Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulanoga800

zolta wydzielnia w ciazy

Polecane posty

Gość kulanoga800

witam. jestem w 8 tygodniu ciazy, ciaza blizniacza, dzisiaj zauwazylam zolta wydzieline na papierze toaletowym, wystraszylam sie bo nie wiem co ona moze oznaczac, ktos moze wie ? pomozcie prosze bo sie martwie :(

Gość cococococococoo?
w 8 tygodniu juz wiesz, ze blizniacza? jasneee:O

Gość kulanoga800
tak, sa dwa plody, i widzialam ich bijace serduszka, lekarz potwierdzil ciaze blizniacza !!! poza tym to nie nasz temat.

Gość kulanoga800
moze ktos sie wypowie?

Gość kulanoga800
Boze, czy na tym forum sa sami zlosliwi ludzie? Jak nie wiesz to nie pisz, nie prosze zebys mi wywrozyla, do poniedzialku jeszcze czas a ja po prostu sie martwie czy nic zlego sie nie dzieje z moja ciaza, co w tym zlego jak sie pytam innych osob ktore byc moze mialy podobna sytulacje?!!!! Brak slow.

Gość chdhhd
Jedź na izbę przyjęć do szpitala jak się boisz...wydaje mi się że żadnej wydzieliny takiej nie powinno być na początku ciąży.

Gość Drobrebd
Niektóre znieważenie za bardzo sie wszystkim przejmują ja tam jak byłam w ciazy to tez taka miałam i nic sie nie stało nie lecialam odrazu do lekarza z każda rzeczą wyluzujcie troche

Gość może oznaczać infekcję
może być infekcja albo zwykła fizjologiczna wydzielina- też miewałam taką mimo, że infekcji nie stwierdzono- obserwuj tylko czy nie zmienia koloru na beżowy, brązowy- bo to moze świadczyć o spadku progesteronu. I przy najbliższej okazji powiedz o tym lekarzowi. Nie przejmuj się. Wszytsko będzie dobrze. No i gratuluję bliźniąt- życzę spokojnej ciąży :)

Gość Drobrebd
Tak wezwij pogotowie

Gość w ciazy ma sie bardzo
Obfite uplawy, to pewnie to ale dla pewnosci idz do gina

Gość kulanoga800
wyczytalam to na planujemydziecko.pl Upławy W czasie ciąży ilość wydzieliny pochwowej zwiększa się. Jest ona najczęściej bezbarwna, żółtawa lub biaława, bezwonna lub o łagodnym zapachu. Gdy zmieni się jej konsystencja, barwa, wydzielina będzie mieć nieprzyjemny zapach może to oznaczać istnienie infekcji. Może się również do tego dołączyć pieczenie, swędzenie, stan podgorączkowy lub nawet gorączka. Wtedy należy skontaktować się z lekarzem prowadzącym. Właściwa higiena intymna zmniejsza ryzyko wystąpienia infekcji pochwy. Wiec chyba zrobie jak ( moze oznaczac ) mowi, bede kontrolowac czy barwa sie nie zmienia na inny. :) i dziekuje za gratulacje ;) to moja pierwsza ciaza na ktora czekalam 2 lata i dlatego tak sie martwie, pewnie niektore tu kobiety mnie rozumieja...

Gość ja tez gratluję blizniat:)
i wlasnie w 8 tyg mozna juz zobaczyc czy plod jest jeden czy więcej. A co do wydzieliny ja całą ciążę miałam zołtą i wszystko bylo ok, najwazniejsze jak powyzej napisano by nie było krwawienia lub brazowej wydzieliny. Ale odrazu Ci powiem na przyszłość żebyś się nie martwiła, że np na drugi dzień po badaniu moze taka brązowa wystapić i to jest najzupełniej normalne. Tylko nie moze się to przedłużać. Powodzenia!:)

Gość kulanoga800
milo to czytac, wlasnie mialam usg przed wczoraj moze dlatego hmmm... a co do blizniat to dwujajowe dlatego wyraznie widac kazdego oddzielnie :)