Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola _b

co dajecie na biegunkę u dzieci 3-letnich??

Polecane posty

Gość Ola _b

Witam! Mój synek ma ponad 3 lata i od rana ma luźne stolce. daje mu smectę, ale za bardzo chce ja pić. Co Wy podajecie??

Gość podaj banana ja tak robie
i u mnie dziala.

Gość górolka
pepsi albo coca cole

Gość hmmmh
Moja ma niespełna 3 lata i też wczoraj i dziś ją goniło. Dostała rarytas w postaci marchewkowego kubusia, w którym jak nie widziała dolałam smecty i dosypałam acidolac baby bo inaczej też nie chciała. W innych napojach ta zawiesina niestety nie przechodzi niezauważona. Dwa razy podałam (wczoraj wieczorem i dziś wieczorem) po 2 tabletki węgla leczniczego bo je pałaszuje bez problemu.

Gość Ola _b
dzięki za rady :) A po jakim czasie od pojawienia się biegunki poszłyście do lekarza z dzieckiem??

Gość hmmmh
chodzę jak po 1-2 dniach nie przechodzi lub jak występują inne niepokojące objawy. Wcześniej jak widzę, że biegunka jest "ostra". Jak mojej do jutra nie przejdzie to ja się wybiorę. Choć staram się unikać wychodzenia z domu w takiej sytuacji a szczególnie oczekiwanie w kolejce nie jest komfortowe ani dla mnie, ani dla dziecka, ani dla innych pacjentów. Staram się więc unikać tego i idę w ostateczności.

Gość Ola _b
dzięki :) Chyba też jutro się wybiorę jak mu nie przejdzie. a co dajesz do jedzenia??

Gość hmmmh
Na obiad była kartoflanka z dużą ilością marchwi a na kolację biszkopty, w między czasie podjadała bułkę. Ogólnie jest radosna, je w miarę jak na biegunkę i widzę już poprawę, więc liczę, że przejdzie, czego i życzę Twojemu maluchowi :)

Gość Ola _b
dziękuję i również życzę zdrówka dla córeczki :)

Gość hmmmh
jeszcze Ci napiszę, że ten acidolac będę dawała całe opakowanie 1 saszetkę dziennie by odbudować florę w jelitach

Gość Ola _b
ja też daje acidolac 2 razy dziennie ze względu że był chory i dostawał antybiotyk

Gość agula8
ja przede wszystkim nawadniam-czyli dużo wody i orsalit-małymi łyczkami, schłodzony i jak sie uda to przez rurkę-mniej czuc słonawy smak, do tego smecta i probiotyki-ja podaje Lactoral bo jest bez białek mleka.I wiadomo dieta-marchewkowo-ryżowa, wywar z jagód ...

Gość grzonka
Acidolac Junior podaję nawet do 2 tygodni po biegunce, poza tym trzeba nawadniać, są do kupienia elektrolity w saszetce do rozpuszczenia w wodzie ale nie smakują fajnie ;)

Gość maaamamama
dobrze jest dać probiotyk np. acidolac junior, szybciej ureguluje pracę żołądka i dziecko nie będzie się tak długo męczyło, koniecznie też dawać dużo do picia ale w małych, częstych dawkach

Gość niedobra synowa
sa takie soczki marchewkowe w aptece na biegunkę tlyko nie pamiętam nazwy

Gość Późniejuc
Lakcid dicoflor i rumianek do picia

Gość sebinna
Probiotyki obowiązkowo, poza tym do picia elektrolity a do jedzenia marchwiankę na ryżu.

Gość kamma85
Na pewno nie podaję niczego na powstrzymanie, biegunka nie bierze się z niczego i lepiej żeby wirus i bakterie zostały wydalone. Podaję jedynie probiotyki, do tego oczywiście dieta i dużo picia.

Gość jakader
Trzymaj się tych zasad - http://smectanabiegunke.pl/biegunka-u-dziecka-co-robic/ Najważniejsze, żeby nie zwlekać z podawaniem leków, tylko robić to od razu. I ogólnie - biegunka to nie jest temat, który powinno się przeczekać - bo może przejdzie. Prawdziwa biegunka tak łatwo nie znika.