Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leialeokados

dziecko 5 miesiecyzaczeło niecierpiec jezdzic w wózku

Polecane posty

Gość leialeokados

co robic, na kazdym spacerze spalam sie ze wstydu. bo sie drze! chyba w ogóle przestane wychodzic! najlepiej na rączki, o co chodzI?

u nas było dokładnie to samo i dokłądnie w tym samym "wieku" ... i przeszło po...10 dniach "-) takze cierpliwosci, moze akurat u ciebie tez tak będzie..

Gość leialeokados
ale co robiłąs? brałas na rece?

Gość Hviccccv
U nas tez tak było w tym wieku wogole nie chciał być w wózku Nie chciał leżeć jak tylko podnioslam siedzonko tak inne dziecko :-)

Gość although
przechodzilam to z moimi dziecmi, tylko ze u mnie to dlugo trwalo, okropnosc ale przechodzi :o

Gość leialeokados
ale jak podniose siedzisko bedzie lepiej? tylko. ze on jeszcze nie siedzi!?

Gość leialeokados
jeju jak sobie radzic, przeciez trzeba wychodzic, a ja dzis w jednej rece rozdarciucha a w drugiej wózek pchałam

Gość u mnie trwało to
ponad 3 tygodnie. Próbowaliśmy ze staniem pod drzewami, ale lepsze okazało się nosidełko zakładane na stelaż. Nie pochwalam spacerów w nosidełku, ale na tamtą chwilę okazało się to idealne. Spróbuj, może pomoże.

Gość vdybiyfv
ją przez kilka miesięcy w nosidle nosiłam. na plecach plecak z zakupami a na brzuchu dzidek. teraz siedzi to już znów lubi bo wszystko widzi

Gość leialeokados
własnie w chuscie tez amok jakis!

Gość huiujk
To normalne w tym wieku...dużo dzieci tak ma.Moja 3 też tak miała.

Gość Taka jedna Ola
Też to przerabialiśmy ;) Całkiem normalne... I naprawdę wystarczy lekko podnieść oparcie- wcale nie trzeba na pionowo sadzać dziecka- wystarczy w pozycji pół leżącej i już świat będzie zupełnie inny :D Później Cię będzie czekać uciekanie z wózka na nóżki :)

Gość leialeokados
jeny....... u mnie jest tak, ze wkąłdam do wózka, 5 minut sie usmiecha a potem, zaczyna sie wyginać, za moment stękanie, marudzenie... biorena ręce, zeby zabawic, cos pokazac i jak odkładam z powrotem to juz jest wrzask! ale taki,ze mozna zapasc sie pod ziemie, zazwyczaj tak nie płacze nawet w domu!!!!!!!!1

Gość leialeokados
jeny....... u mnie jest tak, ze wkąłdam do wózka, 5 minut sie usmiecha a potem, zaczyna sie wyginać, za moment stękanie, marudzenie... biorena ręce, zeby zabawic, cos pokazac i jak odkładam z powrotem to juz jest wrzask! ale taki,ze mozna zapasc sie pod ziemie, zazwyczaj tak nie płacze nawet w domu!!!!!!!!1

u nas było tak od początku więc kupilismy nisidełko i od 3 miesiąca wielki zachwyt bo młoda wszystko naokoło widziała. Jedyne wyjście jakie widzę to spacerówka nam się sprawdziła własnie od 5 miesiąca.

skąd ja to znam :P ostatnio spacery wyglądają tak że małego mam na jednej ręce, drugiego ciągnę pod górę a brzuchem pcham wózek przed sobą pod stromą górę :D super wyglądam, aż się wszyscy śmieją jak mnie widzą :) ostatnio mi sąsiadka pomagała z tym wózkiem :D jedyna rada u nas to położyć małego na brzuszku, zaciągnąć mocno budkę i w tej budce z tyłu jest okienko i on tak sobie leży, łepek do góry zadziera i gapi się przez okienko :D tylko to tez nie bardzo bo starszy biegnie i staje mi przed wózkiem i więcej stoimy i on rozmawia z braciszkiem niż idziemy, no ale "mamo no przecież musze z Tomaszkiem porozmawiać, przecież ja go uczę, chyba chcesz żeby był mądry, taki jak ja albo tatuś" :P no albo chusta! wtedy to już błogi spokój jest :) no chyba że trzeba biec ze starszym, to już troszkę trudniej :P ale zasadniczo się sprawdza :)

Gość leialeokados
widzę, ze to przypadłość nie tylko mojego dziecka, jesli to rozwojowe to trzeba zeby zacisnąc... ale ile ten koszmar trwał?

Gość Kolejny kłopot
Leży - jest źle. Pozycja półsiedząca - jest jeszcze gorzej. Chce siedzieć (chociaż nie powinno i na pewno samo się długo w takiej pozycji nie utrzyma) i koniec. Co zrobić w takiej sytuacji? Łeb skręcić ;)? Czy jednak kupić tą chustę/nosidło?

Gość lilllkiaaa
to chyba jakiś skok rozwojowy bo na tym etapie praktycznie każde dziecko to przechodzi

Gość thbfaa
Moje dziecko w ty wieku samo już siadało i to co wy przechodziłam w pierwszym miesiącu-pomogło podniesienie oparcia!

Gość w poznaniu kiedyś
jak zaczniesz wyciagac to koniec, trzeba to przetrzymać - choć wiem, że ciężko....

Gość leialeokados
z pewnoscią skok! bo oprócz tego,ze jest darcie w wózku to jest histeria przed kazdym spaniem i jeszcze budzi sie w nocy co godz. normalnie mega zwrot, zamiast aniołka mam diabła! nosidło i chusta... hmmm u mnie jest gorszy wrzask!

Gość leialeokados
ja zaczęłam wyciagac, bo lincz wzrokowy ludzi był nie do zniesienia,

Gość thbfaa
Kurcze jakbym miała swojego kloca nosić w chuście,albo na rączkach to bym już dziś nie żyła chyba!

Gość thbfaa
Dzieckoo na ogół jest ciekawe świata i zaspokajanie tej cekawości przynosi najlepszy efekt.

Gość leialeokados
no ja kloca niosłam.............

Gość Kolejny kłopot
No lekkie nie jest - 7,5kg :o. Ale w plecaku 7,5k jakoś inaczej się nosi - nie, nie mam zamiaru wkładać dziecka do plecaka :D, ale w tych nosidłach czy chustach musi być chyba wygodniej niż na rękach.

Gość leialeokados
pewnie ze lzej, ale wez go omotaj, u mnie jeszcze jest tak, ze na mich rekach sie drze a u meza nie, moze dlatego, ze wysoki i lepsza panorama wobec tego

Gość Kolejny kłopot
To był właśnie powód, dla którego nie kupiła chusty. Obawiałam się, że ja się skutecznie obezwładnię zawijając w te szmaty, a dziecko jak było tak będzie "jung and free" :D

Gość leialeokados
trzeba chyba wypuscic z wózka,,,,,,, a niech biega.......