Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mikulinska

Dla Dukanek i tych ktorzy chca sie zdrowo odzywiac

Polecane posty

Gość Mikulinska

Od 20 maja jestem na Dukanie, ale zaczelam sie odchudzac w polowie kwietnia. Na diecie mniej i zdrowiej jesc schudlam 7,5kg. Na Dukanie jak narazie dodatkowe 4,6kg. Dzis waze 84.9kg i walcze dalej. Chce schudnac do wagi sprzed 3 lat tj. 67kg. Troche urozmaicilam sobie diete dukana, a mianowicie dodalam do niej spiruline i chlorelle, chia seeds i coconut oil. Moim celem jest wykluczyc, albo drastycznie ograniczyc, spozywanie produktow przetwozonych. Czy ktos jest juz na takiej diecie? Co o tym myslicie?

Gość Mikulinska
Na wadze troche mniej (84.2kg), czuje sie swietnie. Olej kokosowy dodaje tez blasku mojej skorze. Wierze, ze chlorella i spirulina pomagaja w odkwaszeniu mojego organizmu. Dwie lyzki otrebow zastapilam nasionkami chia i nie mam klopotow w ubikacji. Zamierzam do diety dolaczyc gorzkie pestki moreli (wit. B17).

Ty lepiej zrezygnuj z tych wodorostów, jeśli nie chcesz się nabawić kandydozy. Zakwaszenie organizmu plus spirulina to więcej jak pewne. Cierpię na to dziadostwo i spirulina powodowała rozrost grzybów. To samo miałam z kelpem pomimo iż zawiera mnóstwo jodu. Nie wiem co w tych wodorostach jest, ale candida ma na nich kapitalną ucztę. Kup sobie lepiej proszek zasadowy.

Gość Mikulinska
dzieki za ostrzezenie, ale z tego co wiem spirulina sprzyja rozwojowi dobrej flory bakteryjnej i utrzymuje przerost drozdzakow pod kontrola