Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wernka 17

dlaczego ludzie którzy mają 3 pokoje to ten najmniejszy pokój zawsze

Polecane posty

Gość wernka 17

dają dziecku ? nie mogę tego w zaden sposób pojąć a jest tak u wszystkich a nawet małżeńtwo które ma dwójke dzieci to daja im piętrowe łóżko do tej najmniejszej klitki a sami maja obszerny salon i sypialnie gdzie jest dużo miejsca z wielkim łożem małżńskim dlaczego taka zasada panuje ? może mi ktos wytłumaczyć ?

Ja mam salon i dwie sypialnie. I właśnie większa jest dla dziecka. Bo wiadomo,zabawki i dziecko potrzebuje przestrzeni do zabawy...

Gość kafedoopek
dzieci mają mniejsze potrzeby, ot co :) chociaż łóżko piętrowe to moim zdaniem przegięcie :o

ale problem, nie ma żadnej zasady, lepiej nie narzekaj, bo zgnijesz pod mostem.

Gość kaśka01
bo w duzym pokoju przyjmuje sie gosci itp i dwoje doroslych ludzi nie bedzie się gniotło w malutkim pokoiku na rzecz kilkulatka proste

Gość 245wtegdfbcv
Jakie przegięcie? Jak byłem mały, to marzyłem o łóżku piętrowym, żebym mógł się na nie wspinać :D

Gość wernka 17
no to chyba sa wyjątki że ktoś średni pokój daje dziecku ale ogólnie ludzie są parszywi moim zdaniem ostatnio jak zobaczyłam że dwójka dzieci w małym pokoiku z piętrowym łózkiem a sypialnia rodziców obszerna , duże łoże, szafa zabudowana i caly dzień pokój zamknięty bo musi sie wietrzyć żeby im się w nocy przyjemnie spało :O

Gość dfggrrwgw
ja mam 3 pokoje, największy to salon, a najmniejszy to nasza sypialnia, średni jest dla dziecka. poza tym w sytuacji, którą opisujesz gdy ludzie mają 3 pokoje i 2 dzieci to częściej spotykam się z tym, że te dwa mniejsze są dla dzieci, tak że każde ma swój, a nie że dwoje się cisną w najmniejszym.

Gość wernka 17
wdg mnie najmniejszy pokój powinien być sypialnią rodziców bo to tylko łóźko i szafa natomiast dzieci lub dziecko to łózko, biurko do nauki, szafa , półki a w większości jest inaczej u mnie w domu to ja mam najmniejszy pokój i to świadczy jaki stosunek mają do mnie moi starzy , że jestem dla nim dnem

Gość rozpoczęcie ma być
ale przecież z salonu korzystaja zarówno rodzice, jak i dziecko

Gość dfggrrwgw
u mnie w sypialni stoi nie tylko łóżko i szafa ale i komoda oraz duże biurko z kompem + fotel

Gość pęczek drutu
a w ilu byłaś mieszkaniach, że używasz określenia ZAWSZE???? każdy robi jak uważa. Ty możesz całe mieszkanie odstąpić dzieciom, a sama spać w piwnicy - nikt ci nie zabroni. nie masz poważniejszych problemów?

U mnie w sypialni stoi tylko duze łóżko,komoda,szfa i lustro. U dziecka,mebelki,łóżeczko i zabawki,łącznie z namiotem....

Gość hmm hmm hmm
moze dlatego dzieci maja najmniejsze pokoje, bo i tak nie maja granicy. jak chca to bawia sie w salonie, jak chca posiedza u rodzicow w pokoju. jak to nastolatki to ok. ale male dzieci napewno nie widza tej wg Ciebie "niesprawiedliwosci" smieszne

Gość a ja 67
gdybym miała dziecko to zapewnilabym mu normalny pokoj, normalna kase a nie chowac dziecko w klitce

Gość wernka 17
zawsze tak jest , nawet jak sie ogląda zdjęcia mieszkań do sprzedania to dziecko ma najmniejszy pokój , taka klitkę, celę mozna powiedzieć z pryczą gdy będę miała dziecko to nie usadze go w najmniejszym pokoju bo po co średni ma byc sypialnią dla rodziców skoro prawie całosć to wielkie łóżko ? legowisko z materacem za 4 tysiaki a dziecko w klitce na plastikowym łóżeczku z cienkim materacem albo piętrówka jak w więzieniu nie wiem jak tacy ludzie moga spokojnie spać , ignoranci :O

Gość gdzie są
bo to mieszkanie rodziców i oni decydują o tym i mają do tego święte prawo. Kiedyś dziecko będzie miało swoj dom i to ono będzie decydować

Gość drveve
a mzoe wystarczy troszk epomyslec i uruchomic wyobraznie. salon jest salonem. dwojka doroslych ludzi ma sie gnis=esc w malym pokoiku gdzie jedno dziecko ma miec duzy pokoj?? troszke rozumku by sie rpzydalo autoreczko

Gość wernka 17
drveve - widzę że masz problemy z logicznym myśleniem nie mówię że dziecko ma mieć salon pojmujesz ? czy jeszcze nie ? 3 pokoje -kapujesz ? umiesz liczyć i dodawać ?

Gość gdzie są
skoro średni pokój-sypialnia rodziców to prawie całość wielkie łoże - legowisko, to masz powód jeszcze jeden - w najmniejszym pokoju by się nie zmieściło. Przecież się go nie zagnie na ściany. :D

Gość wernka 17
Raz jak jechalam metrem w warszafffce, to nie zauwazylam, jak spod mojej kusej mini wyleciala wlasnie jedna wara i oplatala slup na stacji. Calym metrem az szarpnelo, gdy motylek sie napial... ale wstyd . :(

Gość gdzie są
wernka, masz 17 lat i boli cię najmniejszy pokój w domu? Biedna pokrzywdzona. Spokojnie, niedługo pójdziesz na swoje i będzie sz miała w końcu największy pokój w domu.

Gość wernka 17
o ,drveve podszywa się w zemście :D

Gość fgtthhbbbnn
to co rodzica maja spac na pietrowych lozkach a dzieci w wielkiej sypilni?? ja nie widze problemu z tym, przeciesz dziecko nie siedzi caly dzien w tym pokoju, tylko tam spi i odrabia lekcje bo dzieciaki i tak po calym domu szaleja

Gość a ja 67
przez 17 lat życia człowiek ma mieszkać w klitce ? dlaczego nie ma mieć godnych warunków ?

Gość wernka 17
W jesienne wieczory kompulsywnie nabywam bilet kolejowy do Perpignan, tam staję naga na plaży, z rozczochraną fryzurą łonową i rozmyślam o pindolu Ludwika Dorna, poczas gdy porywisty mistral owiewa moje falujące piersi....

Gość gdzie są
własny pokój, jaki by on nie był, to już są godne warunki.

dlaczego najmniejszy oddają dziecku (l.poj.)? Bo: 1. salon, jako pokój dzienny ma z zasady pomieścić rodziców+dziecko+ew. gosci 2. w sypialni rodziców (l.mn) są 2 osoby więc tym samym 2 osoby dorosłe potrzebują więcej miejsca niż 1 dziecko. Znajomi, którzy mają po 2 dzieci wzwyż i 3 pokoje to dwa pokoje oddają dzieciom a sami śpią w salonie. Moi sąsiedzi mają 3 pokoje i 3 synów, dwóch chłopców ma wspólny pokój, najstarszy ma swój własny a rodzice sypiają w salonie.

Gość weeejherlaaaand.
ja dostałam ten średni :D

Gość wernka 17
jak dostałas średni tzn że rodzice cię kochają, moich nie było stać na taki gest , za duże poświęcenie