Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Awew32

Czy lemingi z tego forum słyszały już o podatku katastralnym?

Polecane posty

Gość Awew32

Tusku szykuje podatek katastralny czyli od wartości nieruchomości. Przykładowo masz mieszkanie o wartości rynkowej ok 200 tys zl zapłacisz rocznie 2000 zł podatku (1%) Tylko mi tu nie piszcie że tego nie będzie (podwyżek podatków, emerytur też według Tuska miało nie być i wielu innych spraw), nie piszcie też że na PO już nie zagłosujecie bo Donek ma to w d... on jest zabezpieczony do końca życia a Angela i Niemcy nie zapomną o swoim chłopaku. Co wam wiec pozostało? Olewać to i śmiać się z tego, głupi się zawsze śmieje i każdy go robi w h.

Gość owszem słyszały :-P
i tez sobie z tego nic nie robią (co niektórzy). Bo i po co?

czy leming który załozył ten głupi topik i go zaklada non stop moze pokazać kafeterianom jedną przesłankę pozwalającą na postawienie takiej tezy/ bo tak się składa że nikt nad podatkiem katastralnym żadnym nie pracuje i w tej kadencji prac takowych ma nie byc. dopiero w nastepnej ewentualnie:D

Już dawno o tym bębnili, aż w końcu to wprowadzą... Trochę przekichane płacić podatek od wartości domu z ogrodem:/ mając marną emeryturę. Nigdy nie byłam z Tuskolandią... :/ a ludzie dopiero teraz się budza, tak mnie to wkur.... mądry Polak po szkodzie

Gość o katastralnym slysy sie od
wielu, lat, za kaczora tez, wiec zadna nowosc

nie ma projektu, zadna komisja sejmowa się tym nie zajmuje...zadne prace żadnym ministerstwie nie trwają... w tej chili. nie ma tez, nic nie wiadomo o takich planach wiec skąd massz to inf/ bo to mnie interesuje bo mam nieruchomosc wartą ponad 3mln zlotych

Gość Awew32
"Tym razem to znowu ja + ban x2" ty głupku ja tu nigdy o kastralnym nie pisałem pewnie siedzisz tu od rana do nocy i czytasz wszystko dlatego ci się we łbie mieszają tematy, nie dość że leming to i troll jesteś

Gość hare hare
"Tym razem to znowu ja + ban x2 nie ma tez, nic nie wiadomo o takich planach" Jak zwykle kłamiesz....... "Założenia Krajowej Polityki Miejskiej do roku 2020". W dokumencie jest mowa o wspieraniu zrównoważonego rozwoju ośrodków miejskich, który miałby być zrealizowany m.in. przez "zreformowanie systemu podatku od nieruchomości". W nawiasie znajduje się propozycja: "np. poprzez wprowadzenie podatku od wartości nieruchomości ad walorem lub podatku zależnego pośrednio od wartości nieruchomości". Ta propozycja mówi o tym, że rząd będzie próbował wprowadzić podatek od wartości nieruchomości, który powszechnie jest nazywany podatkiem katastralnym.

Gość co za bzduurrra
a ciekawe KTO będzie wyceniał wartosc mojego mieszkania?? mozę jeszcze sama będę musiała zapłącić za wycenę? :-D nie wpuszcze nikgo do domu i niech sie walą! Poza tym wartosć takiego samego mieszkania moze być inna u różnych osób. Jednen ma łazienke w marmurze i złocie a drugi linoleum na podłodze i miskę z wiadrem do mycia się :-O

Gość jestem po śniadaniu
podatek katastralny obowiązuje w wielu krajach Unii, więc nas nie ominie

Gość hare hare
doszlusujemy do standardów, szkoda tylko że na kilka dekad przed tym, jak doszlusujemy z poziomem przeciętnej wypłaty

Gość a zatem bedziemy mieszkac
na dworcach i w kartonach przy śmietnikach w myśl wspaniałego i wznioslego hasła " by innym żyło się lepiej " ;)

Gość jestem po śniadaniu
ja tego nie pochwalam, bo to powtórne opodatkowanie zarobionych i opodatkowanych pieniędzy, ale gwarantuję, że nas to nie ominie

Gość 997 wytrych666 GHAH
Niemcy und Amerykańce z USA and Anglicy też sporo politykują na Internecie tym całym! Każdy swojakom brawo bije und tylko sobie chce dogodzić! Ci, którzy wygrali dogodzą przegrańcom za free z miłości und litości! Wszyscy pokonamy ich wspólną siłą mózgownic naszych! Do boju Polacy! Rozwalmy zło! Na nich! Nie dać im!

Gość robben
płać i płacz polaczku :D