Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gypsyyy

Mogę użyć do golenia nóg kremu depilującego a następnie depilatora?

Polecane posty

Gość gypsyyy

Mój problem jest taki, że jestem typem ciemnej karnacji i włosów, przez co na nogach też mam bardzo mocne i grube. Próbowałam depilatora- ledwo byłam w stanie utrzymać depilator przy nodze, nie wytrzymałabym obu. Próbowałam kremu- włoski wogóle nie odchodziły przy ściąganiu kremu szpatułką, jedynie wydawały się słabsze. Dlatego zastanawiam się czy jest możliwe osłabienie ich kremem a potem mniej bolesne usunięcie depilatorem????

Gość Karolina Polska
a moze potrzymaj krem dluzej i sciagaj wlosy szpatulka pod wlos?

Gość Karolina Polska
co do depilatora to ja zauwazylam ze tuz przed okresem moj prog wytrzymalosci bolu jest wiekszy wiec zawsze depiluje sie przed okresem.

Gość gypsyyy
Próbowałam już trzymać dłużej i pod włos, trochę włosków wtedy wychodzi ale reszta zostaje i ciężko usunąć całość szpatułką dlatego zastanawiam się czy można resztę usunąć depilatorem bo na internecie nie znalazłam takich pomysłów i opinii

Gość babsztylzbaby
Pierwszy raz depilatorem boli okropnie ale jak raz dasz rade, powoli partiami to nastepnym razem spokojnie sobie poradzisz, bez takiego bólu. Najpierw depilator potem maszynka dodam jeszcze ze mniej boli depilowac krótkie wloski. Moze najpierw zgol wszystko a jak zaczna odrastac to wtedy je wydepiluj.

Gość Myszata włosata
Na mnie też kompletnie nie działa krem do depilacji,na żadną część ciała niestety,jedyne co,to trochę zmiękcza włosy. Wydaje mi się,że ciężko będzie złapać depilatorem takie rozmiękczone włoski

Gość gypsyyy
Właśnie niedawno goliłam i teraz czekam żeby miały odpowiednią długość, teraz jest to z 1mm a muszą chyba mieć 2. Teraz zaczęłam czytać więcej o kremach i jednak mój sposób nie zadziała. Myślałam, że kremy osłabiają włosy razem z cebulkami a one tylko rozpuszczają do poziomu skóry. Macie jakieś sposoby na mniejszy ból przy użyciu depilatora? Szczególnie przy czarnych gęstych włoskach. Jakieś okładanie lodem w woreczku? Pół butelki wina przed? :D

Gość babsztylzbaby
no wino owszem hehehe jak bardzo boli to najpierw tre to miejsce dlonią zeby je rozgrzac potem mozna naciagnac depilowana skore i mniej boli