Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nioki

Czy są tu Polki mieszkające we Francji??

Polecane posty

Gość nioki

w Którym regionie mieszkacie i jak Wam się tu podoba??

Gość nioki
nie ma nikogo???????????????

Gość nioki
ja mieszkam na stałe od ponad roku ale wcześniej przyjeżdzałam kilka razy w roku... Mieszkam w Auvergne w Riom. Ogólnie jest mi tu dobrze tylko niestety nie mogę znaleźć pracy i nie mam tu znajomych;/

Gość nioki
tzn posiadam ubezpieczenie przy mężu posiadam karte vital ale nie wyrabiam narazie karty pobytu. bo to pozniej jest maly proble mam przecie dowody torzsamosci i jestesmy w uni wiec dopoki nie jest to konieczne to nie bedziemy chyba wyrabiac. a Ty ile masz lat. jesteś tu sam/sama czyz rodziną?? i z jakiego regionu Polski pochodzisz?

Gość nioki
ja pochodzę z kujawsko-ponorskiego. Co prawda są tu też moi rodzice i brat ale niestety barkije mi takiej normalnej koleżanki. niestety nie pracuje więc nie znam dobrze jezyka. Myślę ze jakbym dostała jakąś pracę to szybciej bym się go nauczyła. A tak siedzie w domu i się cofam w rozwoju.... oczywiście jest tu sporo polaków nawet tu gdzie mieszkam ale niestety sa to ludzie którzy mieszkaja tu juz z 10 lat albo wiecej i mało kto się przyznaje ze jest Polakiem uważają się za niewiadomo jakich Francuzów

No, fakt, jezyk jest ciezki, nawet teraz po 5 latach intensywnej szkoly francuskiej, drobne niedosknalosci pozostaja. Moze Pani sprobowac poszukac intensywnego kursu jezyka francuskiego. Wydaje mi sie, ze sa bezplatne dla cudzoziemcow, to naprawde moze bardzo pomoc. A co do wielu polakow, to do jakiego kraju nie wyjada tak bywa :P

Gość zuzula111
jest tu kto ?????????????