Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latam sobie w chmurach

jakie majtki poporodowe polecacie?

Polecane posty

Gość latam sobie w chmurach

siateczkowe? fizelinowe? niektórzy mówią że najlepsze są bawełniane. ale chodzi o takie babcine duże luźne gacie?? pomóżcie bo sie nie znam

Gość calyneczka
zdecydowanie siateczkowe, można prać

Gość Przy cesarce
siateczkowe, bo rana "wietrzy się" cały czas. Przy sn chyba nie ma to większego znaczenia - i tak do "wietrzenia rany" majtki musisz zdjąć.

Gość kkjhbkjhjnbm
najlepiej żadnych. Krocze goi sie najlepiej bez niczego, tylko podkłady, które dostaniesz w Szpitalu

Gość siateczkowe ja mialam
Hartmanna i polecam. Dosc dlugo nosilam, bo normalne gacie wpijaly mi sie w rane po CC, a siatkowe nie. I normalnie je pralam w pralce.

Do szpitala miałam siateczkowe, polecam takie które są pakowane w woreczkach na przemian zielone i białe, nie kojarzę firmy, pożyczyłam je jednej dziewczynie, oddawała mi innej firmy niby w tym samy rozmiarze a spadające w pasie, obcisłe na udach i ogólnie niewygodne, szorstkie. A do domu na pierwszy tydzień czy dwa kupiłam sobie zwykłe, bawełniane majtki, takie najtańsze z hipermarketu, bodajże po 1,50 zł, których nie szkoda mi było potem wyrzucić, w sumie do szpitala też mogłam takie mieć. Nie ma co przepłacać, bo ciężko uniknąć poplamienia bielizny krwią na początku i te majtki i tak do kosza pójdą...

"najlepiej żadnych. Krocze goi sie najlepiej bez niczego, tylko podkłady, które dostaniesz w Szpitalu"- ??? To jak nosić te podkłady bez bielizny, rękami podtrzymywać? Owszem, wietrzenie pomaga jeśli rana się źle goi, ale to tyle, ale raczej i tak zdecydowana większość kobiet chodzi w domu, jest aktywna i ciężko z gołą pupą paradować... A jeśli już jest podkład, to podtrzymujące go majtki nie robią żadnej różnicy.