Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna 99999

dziecko z wpadki czy planowane? Sondaż

Polecane posty

Gość anna 99999

zawsze uważalam ze dziecko to wynik "wpadki" a planowanych jest jak na lekarstwo piszcie jak jest u was i u waszych znajomych, chodzi mi o mlode osoby ja mam 24 lata- wszystkie kolezanki maja dzieci z wpadki :) zas w rodzine, planowane dzieci pojawialy sie ok 30-tego r. ż. kobiety

Gość anna 99999
ja zawsze z klientem zakladam gumke bo nigdy nie wiadomo kiedy sie spusci

Gość hfhgf
nie ma czegos takiego jak wpadka . Jesli ktos nie stosuje prezerwatywy czy pigułek . To musi zajśc w ciąże.

Gość Mammmmma*
Nie rozumiem pojecia "dziecko z wpadki", przeciez mam XXIw. tyle rodzajow zabezpieczen przez nieplanowana ciaza, ze uwazam iz trzeba byc totalnym debilem zeby zajsc w ciaze gdy sie jej nie chce. Takze takie mamy to pustaki i kompletnie pozbawione rozumu idiotki. Ja planowalam swoja ciaze, odstawilam tabletki, odczekalam planowe pol roku i zaszlam w chciana ciaze., tak samo moje kolezanki, bynajmniej nie kretynki.

Gość uszczesliwiona
moja coreczka jak najbardziej planowana :) jestem z chlopakiem 2,5 roku od 1,5 roku zareczeni a nasza corcia ma 14 miesiecy.mam 20 lat chlopak 21 i w pazdzierniku bierzemy slub :))) dzieci znajomych to raczej wpadki bo polowa dziewczyn jest sama

Gość 4536356
a po tabletkach powinno sie tak odczekać poł roku? czy tak poprostu odczekałaś?

Gość kasia marika
mój chłopak zawsze mi kończy w ustach poza tym stosuje prezerwatywy . Jestem dobrze zabezpiecznona ..

Gość kasia marika
Jesli facet konczy w pochwie to zawsze można być w ciąży , bo prezerwatywy nie dają 100 % pewności

Gość Mammmmma*
Lekarze zalecaja odczekac pol roku, twierdzac ze isteniej wieksze prawdopodobienstwo urodzenia blizniakow jesli od razu zajdzie sie w ciaze po odstawieniu pigulek, ja blizniakow nie planowalam , za duzo jak na jeden raz :)

Gość 4536356
dobrze wiedzieć :)

nic nie daje 100 procent. Zadne leko łyki. Nawet ze spiralą się zdarzało ponoć. Wpadka czyli nieplanowane proste. Nie dorabiajcie ideologii ze wpadki nie istnieja i takie tam. Wiekszosc dzieci jest nieplanowanych. Nie mozna w pełni zapanowac nad wlasnym organizmem, dziwne ale prawdziwe.

W większości ok. 30 roku życia dzieci są planowane- bo jest jakaś stabilizacja finansowa, a i w głowie trochę bardziej ułożone. Jeśli ktoś ma 20 lat to nie sądzę, żeby świadomie decydował się na dziecko i co najważniejsze był na nie gotowy.

Gość Mammmmma*
Istnieje 100% zabezpieczenie. Nie chodzi mi o brak seksu, nie jestem glupia i wiem ze normalny czlowiek potrzebuje tej formy relaksu. Takim zabczpieczeniem jest stosowanie tabletki i jednoczesnie prezerwatywy. Jesli zapomnielibysmy w poprzednich dniach tabletki, to zawsze gumka nas ochroni, jesli guma zawiedzie, to zawsze zadziala tabletka!

mammmmma* Muszę Cię rozczarować. To nie jest żadne 100 procent. Na tabletce możesz wpaść, a gumka pęknąć. To nie jest 100 %.

Gość Mammmmma*
Oczywiscie gumka moze peknac a tabletka nie zadzialac w tym samym momencie. Mysle ze moze sie to zdarzyc raz na sto miliardow lat, wiec spokojnie, uwierz ze to 100% pewne.

Gość emigrantka125987
24lata-pierwsze dziecko planowane 28lat-drugie jak najbardziej rowniez planowane. Nie rozumiem jak mozna "wpasc" nigdy nie bralam tabletek,nie uzywalismy gumek,stosujemy stosunek przerywany

Gość Mammmmma*
Akurat przy stos. przerywanym moge sobie wyobrazic wpadke, bo stos. przerywany to zadna forma antykoncepcji, a seks musi byc przy tym lichy. Ale dobrze ze przynajmniej komus sie udaje przy tym nie miec wpadki.

no to masz jeden do stu miliardow, ale to nie jest dalej 100 %. Poza tym co to za przyjemność kochania się w lateksie i jeszcze łykanie hormonów :O... Ja bym tak nie mogła biorę same tabletki, bo seks którym nie mozna się w pełni cieszyć moim zdaniem nie ma sensu, jak cos robic to robic dobrze ;) A i na dziecko juz czas wiec spoko. Najskuteczniejszy jest chyba implant- implanon. No ale nie odbiegam od tematu...

Gość emigrantka125987
od 10lat stosujemy stosunek przerywany a uwierz nie narzekam na brak przyjemnosci z seksu :) wszystko zalezy od partnera i Ciebie :)

ja tam z przerywanego nie bylabym zadowolona - napatrzec sie na pyszne ciasto w rekach a nie moc go posmakowac :D moze dlatego ze wiem jak fajnie jest skonczyc, i dlatego juz sobie nie wyobrazam nie konczyc lateks to tez obnizenie przyjemnosc

Gość anna 99999
"moja coreczka jak najbardziej planowana jestem z chlopakiem 2,5 roku od 1,5 roku zareczeni a nasza corcia ma 14 miesiecy.mam 20 lat chlopak 21 i w pazdzierniku bierzemy slub" i Ty nam wmawiasz, ze dziecko bylo planowane? :D

Gość delete my life
a moja obecna bratowa twierdzi,ze planowała, była w piątym m-cu-gdy zdawała maturę, a mój brat był w wojsku...-ślub na szybko z brzuchem-ale dziecko"planowane"

Gość Mammmmma*
Co innego jak jest Ci obojetne czy bedziesz miala dziecko czy nie. Tzn.kiedy nie jest to dla ciebie dramatem itp. masz juz odpowiednie warunki na dziecko. Wtedy chyba to jasne ze stosujesz sobie dowolna forme antykoncepcji, np. same tabletki. Ja ciagle tak robie, bo nawet gdyby zawiodly to nie bylaby to dla mnie wpadka, bo wiem ze moze zawiesc tabletka. Ale co innego juz jak masz np. 18 lat, w glowie nauke, a stosujesz ryzykowna antykoncepcje, wydaje mi sie ze dla takiej osoby ktora najpewniej i tak stosuje gumki, dobrze byloby tez zabezpieczyc sie dodatkowo, zeby nie bylo potem tematow typu: Rany! jestem w ciazy, a przeciez bralam tabletki, czy tez jestem w ciazy a uzywalismy gumki. Stso przerywany to nie jest dobra forma seksu, sama nazwa o tym mowi, cos co sie przerywa (w wiadomym celu) juz jest dziwaczne. Ale fajnie ze z czegos takiego potrafisz czerpac przyjemnosc. Sprobuj kiedys inaczej, poczujesz co to normalny sex.

Gość ewdcwe
Sprobuj kiedys inaczej, poczujesz co to normalny sex. hahaha :D truj się dalej tabletkami 🖐️ zobaczymy czy bedziesz taka madra za kilka lat 🖐️

dlatego uwazam ze ludzie powinni współżyc na takim etapie swojego zycia, w ktorym są świadomi co to jest seks i co ze sobą niesie. Ja późno straciłam cnotę w wieku 18 lat nie myslalam jeszcze o dzieciach i seksie bo jedno i drugie idą w parze :)

ps. przerywany tez spoko, ale po co. :O.. ? nienaturalne przerywac stosunek, przerabialam to przez kilka lat wiem co mowie :/ ...