Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkjjjjjjjjjjjjjj

mój pies boi się burzy i innych huków- jak oduczyć?

Polecane posty

Gość lkjjjjjjjjjjjjjj

otóż gdy tylko idzie burza, pies robi się nie do zniesienia, boi się, trzęsie, chowa po kontach, dobija do pokoi przez co drapie drzwi i ściany, łazi krok w krok i plącze się pod nogami, dyszy jest tak nawet przy silniejszym wietrze czy deszczu, albo jak coś ogólnie huknie gdzieś daleko boi się później na dwór wychodzić znacie jakieś sposoby żeby go jakoś uspokoić w czasie burzy?

Gość Dr Barak
włożyć zatyczki do uszu. Nastepny proszę

Gość lkjjjjjjjjjjjjjj
to miało być zabawne czy jak? może ktoś kto się zna coś poradzi?

Gość co ja mam zrobic pomocy
nic z tym juz nie zrobisz ....moj pies tez strasznie sie boi np w sylwestra. wiem jakie jest to uciążliwe. trzeba z tym juz zyc. nie warto dawac im zadnych tabletek na uspokojenie bo ja juz to przerabialam.

moj pies jak sie boi to jest nawet agresywny...tak samo gryzie drzwi dywan. nie mozna go uspokoić. ale wiem ze duzo psow tak ma

jak kiedys dalam mu jakiesc tabletki od weterynarza to chodzil jak naćpany więc to chyba nie jest dobre

Gość bo psy słyszą to
ileś tam razy głośniej niż mjy dlatego boją się grzmotów. nic nie zrobisz, a zatkanie mu w tym czasie uszu byłoby dobrym pomysłem :P moja kolezanka co sylwester zalatwia mu coś na uspokojenie bo piesek cierpi i jest nie do zniesienia.

Gość lkjjjjjjjjjjjjjj
dzięki za linka :) no ja właśnie staram się go lekceważyć, dawać do zrozumienia że nic się nie dzieje, ale czasem wkurza że podnoszę głos ;/ jak był młodszy nie dał się, tylko jak kiedyś tak trzasnęło że popaliło elektrykę, to od tamtej pory się tak boi :(

Gość lkjjjjjjjjjjjjjj
moze da sie jakoś go wytresować - np. jak bedzie się tak zachowywał podczas burzy to sieknąc go profilaktycznie smyczą przez grzbiet?

Gość gość
Pies, który boi się hałasów zwykle kuli się lub próbuje schować się w jakimś zakamarku, w sytuacjach w których ciężko uniknąć hałasów warto wypróbować specjalistyczne preparaty np. https://www.adaptil.com/pl