Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żurkowwa

JAK ZROBIĆ ŻUREK NA ZAKWASIE? JAKIE PRZYPRAWY?

Polecane posty

Gość żurkowwa

chodzi mi o prosty przepis :) tj jakie przyprawy,zioła ? z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żurkowwa
plis pomóżcie:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GretaBarbo
jak dla mnie podstawowe: sól, pieprz liść laurowy i ziele angielskie chrzan tarty i sporo majeranku acha, ja nie używam chemii typu wegety, kostki i in, więc daję tylko to co napisałam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najwazniejszy jest zakwas
albo sama go ukisisz na chlebie zytnim, albo gotowy kupisz w sklepie. Do tego biala kielbasa pokrojona w plasterki (ale moze byc i zwykla), podsmazona cebulka, troche majranki, sol, pieprz. Kwas jesli Ci malo to mozesz ciut octu dolac, ale z tym to ostroznie, zeby nie przesadzic i smaku nie zepsuc. Sam zakwas daje smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×