Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robberrt

Kruszące zęby, niedowaga i inne

Polecane posty

Gość robberrt

Mam mały problem. 1. W przeciągu 4 tygodni ukruszyły mi się 3 zęby. Jeden rozpadł się właściwie na kawałki w 70%. 2. Mam duży problem ze wzdęciami, ale to od bardzo dawna. 3. Do tego jeszcze mam problem z uszami. Jedno ucho zatkane prawie całkiem, drugie tak trochę. 4. Alergie wszelkiego rodzaju. Głownie pyłki. Na przykład od kilku dni mam straszny katar, bolało mnie gardło, głowa, ciemno przed oczami w słoneczne i bezdeszczowe dni. 5. Kiedyś miałem jakby odcisk na stopie i zamrożony został. A teraz coś podobnego na kolanie. 6. Poza tym cierpię na niedowagę, ale to w sumie od zawsze. Niemniej teraz jestem już zupełnie chudy. Wzrost 182 i waga coś około 60kg 7. Jeszcze dochodzi pocenie się. W sumie to do napisania postu skłoniło mnie to kruszenie zębów, ale postanowiłem napisać wszystko co mi dolega wg mnie. Co sądzicie? Jaka może być przyczyna tego kruszenia się zębów? Czy w ogóle takie kruszące się zęby można odratować?

Gość zdesperowana.........
Dieta, geny, anemia... zapytaj dentysty najlepiej w jaki sposób wzmocnic zęby... może niedobór wapnia... np kobiety w ciąży z powodu niedoborów wapnia często zęby tracą ;/

Gość ŁYNA UND GANGES AND NIL
Zęby t próchnica, albo niedobór wapnia? Dobrobytu w Polsce nie mamy to sporo ludzi se dobrze und zdrowo nie podje! Polska to bieda i nędza jest jednym słowem! Do szpitala się połóż na badania kompleksowe! W szpitalu karmią tak samo słabo jak i w woju, czy pjerdlu! POLAND IS DEAD W CHOOJ KOORWA!

Gość sasanka.
Kiedy ostatnio byłeś u dentysty ?

Tak, takie zęby można odratować. Dzisiaj dentyści są w stanie odtworzyć zęby na podstawie korzenia. Powyżej 5 sztuk zresztą, z tego co wiem, jeżeli zachowałeś korzenie, rekonstrukcja zębów jest refundowana. Podejrzewam że przyczyną jest zła dieta - niedożywienie. Także konieczna będzie tutaj wizyta u lekarza. Bądź i kilku lekarzy. Niestety - na odległość i przez forum Ci nie pomożemy, szczególnie biorąc pod uwagę że internet jest zbieraniną przypadkowych osób - i wszelkie porady na temat zdrowia mogą tak samo przynieść rozwiązanie, jak i zaszkodzić.

Gość sasanka.
a ja podejrzewam niechlujstwo i niesystematyczność... założyłeś posta i ślad po tobie zaginął ot najlepszy na to dowód Jakość twojego życia poprawi się jeżeli zmienisz to w sobie.

Gość pralkafrania
zrób generalne badania, bo coś ewidentnie jest nie tak jak być powinno. jak jesteś z wrocka, to polecam diagnostów z medixu. nie bagatelizuj tych objawów, tylko marsz do lekarza!

Gość robberrt
Nie jestem z Wrocławia, jestem z Poznania. A nie bardzo wiem jak mam się położyć w tym szpitalu :)

Gość robberrt
co radzicie?

Gość z pcimia
zaraz ci powiedza ze masz grzybice , owsiki i takie tam... zrob sobie badanie na AIDS, ale tez zbadaj krew, w ogole idz z tym do lekarza..; chyba twoj organizm nie przyswaja wapnia

Gość robberrt
na HIV?

Gość onawi
kup sobie calcium (mi jak sie zab zlamal dentysta powiedzial ze z braku calcium0 i w ogole jak slabo sie zywisz to chociaz witaminy lykaj :)

Gość robberrt
Właśnie zacząłem Calcium łykać parę dni temu 2x dziennie.