Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monq82

Obiad weselny, zamiast tradycyjnego wesela...

Polecane posty

Gość monq82

Witam wszystkich:)) Mam takie male zapytanko odnosnie slubu a wlasciwie wesela.Ja z narzeczonym za rok bierzemy slub i zamiast wesela chcemy zrobic obiad weselny na ok 30 osob.Czy ktos z Was robil taki obiad???Chodzi nam o przyblizone koszty,czas trwania i jak to wygladalo??? Pozdrawiam i czekam na odopwiedzi:)

Gość a czy myślicie
do monqq - ile gości?

Gość a czy myślicie
nie dozytałam... a w jakich kosztaach chcecie się zmieścić?

Byłam na takim weselu i było ok :) był obiad a po nim kawa, ciasto i tort. Jeśli chodzi o koszty to nie wiem ile to kosztowało, ale wiem że tyle samo ile liczą na stypę od osoby + tort osobno doliczany

Cała impreza w restauracji trwała około 3 godziny, razem z życzeniami, pierwszym tańcem młodych i podziękowaniami dla rodziców.

też chcieliśmy tylko obiad weselny, ale w momencie kiedy okazałao się, że różnica cenowa między obiadem a typowym weselem (z zamkniętą restauracją tylko dla nas) to 20zł od osoby - nie było sensu ograniczać się tylko do obiadu

Gość Monq82
My mamy bardzo skromny budrzet. Nie pobieramy sie dla innych lecz dla siebie... Jakos nie przepadam za imprezami z tancami. Poza tym mojego taty nie bedzie na slubie, a tak bardzo bym chciala zeby byl :(

Gość Monq82
A osob ok. 15...

Gość Szpindlerowy mlyn
my tak robilismy, tyle, ze 6 lat temu, koszt 180zl za osobe, do tego kupowalismy alkohol oddzielnie, ale ceny pewnie juz nie aktualne

Gość 2qtewraytusyitdkjrhegwf
zalezy jakie miasto... ja za obiad placilam 80 zl od osoby, oddzielnie placilam za tort. za sukienke i garnitur plus dodatki 1,4 tys obraczki 1.5 tys. slub 1000 szykuj ok 5 tysiecy

szukam fajnej restauracji z ogrodem w warszawie na zorganizowanie właśnie takiego obiadu poślubnego... czy ktoś może polecić jakieś miejsce?

Gość Mario Bolucci
Kolega robił wesele na 30 osob, bez z zespołu ani DJ (muzyka leciała z komputera), razem z formalnosciai, noclegami dla gosci (połowa osób) i totalnie wszystkim - 10000 wydał

Gość gość
Robiłem obiad dla rodziny na 30 osób. Za lokal i jedzenie zapłaciłem 80zł od osoby, do tego jeszcze muzyka i alkohol. Długo to nie trwało, całe popołudnie i trochę wieczoru, o 22 już się zmyliśmy z Rozdroża (tak nazywała się ta restauracja). Ogólnie wszyscy byli zadowoleni a i ja nie wydałam wcale aż tak dużo pieniędzy.

Gość gość
Ja w pazdzierniku tak robie przyjecie polaczone z roczkiem naszego synka z nami wyszlo 38 osob koszt 56 zl osoba jest obiad zimna plyta zimne i cieple napoje bez ograniczen do tego dokupujemy owoce placki i alk. Sukienka taka normalna bezowa albo kremowa i loki kwiatek w wlosach jestesmy po cywilnym maz garniturek synek tez mysle 3500 tys sie zmiescic z cala impreza szkoda mi kasy na wesele

Gość jagoda25x
My w sierpniu mamy ślub i przyjęcie weselne na 24 osoby. Płacimy 145 zł/osoba w tym obiad, zimna płyta + ok 22 ciepłe danie, napoje bez ograniczeń, owoce i 10 zł/os za korkowe. Dodatkowo kupujemy alkohol, ciasto, tort. Imprezę planujemy do ok 24. Hotel 4* , świetni kucharze , piękna restauracja. Jak wyszło mogę napisać za 1,5 miesiąca około :)

Gość gość
145 za sam obiad to bardzo drogo. gdzie tak masz za 180 to wesele z 5 daniami może być

Gość jagoda25x
w Holiday Inn mamy. Może i drogo ale nie mamy ograniczonego budżetu a tam pełen profesjonalizm i wystrój oraz klimat jakiego szukaliśmy. A i świetni kucharze i przemiła obsługa z tego co zauważyłam :)

Gość gość
No pewnie jesli mozecie sobie pozwolic na szalenstwo to czemu nie:-) :-)

Gość gość
My woleliśmy zorganizować obiad weselny w ogrodzie i to był naprawdę świetny pomysł. Wszystko się udało, jedzenie było pyszne, zamówiliśmy catering od www.lasuch.waw.pl, profesjonalna obsługa, dj, goście bawili się świetnie

Gość gość
Też woleliśmy kameralny, rodzinny obiad. I podobnie jak u przedmówczyni obiad odbył się w ogrodzie, catering mieliśmy od www.teleobiad.pl z Janek i mogę ich polecić, jedzenie smaczne a ciasta przepyszne