Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiem lepiej przecież

sąsiad i jego piątkowa imprezka

Polecane posty

sąsiad na dole i muzyka na full tak że szklanki mi spadają..miałam cięzki tydzień, chciałabym trochę odpocząć...ale żal mi dzwonić na policję, albo prosić sąsiada o szacunek dla innych... Myślicie że mój maly spacer w mieszkaniu, jutro tak od 6 rano po parkiecie w szpilkach go nauczy czegoś? czy takie barany są nieczule na nauki ? :)

Gość KUNIGUNDA
ty jestes baran, ze nei umeisz tego normalnie zalatwic - pojsc pogadac. zaloze sie, ze cie oleje

w nocy wybije mu szybę :(

nie cierpię, tylko zastanawiam się jak bardzo można być baranem...nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem jak bardzo ludzie nie potrafią się wzajemnie szanować w skupisku ludzkim :) ot, polska natura....choć wolę chyba to, niż szwajcarski porządek

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Nie wiem czy coś usłyszy z tego Twojego spacerku. Ja czasami słyszę jak sąsiadka u góry chodzi, ale nie jest to głośne czy natarczywe, np jakby telewizor był włączony to bym nie słyszała, jakbym spała to bym się nie obudziła.

Gość Masakra......
Bardzo dobry pomysl z tymi szpilkami:) tylko musisz tak ze dwie godziny chodzić a nie chwilę:) rozumiem ludzi którzy chcą imprezowac ale niech liczą się z tym ze nie mieszkają w domku tylko w bloku kurwa mac

gdybym stepować do tego umiała :D:D:D może jutro poćwiczę

no właśnie, imprezy przy muzyce głośnej, to robię w lokalu, a nie w bloku gdzie być może za ścianą śpi dzieciak albo chora osoba..albo właśnie ktoś miał trudny tydzień :)

Gość Masakra......
O tak he he ucz się jutro stepowac:) tylko nogi nie złam:) zacznij o 6 skończ o 8:)

Gość KUNIGUNDA
"nie cierpię, tylko zastanawiam się jak bardzo można być baranem...nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem jak bardzo ludzie nie potrafią się wzajemnie szanować w skupisku ludzkim ot, polska natura....choć wolę chyba to, niż szwajcarski porządek" ale dziewczyno!! obrażasz sama siebie. Przecież chcesz zrobić to samo. Gdybys w rpzeciwieństwie do niego szanowała innych w skupisku ludzkim - poszlabys i pogadala. jak on tobie tak ty jemu - TYPOWA POLSKA PRZYPADŁOŚĆ

złamana noga mówisz? przyjazd głośnej karatki pod okna? :D:D:D nieeee..to zbyt potworna zemsta hehehe

Kunigunda - bo takie typy tak mają że nie zrozumieją, bo wiem bo już to na innym mieszkaniu przechodziłam - gościu tylko się dziwił że tak bardzo slychać...i tyle, na tym się skończyło..dziwi się pewnie do dzisiaj..... przecież wie dobrze że słychać muzykę 5 km dalej...i to robi..nie sądzę by prośba coś zmieniła.

Gość Zuzulka29
Parkiety szczególnie te z twardego drewna mają niezłą akustykę :-) wiem co mówię, sama mam taki i tzw gołe podłogi bez wykładzin , dywanów i sąsiedzi niżej mieli uwagi nawet jak chodziłam na bosaka (uprzedzam złośliwości ważę mało)-jest po prostu niezły pogłos. A szpilki na takim parkiecie to juz w ogóle moga doprowadzić do szału ;-)

Gość fafamaffa
ale suka z ciebie jak z kazdej kurwy daj mu spokoj

Zuzulka - tak tak, oczywiście że bez dywanów i innych takich :) powinno się nieść, bo w dzień słyszę dzieciaki nade mną jak biegają albo bawią się jakimiś autkami (to akurat jakoś specjalnie nie przeszkadza, a nawet sąsiadka sama przepraszała że dzieciaki hałasują pewnie)..niesie się niesie :D:D:D

Gość aguncia21
i niech sie bawia a co zal ci dupe sciska??

Gość Zuzulka29
Sąsiedzi pode mną to też niezłe giganty i żadne moje prośby nie przynosiły efektów, więc zaczęłam im uprzykrzać życie właśnie takimi spacerami na bosaka, badź na obcasach po domu. Po tygodniu mieli dość i sami przyszli się dogadać, bylebym zaczęła chodzić w jakiś kapciach ;-) więc działa na bank!

Gość KUNIGUNDA
ja mam sąsiadkę nad soba, która zapierdziela na pianinku - tez mam dosc :(

Zuzulka nieźle nieźle...czyli działa :D:D:D moim zdaniem ktos kto nie szanuje spokoju innych, nie jest w stanie tego zrozumiec poki sam nie pocierpi :)

a ja na serio wiele toleruję i nie wkurzam się o byle muzykę czy hałasy z dołu..ale dzisiaj to przegięcie, po prostu disco.....

Gość Zuzulka29
Autorko-sądzę dokładnie tak samo! Prośba nie działa, więc uprzykrzam życie jak on mi i w końcu przynosi efekt! Oczywiście ta stara plotkara jakieś niestworzone historie do innych wymyślała na mnie, ale mam to w nosie. Mieszkam u siebie, mieszkanie kupione za ciężko zarobioną kasę i chce mieć święty spokój, a nie środek tygodnia imprezka do 3 w nocy, w dzień wycie ich psów (tak tak dwóch psów, bo jeden to za mało) i sporo tego było.

Gość też się nad tym zastanawiam...
autorko daj se siana, jeśli to się temu sąsiadowi nie zdarza codziennie to naprawdę, daj siana

problem w tym że praktycznie codziennie. Codziennie popołudniami, wieczorami, czasem nawet nad ranem tak ok. 5 słyszę muzykę.... ale dzisia to serio puszczona na fullllllll

aha no to zmienia to postac rzeczy. to dziwi mnie że jeszcze z nim nie pogadałaś?? wymyślasz jakieś głupoty, chodzenie na szpilkach, zamiast tam pojsc, zapukac i grzecznie poinformowac, że ci ta muzyka przeszkadza. A co na to inni sąsiedzi??

no właśnie myślałam że ktoś mu zwróci uwagę z sąsiadów obok.... ale nie wiem..... a bo tak zaciskałam zęby do tej pory, dało się przeżyć.... ale dzisiaj jakoś ze mnie siły i wiara w sąsiedztwo opadły :(

ja już w bloku nie mieszkam jakieś 2 lata ale pamiętam że zazwyczaj ktoś dzwonił na pały jak jakiś sąsiad był za głośno. Ja jestem dosc tolerancyjna, więc wolałam zacisnąc zęby bo wiadomo, człowiek jest tylko człowiekiem i tez ma czasem prawo do wygłupów.

Gość Zuzulka29
Ja szczerze na innych sąsiadów przestałam liczyć i sie oglądać! Każdy to słyszy, ale udaje głupa , bo po co sie wychylać?! najlepiej siedzieć cicho i udawać, ze jest dobrze. Autorko, ja prawie rok to znosiłam-codzienne wycie psów po parę godzin, imprezy min raz w tygodniu, ale to takie, ze szok. Do tego robienie remontu łazienki i skuwanie kafli w środku tygodnia o godz 23... i któregoś dnia pękłam. Bo próbowałam grzecznie na początku, potem trochę ostrzej i zero rezultatu. Wiedziałam, że taki dźwięk powtarzający się, regularny, słyszalny tylko u nich doprowadzi ich do szału i miałam rację. Mam względny spokój od tej pory.

no właśnie jak mam wybrać policję albo zaciskanie zębów (albo zemstę vel "szpilki") to wybiorę to drugie :).... zrobiło się jakby ciszej, kryzys może przetrwany? :D

Zuzulka...Twoja historia niech będzie natchnieniem dla mnie :) mam nadzieję!