Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość właścicielka szkaradnych nóg

Moje nogi obrósł w pełni cellulit - czy takie drobne zmiany mogą pomóc?

Polecane posty

Rok temu zauważyłam cellulit na udach i pośladkach, jem bardzo niezdrowo- wiem to;) ale jak kilka dni temu zobaczyłam, że mam go już na łydkach i nawet piszczelach to się załamałam:O Czy takich klka spraw może choć trochę pomóc mi się go pozbyć? 1. Zrezygnowanie z fast foodów i słodkich gazowanych napojów - do tej pory takie coś jadłam i piłam minimum 4 razy w tygodniu:/ 2. Zastąpienie słodkiego gazowanego wodą mineralną niegazowaną. 3. Godzina jazdy na rolkach dziennie. 4. Masaż bańką chińską. 5. Rano serum antycellulitowe. 6. Wieczorem żel silnie ujędrniający.

Gość grvfedfr
kur.wa jelopko jak ty opierd..alalas sie fastfoodami i gazowanaymi napojami to sie teraz dziwisz? to jest wlasnie to co chemia w tym żarciu robi z naszym cialem. nie żryj tego wiecej, zacznij interesowac sie co jest zdrowe i to żryj a nie jak debil sie opier.dalasz chemią. teraz wszedzie widze te nastolatki juz takie opasłe, luźne sadło, celulit, grube du.py, normalnie same lochy teraz są, niektore 12stolatki maja juz takie cyce i dupy jak dorosle baby po ciazy, a czemu? bo wpier.dala czipsy na tony, te sztuczne pizze mrozone, hamrbugrery i gazowane napoje tozto kur.wa sama chemia dziw jeszcze ze nie swiecicie w ciemnosci. wiec sie nie dziw haha ze teraz wygladasz jak spongebob twoje rozwiazania sa dobre, ale juz to widze jak ktos uzaleznionych od go.wnianego żarcia sie zmieni w królika skrobiacego grzecznie marchweki. nie wytrzymasz, twoi znajomi beda chcieli wyjsc do Maca to co? pojdziesz tam z marchewkami hahaha? nie, pojdziesz i znow sie obeżresz gów.nem a locha rośnie

Gość Rokicki
Pomoże Tobie seks w ilości 2-3 godziny dziennie, taka dawka skutecznie zwalcza cellulit, o którym wspominasz! - udowodnione naukowo.

Naprzemienny prysznic silnym strumieniem:najpierw bardzo zimną ,następnie ciepłą,potem znów zimną wodą Kolejność ważna bo po zimnym krążenie się poprawi.

Gość jajuzprawieniemamcellu
jeśli stało się to tak nagle, to może jest to ten typ cellulitu, który wynika ze zmian hormonalnych (woda się zbiera itd, nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale wiem, że jest kilka rodzajów cellulitu, nie każdy wynika z obżarstwa) w każdym razie Twoje postanowienia są ok ja bym dorzuciła jeszcze peelingi z fusów z kawy, one naprawdę są skuteczne, o wiele bardziej niż te kremy przeciw cellulitowi z drogerii zmieszaj fusy z kawy (takie z 3-4 łyżeczek kawy) z jakimś żelem pod prysznic, czy olejkiem, masuj nogi, tyłek, po czym zawiń je w folię i na 30 minut włoż na to dres i wpakuj się pod kołdrę później zmyj i posmaruj nawilżającym balsamem to pomaga ja nawet robię bez zawijania i efekty widoczne są od razu, po kilkunastu seriach cellulit widocznie zredukowany :)

Gość osz przegapilam ciag dalszy
do tego zelu z kawa mozna dodac cynamon i imbir w proszku!! rewelacja!!

Gość jajuzprawieniemamcellu
tak, czytałam, że cynamon pomaga ja jednak nie dodaję, bo podobno może zaszkodzić gdy ma się pajączki na nogach tak czy siak działa :D

Gość grvfedfr
ty kur.wa przede wszystkim zmien diete. tu nie chodzi o obzarstwo. ale o jakos jedzenia. pij co dzien szklanke czegos gazowanego, zjedz mala paczke chipsow i hamburgera. to nie duzo tak naprawde a zmiany w twoim ciele szybko sie pojawia. tak samo zarcie gotowe, ktore sie tylko odgrzewa w mikrofali - przeciez skoro jest juz gotowe i stoi na polce w sklepie wiele tygodni to jest naszprycowane chemia. a chemia wplywa na gospodarke hormonalna przede wszystkim, chemia robi z nasz to co robi. jak ja bylam nastolatka nikt nie mowil o celulicie, nie bylo grubych rozpaslych loch. a teraz w gimnazjum wiele dziewczyn wygladaja juz jak dorosle kobiety, ja jak spojrze na zdjecie z 1 kl liceum to my takie dzieciaki bylysmy, wygladalismy jak dzieci, dopiero potem w ciagu nastepnych lat jakos tak bardziej dorosle zaczynalismy wygladac. a teraz juz tak jak mowie, ledwo skonczy sie podstawowke a tu nagle dupa urosnie, cyce rosna, sadło sie luzne robi, celulit sie pojawia. a bo to nagle wpada sie z kumpelą do maca co drugi dzien, co dzien chipsy na przerwie, cola w plecaku i w domu mama nie ugotuje obiadu tylko zupki z proszku i potem jest co jest.

grvfedfr - widze ze mamy zły dzień i sie wyżyć musimy:D no tak typowe polsskie myslenie:D dopeirdolić inym to sie humorek poprawia:D po 1 nie napisałam nigdzie, żę się temu dziwie żę mam cellulit wiec przydałoby Ci się czytanie ze zrozumienim bo to Ty jesteś debil po 2 nie ejstem spaśna:D mam 170cm i 55 kg :D wiec raczej daleko mi do tego cym mnie nazywasz debilu skończony:D a celulit mam tylko po ściśnieciu skóry wiec jakoś pasztetem też nie ejstem:D ale widac bierze nerwica ze jedni sobie mogą pozwolic na jedzenie fast foodów i czekolady kazdego dni a mimo to mają takie szczupłe ciało jak ja;D

nieogryzek - dzięki za radę, też bedę się polewać zimną wodą;) jajuzprawieniemamcellu - fajnie ze napisałaś mi az tyle wskazówek, kiedyś faktcyznie czytałam o tym kawowym cudzie, muszę więc spróbować;) dzieki 🌼

Gość grvfedfr
haha no tak, mnie nerwica bierze, siedze sobie spokojnie w foteliku i jakos nerwicy nie widze u siebie, a slowa jakie dobralam zeby ci tu odpowiedziec uzylam specjalnie by dotarło mocno do mozgownicy . nie chodzi mi tu tylko do ciebie, skoro twierdzisz ze jestes taka szczuplutka i idealna to dlaczego nazywasz swoje nogi szkaradnymi? wiesz tak je opisalas ze wyobrazilam sobie ciebie jako spaślą luźną loche wiec sie nie dziw. ale mniejsza z tym. wiem co pisze, napisalam to po to, bo moze kiedys ktos wpadnie na ten topik i sie zastanowi nad swoim żarciem. ty nie masz pojecia- albo moze masz tylko masz togdzies - czym karmi sie ludzi teraz, czym karmi sie dzieci w sklepikach szkolncyh i stolowkach i jak wygladali kiedys ludzie a jak teraz.. roznica jest wielka i to wina chemii ktora naszprycowane jest wszystko prawie co jemy. ja ososbiscie dbam o linie i diete, bo kiedys mialam taki rpoblem jak ty, tez stalam sie ofiarą konserwantow itd, i nie chcialabym zeby moje dzieci w przyszlosci chorowaly przez jedzenie ktore z założenia ma za zadanie dac im siłę i zdrowie a nie otłuszczać i pozbawiac energii mysle ze powinnas mi byc wdzieczna bo napisalam to w dobrej wierze ;p

Gość pij duzo wody mineralnej
i powiem CI,ze bańki to najlepszy wybór;)

Również robie peelingi z kawy, ale nie z fusów, na surowo, że tak to ujmę... I ćwiczenia na stepperze, narazie przerwałam i cellulitjest. Dodatkowo genetyka ma tutaj duże znaczenie. Poza tym ani nie jestm fast food, ani nie pijam gazowanych napojów. Nie trzeba spożywać "chemii" .. samo nieregularne jedzenie, brak ruchu czy zasiedzenie się przed ekranem monitora:P i wiele innych spowoduje cellulit. No i PMS, zatrzymywanie się wody przed okresem, i takie tam. Dym papierosowy jesli ktos pali.