % tez sie udzielam ,ale malo,bo tam kazda jedna wie wszysko najlpiej,a juz najbardziej pierworodki mnie rozwalaja ,najpierw pytaja a pozniej i tak swoje robia,wiec po co pytaja ??

Gość hemavvlori
Podnosze watek :)

Gość No to może...
To zależy jakie osoby są na danym topiku. Są topiki rzeczywiście gdzie same panikary, ale są też takie takie na których są całkiem fajne mamy w większości i miło się je podczytuje.

Gość trdxcvbnm
he he wlasnie potem jest jeszcze smieszniej szczegolnie jak sie pytaja co wprowadzic do jedzenia i jak jakas doswiadczona mama powie to wielki szok ze juz tak wczesnie ze to nie wolno itd no i wlasnie co te dzieci nie potrafia :) rozwalila mnie raz jedna mowiac ze jej 4 czy 5 miesieczne dziecko mowi mama:D

Gość trdxcvbnm
kiedys sie udzielalam teraz juz nie pisze bo mam wrazenie ze moje dziecko przy ich dzieciach jest co najmniej uposledzone:)

Gość masakra te tematy
Mało tego to te mamuśki jak chcą komuś dopiec to 'pod pomarańczą' piszą :O

Gość kabareton
a jednak jest jeden taki temat gdzie jest super,a trwa to juz od dluzszego czasu :D

Gość nius
jakoś mnie to nie bawi. czasem zajrzę na jakiś temat. Najlepszy jest temat styczeń 2013. Już się przeniosły na prywatne forum.

Gość nius
no pomarańczowych wtrętów robionych przez osoby piszące na czarno w danym topiku już widziałam kilka. Jedną to moderatorka wkopała i musiała się przyznać.

Gość Self Fish
trdxcvbnm A co w tym dziwnego? Na pewno ta mamusia, nie pisała,że dziecko mówi do niej świadomie.Tylko po prostu, nauczyło się sklejać akurat te sylaby i już, a że z tego wychodzi " ma ma" to się cieszyła ,pewnie. Moje dziecko najpierw w podobnym wieku najpierw "mówiło" - próbowało na co je stać i co potrafi- najpierw "a ba", potem "ba ba" a później " ma ma" z tym,że mama było w momencie kiedy się denerwowało.....i jeczało " ma ma ma ma" :-) więc może popracuj nad czytaniem ze zrozumieniem,albo nad wyobraźnią i spróbuj się domyślać co inni chcieli przekazać.:classic_cool: Żeby nie było nie pisałam tego złośliwie, tylko,żebyś się bardziej otworzyła na innych i ich wypowiedzi.

Gość Self Fish
Ja kiedyś podczytywałam pewne mamusie, ale na innym forum.Dla mnie za duży tłum tam był,że tak to ujmę.Zresztą niektóre z nich, faktycznie były monotematyczne.Ale wiem,że były blisko do porodu i po nim.Wymieniły się nr tel i ze szpitala dawały znać innym,że już są "po" i wszystko gra:P

Gość trdxcvbnm
tak rozumiem ale ona pisala ze dziecko mowi to swiadomie do niej patrzac jej prosto w oczy no prosze cie :)

Gość Self Fish
Hehe niektóre mamusie widzą to co chcą widzieć:)

Gość miszkowata
Na kafe siedzę dłuuugo, od dobrych "kilku" lat ;P Sama się kiedyś zastanawiałam, jak to będzie, kiedy będę w ciąży i na którym "miesięcznym" topiku. Z czasem doszłam do wniosku, że hmmm pewne rzeczy przynajmniej dla mnie są dziwne, np. informowanie najpierw forumowych "przyjaciółek" o ciąży, a później partnera/męża albo opisywanie pozycji, w których odbywają się starania o dziecko :O czy analizowanie każdej najmniejszej sprawy fizjologicznej, typu swędzenie okolic intymnych :O Ostatnio na jednym z topików przeczytałam, w jaki sposób mąż pieści jedne z pań sutki :O Heh, jak dla mnie to przegięcie mimo (pozornej) anonimowości w necie. Poza tym nie wierzę w takie topikowe "przyjaźnie" :P

Gość trdxcvbnm
ale ja nie mam nic przeciwko tylko to wprowadza jakis chory zamet w glowach innych mam szczegolnie tych "pierwszych"one potem siedza w necie i wertuja kolejne strony bo moze z ich dzieckiem jest cos nie tak(tak bylo z moja kolezanka jeszcze w ciazy a teraz z niemowlakiem).Mam dwoje starsze ma dzis 9 lat mlodsze 6 miesiecy wiem z kazde rozwija sie w swoim tempie ,moj starszy syn siedzial jak mial 9 miesiecy rownoczesnie z raczkowaniem zreszta i chodzil w wieku 12 mcy i to mnie nie dziwilo a teraz czytam ze wiekszosc dzieci rowniez 6 miesiecznych stoi w lozeczku siedzi i raczkuje no i mowi i z usmieczem pisze tutaj ze moje jest uposledzone chyba bo narazie sie turla i usiluje sie zebrac do siadania.

Heheh autorko faktycznie masz wiele racji... aczkolwiek trafiają się też miłe sympatyczne dziewczyny które będąc w ciąży mają też inne tematy do rozmów poza - wizytą u lekarza, przyrostem wagi, ciuszkami dla malucha, imionami, wynikami itp ;) Rzadko ale zdarzają się :) Ja przyłączyłam się do jednego tematu... ale wiem, że też tak na 100% tam nie pasuję. Trochę mnie męczą te ciągłe dyskusje ;/

Gość Self Fish
trdxcvbnm "ale ja nie mam nic przeciwko tylko to wprowadza jakis chory zamet w glowach innych mam szczegolnie tych "pierwszych"one potem siedza w necie i wertuja kolejne strony bo moze z ich dzieckiem jest cos nie tak(tak bylo z moja kolezanka jeszcze w ciazy a teraz z niemowlakiem).Mam dwoje starsze ma dzis 9 lat mlodsze 6 miesiecy wiem z kazde rozwija sie w swoim tempie ,moj starszy syn siedzial jak mial 9 miesiecy rownoczesnie z raczkowaniem zreszta i chodzil w wieku 12 mcy i to mnie nie dziwilo a teraz czytam ze wiekszosc dzieci rowniez 6 miesiecznych stoi w lozeczku siedzi i raczkuje no i mowi i z usmieczem pisze tutaj ze moje jest uposledzone chyba bo narazie sie turla i usiluje sie zebrac do siadania." He he no widzisz!Szybko pędź do lekarza, bo Twoje 6msc dziecko nie siedzi, nie mówi i nie chodzi:D:D a tak serio to moja córka rozpoczęła 9miesiąc i wszystko naraz nagle zaczęła robić...tzn np. długo czekaliśmy aż zacznie raczkować do przodu, bo od dłuższego czasu przemieszczała się tyłem:) Jak powszechnie wiadomo,każde dziecko rozwija się w swoim indywidualnym tempie:) A co do topikowych mam, to nic do nich nie mam.Nie pasuję tam, więc się tam nie udzielam i nie czytam.Po co mam wkurzać kogoś i samą siebie?:P

Gość nius
ja zauważyłam że część piszących to wręcz cały swój dzień opisuje w postach -od a do z. Dziwi mnie też ilość podawanych danych dot. siebie i rodziny.

Gość te topiki to jakaś
masakra :O Próbowałam sie w jednym udzielać ale nie dało rady kurde dziewczyny ja tez zostałam wtedy mamą po raz pierwszy i doświadczenia nie miałam ale żeby każdą kupę dziecka przeżywać bo ta zrobila rzadka a później jakąś żółta no masakra :O

macie rację,że nie które topicki to przegięcie-ja udzielam się na jednym z takich,ale u nas nie pisze się o swoim dniu od A-Z,u nas dziewczyny wchodzą sporadycznie i coś tam dopisują!mnie akurat wkurzają 2 takie topicki,a jakie się domyślcie!!

Gość bedwyn
Nie czytam tych tematów, bo mnie nudzą. Kiedyś zajrzałam na jeden z ciekawości i byłam bardzo negatywnie zaskoczona. Jedna z dziewczyn napisała, że poroniła ciążę. Pewnie, dziewczyny okazywały jej współczucie, ale jedna z nich była oburzona. Bo weszła na kafe, aby podzielić się informcją, że była u lekarza i widziała dziecko na usg, a tu ktoś podał taką przykrą wiadomość psując jej humor, bo jest taka szczęśliwa. Po prostu szok, jak można byc takim egoistą. :o

Gość ciekawe, o ktorych
ciekawe, o ktorych topikach jest mowa?

No właśnie które macie na myśli?

Gość pije_czwarta_kawe
Przy pierwszym dziecku trafil mi sie fajny topik. Babki jakis takie normalne. A przy drugim raz ze wszystko bylo znowu to samo i nie chcialo mi sie czytac tych glupot od nowa - to cale przezywanie kazdego katarku kazdej pierdoly, kupki zupki etc to jeszcze dziewczyny jakies takie zawistne i klotliwe

Czy to ważne jakie?podpowiadać wam nie będę,może któraś z was wpadnie na to które to topicki?

jeszcze jedna podpowiedź-tam chyba dziewczyny siedzą od rana do wieczora opisując prawie całe swoje dnie

Gość Zamiast
Ale komuś gule wychodzą, że ktoś sobie pisze w gronie ;-) Chyba musi być bardzo znudzony swoim życiem , że się tak w cudze wczytuje. Ja omijam tematy które mnie nijak nie interesują.