Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mama córki i syna ;)

Jak urządzić pokoik dla dwójki dzieci z różnicą ponad 4 lata?

Polecane posty

Gość mama córki i syna ;)

Proszę o jakieś porady lub zdjęcia jak można zagospodarować pokój dla dwójki dzieci. Nie wiem teraz dokładnie ile on ma metrów ale nie jest malutki, taki powiedzmy normalny pokój, jedna ściana do same okna tzn okno i okno balkonowe, jedna boczna ściana ma drzwi łączące z naszą sypialnią, przeciwna ściana ma piec kaflowy który stoi w rogu i zajmuje też kawałek miejsca na ścianie gdzie są drzwi wejściowe z korytarza do pokoju. Także rogu nie mam teoretycznie żadnego ( jeśli opis nie jasny mogę w paincie narysować na szybko ;) ) Łóżko piętrowe odpada ponieważ córka ma przepiękne metaleowe łóżeczko które dostała na drugie urodziny - łóżeczko rośnie wraz z dzieckiem i naprawde nie chcemy się go pozbywać więc oboje będą mieli łóżka normalne stojące. W mieszkaniu brak jakiejś garderoby czy czegoś więc potrzeba mebli na ciuchy. Do tego różnica wieku powoduje że zabawki też każde będzie miało swoje - córka już więcej planszówek, puzzli, lalek itp, maluszek będzie miał zabawki typowo dziecięce no a później wiadomo że on swoje chłopięce a ona swoje dziewczęce. Przy czym za dwa lata córka do szkoły więc już muszę w miarę rozpracować meble tak żeby wstawić biurko z myślą, że mały stolik dla malucha nadal będzie stał. Nie mam zamiaru wymieniać mebli co dwa lata bo na takie coś mnie nie stać i muszą to być meble w miarę uniwersalne wiekowo - zmiany będziemy wprowadzać za pomocą naklejek, dodatków itp, poza tym niestety typowo dziecięce meble są zbyt małe by tak naprawdę dobrze pomieścić ciuchy dla dwójki w jednym pokoju :( Już od dawna szukam pomysłów w necie ale większość tam przedstawia INSPIRACJE na ładne pokoje pokazując jedną czy dwie ściany tak żeby było ładnie ale wcale nie funkcjonalnie ( np jedna szafa i komoda - no przepraszam ale ja nie zmieszczę w tej ilości mebli ciuchy dla dwójki dzieci różnego wieku :( ) Dlatego proszę, BARDZO PROSZĘ o pomoc w znalezieniu w internecie czegoś dostępnego na naszym rynku co można realnie wdrążyć do pokoju ( znalazłam naprawdę fajne pomysły ale meble u nas niedostępne, a na wykonanie trzeba około 20tys! - podwyższenia, wysuwania itp a na to niestety też mnie nie stać)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować