Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajhhhawka

Park Dinozaurów w Krasiejowie

Polecane posty

Gość zajhhhawka

Mam pytanie czy byl ktos w Krasiejewie czy sa tam jakies atrakcje dla doroslych czy tylko dla dzieci pozdrawiam

Gość Hop_Siup
a gdzie to jest dokładnie?

Gość Czy ktoś wie????
ja sie wybieram z dzieciakami do Bałtowa. Wejdź na ich stronę i zobacz jakie mają cuda:)

Gość zajhhhawka
ul. 1 Maja 10, 46-040 Krasiejów, woj. opolskie

Gość zajhhhawka
do bałtowa mam za daleko :)

Gość upppppppppppppppppppppppp
uppppppppppppppppppppppppppp

Gość oj jedźcie koniecznie
O rany ja nie byłam, ale moja córka pojechała z wnuczką. Było cudnie. Jest co zwiedzać i dla dzieci i dla dorosłych. Są takie wielkie dinozaury i jak gdzieś się idzie, to podłoga jest taka szklana, czy jaka i widać kości jak leżą. Jest kino 3D i filmy super. Jest oceanarium gdzie stoisz a tu nagle podpływa do ciebie jakaś wielka ryba, rekin, czy cholera jakaś zębata i wali w szybę. Robi się rysa, szyba powoli pęka coraz bardziej, alarm wyje, dzieciaki piszczą.... Efekty są ekstra, warto pojechać.

Gość Tom_Dan_1
W Krasiejowie są teraz dwa obiekty. Wspomniany już wcześniej Jura Park i otwierający się Park Nauki i Ewolucji Człowieka. W obydwóch obiektach mamy kino5d, ponad to w Jura Parku można zrobić grilla :) Warto jechać chociażby dlatego, że możecie zaliczyć dwa fajne miejsca w jeden dzień :)

Gość kachawu
Obecnie ilość parków rozrywki dla dzieci jest bardzo duża, ale na nas wyjątkowe wrażenie sprawił Zatorland, może dlatego że ilość parków tematycznych jak bajek, mitologii, dinozaurów czy owadów ludzkich rozmiarów jest imponująca. Dzieci szalały do samego wieczora, pływały gondola i jeździły tramwajem turystycznym

Gość marlika
Moje maluchy też lubią tam jeździć, a teraz podobno jest już otwarte kino 360 3 d więc trzeba będzie się wybrać, może we wrześniu to się na Live Festival z gwiazdami disco polo załapiemy

Gość gość
Jeżeli chodzi o parki rozrywki to mogę dodatkowo polecić: Park Miniatur w Inwałdzie, Zatorland w Zatorze (park dinozaurów, mitologii, bajek, owadów, stworzeń wodnych - wszystko w jednym miejscu) oraz Energylandie - największy park rozrywki w Polsce. Na nocleg z dziećmi polecam Hotel Łysoń w Inwałdzie www.parkhotellyson.pl/ - jest to najlepszy hotel w okolicy, rewelacyjnie przystosowany do pobytu z dziećmi, a dodatkowo położony bardzo blisko wymienionych wyżej atrakcji.

Gość gość
Teraz oprócz parku dinozaurów (Jura Parku) w Krasiejowie jest jeszce jeden obiekt. Park nauki i ewolucji człowieka. Tam jest oceanarium, uczestnicy pokazu dostają coś na rodzaj hełmu :D Tam w środku jest mikroport i okulary 3D. Przez mikroport słychać głos przewodnika, który tłumaczy co jak i dlaczego.

Gość gość
o nie wiedziałam, ale bardzo ciekawie to brzmi :D może w następnym roku wybierzemy się, w tym udało nam sie zwiedzić ten park dinozaurów - http://www.park-dinozaurow.pl i było naprawdę super, atrakcje dla dzieci jak mało gdzie ;)

Gość Barney
Juraparki otwarte są z tego co mi wiadomo nawet zimą, także jest jeszcze szansa pooglądać dinozaury w tym roku ;)

Gość spilbreg
Tylko o tym się nie mówi, że tylko w tym roku zginęło tam kilkanaście osób. Ludzie, sami leziecie w paszcze tych gadów!

Gość gość
Jeżeli szukasz parku rozrywki, który znajdzie swoje miejsce zarówno dla dzieci jak i rodziców to myślę, że powinieneś spojrzeć na http://www.parkrodzinka.pl/ fajna miejscówka, do której niedawno trafiliśmy wspólnie z moimi synkami.

Gość gość
spilberg, dramatyzujesz niepotrzebnie ;p Mówią o tym ale dopiero przy wyjściu, gdy gratulują ujścia z życiem

Gość gość
ostatnio nas zaatakował stegozaur, ale to wolne stworzenie to szybko uciekliśmy :D

Gość gość122
No, no ale macie fantazję :) to nie park jurajski tylko jura park ;)

Gość gość
To chyba tam nie byłeś gość122, bo gady są jak żywe i nie wiadomo czy się na Ciebie nie rzucą, w końcu gdyby się przebudziły po tylu milionach lat, to mogły by być bardzo wygłodniałe..:P trzeba mieć oczy szeroko otwarte i być przygotowanym na każdą ewentualność i dużą dozę atrakcji:P

Gość Alfred H
A widzieliście tego dinozaura, który ma 60 metrów ? ten jakby się tak zamachnął ogonem to pozamiatane !

Gość gość
Serio jest taki duży dinozaur? to czym on się żywił w tamtych czasach, przecież żeby się najeść to musiałby zjeść sto mniejszych dinozaurów?! To nic dziwnego, że wyginęły..

Gość Jarosz
Serio, taki dinozaur nazywał się Amficelias, był olbrzymi, mierzył od 40-60 metrów długości, a ważył 122 tony

Gość rafałos
Za wikipedią: Jego rozmiary podaje się różnie, mieszczą się zwykle w zakresie 40-60 m długości przy masie 122 t, ale gatunek ten jest znany z pojedynczego niekompletnego kręgu, który w dodatku zaginął. Z tego powodu jedynym źródłem informacji o tym dinozaurze są rysunki owego kręgu i notatki na jego temat. nie wiem jak was, ale mnie to fascynuje!

Gość gość
my z cala rodzina bylismy tu www.park-dinozaurow.pl :) cos niesamowitego, wyszlismy zachwyceni, a dzieci jak szalały:)

Gość gość
Uwielbiam ich stronę na facebooku, zawsze tam jakieś ciekawostki o dinozaurach są :D Dla takiego dinomaniakja jak ja jak ulał