Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JA :(

bardzo silne zaparcie!

Polecane posty

poradźcie mi jakis dobry srodek przeczyszczający pliss.. od 3 dni nie moge sie załatwic, boli mnie brzuch i mam nudnosci.. byłem u lekarza i przepisał mi czopki biascodyl i syrop lactuloze i nic nie pomaga. lewatywa i dulcobis też nic nie dały.. prosze o pomoc.. juz chodzić nie moge tak mnie brzuch boli:(

Gość lewatywa nie pomogla ?
to juz nic ci nie pomoze :D

Gość warszawianka nie z wyboru
może senes wypij? albo xennę weź, jak lubisz możesz też zjeść śliwki suszone

olej rycynowy? pomoże? śliwki słyszałem ale wątpie.. ja musze juz teraz sie oproznic bo nie wytrzymam..;/

Olej Rycynowy Preparat Oleum Ricini PhytoPharm polecany jest w ostrych i przewlekłych zaparciach. Wypróżnienie następuje w ciągu 2-4 godzin po podaniu oleju rycynowego. DZIAŁANIE: Oleum Ricini PhytoPharm otrzymuje się w wyniku tłoczenia na zimno nasion rącznika pospolitego. Olej rycynowy jest silnym środkiem przeczyszczającym. Preparat podany doustnie ulega w jelicie cienkim rozpadowi do gliceryny i kwasu rycynolowego. Proces ten odbywa się w obecności żółci i soku trzustkowego. Następnie kwas rycynolowy ulega stopniowemu zmydlaniu do mydeł sodowych i potasowych. Kwas i mydła wykazują działanie drażniące, wzmagają perystaltykę jelita cienkiego, zwiększają również przenikanie wody i elektrolitów przez ściany jelit, ograniczając równocześnie jej wchłanianie. Wypróżnienie następuje w ciągu 2-4 godzin po podaniu oleju rycynowego. PRZECIWWSKAZANIA: Nie należy stosować leku: W przypadku nadwrażliwości na olej rycynowy W stanach zapalnych narządów jamy brzusznej W przypadku niedrożności jelit W przypadku niedrożności dróg żółciowych oraz innych schorzeń dróg żółciowych W przypadku krwawienia odbytniczego Gdy występują bóle brzucha, nudności, wymioty, ciąża, menstruacja. DZIAŁANIA NIEPOŻĄDANE: Lek może powodować nudności, wymioty, dolegliwości skurczowe (kolka), bóle brzucha i gwałtowną biegunkę. W rzadkich przypadkach obserwowano występowanie wysypki skórnej. UWAGI: Nie stosować w czasie ciąży i karmienia piersią. DAWKOWANIE: O ile lekarz nie zaleci inaczej, dorośli i dzieci powyżej 12 roku życia: 15-30 ml (1-2 łyżki stołowe). Wypróżnienie następuje po około 3 lub 7 godzinach od przyjęcia leku. Stosować raz na dobę. SKŁAD: Olej rycynowy (Oleum Ricini FP IV).

Gość Nieoczekiwana zmiana nicka
Może kawy z mlekiem się napij.Może pomóc.Jak lubisz i możesz.Tak na dłuższą metę abyś uniknęła takich przykrości to może zmień nawyki żywieniowe.Jedz chleb z ziarnami,jakieś musli,błonnik czy otręby/są też czasem w wersjach smakowych dostępne/z jogurtami,więcej owoców i warzyw i pij wystudzoną wodę przegotowaną.

Gość kup siemię lniane, wpij
z niego kisiel z 2-3 łyżeczek, zjedz activie naturalną. Mi zawsze pomaga. Do tego czasem żeby było szybciej wspomagam się kawą plus papierosem, mimo że nie palę ale taki sposób zawsze działa więc czasami nie zaszkodzi

Gość grht
weź nospe!! ja też nie mogłam zrobić kupy, wzięłam xenne i nic nospa rozłuźni troszkę jelita i się ruszy!

Gość Bettani
Śliwki suszone - zalać wodą, poczekać aż napęcznieją a potem zjeść śliwki i popić wodą. Dużo wody. Dużo kawy. A bardziej mocne - ogórki zagryzaj mlekiem. Śledzie popijaj kawą.