Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhddjgjgt

kiedy niemowlakowi zmienia się kolor oczów z niebieskiego

Polecane posty

Gość hhddjgjgt

na ten już stały, ja mam oczy piwne mój mąż niebieskie i ciekawi mnie jaki kolor oczu będzie miała nasza córeczka :)

u nas w rodzinie nie zmieniały albo rodzily sie z brazowymi i jasnialy np.do piwnych lub ciemnialy trochę moj urodzil się z ciemnoniebieskimi i w wieku 3-4 miesiecy maks mial jaśniejsze,teraz ma szarawo niebieskie

Gość hhddjgjgt
moja córeczka ma ciemno niebieskie ma 2miesiące

a tak na marginesie dziecko to nie kot ktory ma neibieskie a potem zmienia na inne haha

Gość mama babelkow
u mnie jeden blizniak ma niebieskie, a drugi brazowe tzn ma w granatowej teczowce brazowe zylki ale jak sie na niego patrzy to od razu widac ze ma brazowe ciemne i to juz sie nie zmieni:)maja 7 i pol miesiaca

ktoś się podszył jak ma ciemne niebieskie to brazowych raczej miec nie bedzie ;) ja mialam brazowe i mam,moja mama,siostra i brat tez u nas syn odziedziczyl po dziadku oczy

Gość OCZU a nie oczów
jeśli ma niebieskie teraz to będą jasne, jeśli granatowe to ciemne :)

Gość lumpka wina
eee, zmienic to sie moze odrobine. Starsza corka urodzila sie z ciemnobrazowymi i takie ma (ma 3 lata). Młodsza ma 2,5 miesiaca i urodzila sie z szarymi. Myslę że tak zostanie

Gość OCZU a nie oczów
dzieci nie rodzą się z brązowymi... co ty gadasz :(

Gość dfgjhjk
na moim własnym przykładzie, miałam jak się urodziłam oczy koloru chabrowego jak moja mama zawsze powtarza:) majac 6 lat jak poszlam do zerówki to miałam takie szare oczy własciwie nijak ani to nie był niebieski ani zielony a już mając lat 9 u komuni miałam oczy żywo zielone i tak już zostało, sama jestem w szoku że kolor oczu tak długo może się zmieniać ale sama po sobie wiem że to możliwe bo pamiętam jak to było. natomiast oczy z niebieskich na brazowe się nie zmienia

Gość dfgjhjk
i dużo dzieci rodzi się może nie z piwnymi oczami ale z ciemnymi po prostu

Gość lumpka wina
do OCZU a nie oczów - kolejny mit!!! Chcesz fotkę, że miała brazowe? A widziałaś azjatyckie noworodki. tez maja brzowe. Przypuszczam ze murzyniatka tez choc tego nie widzialam.

Gość cytuje
Dlaczego noworodki mają niebieskie oczy? Większość noworodków przychodzi na świat z niebieskimi oczami. Dzieje się tak ponieważ w ich tęczówkach brakuje melaniny, pigmentu, którego stężenie określa barwę oczu. Wraz z dorastaniem dziecka przy jednoczesnej ekspozycji na światło słoneczne w przestrzeni jego tęczówek dojrzewają komórki zwane melanocytami, które rozpoczynają produkcję oraz wydzielanie melaniny. Im więcej pigmentu wyprodukują komórki tym ciemniejszą barwę przybiorą oczy dziecka. Kolor oczu zakodowany w genach ustala się nawet do 6-8 roku życia.

Gość hjtjrjyjrkk
ja się urodziłam z niebieskimi a mam piwne jak cholera:D

Gość ja się urodziłam z bardzo ciem
nymi, brązowymi oczami mój mąż ma bardzo jasne, niebieskie oczy (błękitne) synek urodził się z ciemnymi, niebieskimi oczami i dziś ma je takie szaro-niebieskie (ma 4 lata) córka też urodziła się z niebieskimi i ma je niebieskie, ale ma dopiero 3 miesiące

Gość CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCXDDDD
kokusia- jak się mogłaś podszyć skoro to jeden i ten sam nick i nawet ilość postów się zgadza. ALE KRĘCISZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PISZESZ POD 2 NICKAMI RAZ NA CZARNO RAZ NA POMARAŃCZOWO. ŻENADA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oczywiście że niektóre dzieci rodzą się z ciemnymi oczami. Moj synek miał prawie czarne oczy i blond włoski. Gdzieś po pół roku było widać ze zmieniają sie na zielone.

Gość ktosiek to ja
braten mojego męża urodził się z niebieskimi oczami w okolicach 6 miesięcy zmieniły mu się na piwne.