Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwia-25

samotna w małżeństwie- nie mam odwagi odejść:(

Polecane posty

Gość oliwia-25

cześć, muszę komuś się wyżalić a nie mam komu "na żywo" dlatego piszę tutaj Jestem 4 lata po ślubie, nie mamy dzieci. W naszym małżeństwie różnie bywało- raz lepiej raz gorzej. Było kilka sytuacji że już byłam spakowana ale zawsze przepraszał i wszystko wracało do normy. Na czym polega problem? Mój mąż rani mnie słowami, tak naprawdę nie interesuje go to co czuję i w ogóle. Najważniejszy jest on i jego potrzeby. Czasem mam wrażenie że jestem mu potrzebna tylko do seksu i do gotowania. Jestem nieszcześliwa w tym związku. JAK ODEJŚĆ? Chcę ale nie potrafię... Boję się samotności:(

Gość kwiaty na poddaszu
mam tak samo, wczoraj zerwałam z facetem a dziś już znowu jesteśmy razem, nie potrafie tego przerwać :(

Gość MMYYSSZZAA
mam podobną sytuacje, ale to nie mój mąż tylko chłopak-odchodziłam juz kilka razy-ale nigdy konsekwentnie :( brakuje mi odwagi-nie chce być znowu sama... wiem ze to chore-kiedys mój nauczyciel (strasznie nie lubił płci żenskiej mimo ze mial żone i córke) powiedzial nam na lekcji zdanie-ze baby sa takie głupie ze lepszy dla nich najgorszy facet niz zaden...oczywiscie damska czesc klasy sie oburzyła...a jednak cos w tym jest :/

Gość oliwia-25
małżeństwo to co innego niż chodzenie :( Kocham męża ale widzę że tracę sama siebie w tym związku

Gdybyś naprawdę chciała o dejśc - potrafiłabyś to zrobić . Myślę , że prowadzisz z meżem pewną grę - ty chcesz odejśc , on cie przeprasza ,wilekie emocje , super seks i tak do następnego razu . ale takie gry maja to do siebie ,ze maż któtegoś dnia cię nie zatrzyma i wyedy okaże sie ,że albo wychodzisz albo zostajesz . wieć na początek zdecyduj czego chcesz - chcesz odejść iczy zostać i spróbować naprawić to co sie zepsuło ?

Gość POważna_ odpowiedź
Myślę że przyjdzie taki dzień kiedy do was dotrze czy to ten...

Gość i tak już nie jesteś szczęślwa
więc samotność nie jest tu problemem. Po prostu boisz się że obniży się Twój poziom życia.

Gość oliwia-25
alium próbuję ciągle naprawiać. To ja zawsze wyciągam rękę, nie obrażam się z byle powodu, ale też wymagam szacunku- to chyba normalne. I o seks tu nie chodzi, bo ostatnimi czasy ja nie czerpię z seksu zadnej przyjemności

Gość oliwia-25
a dlaczego miałby się obniżyć mój poziom życia?

ale co to konkretnie znaczy -wymagam szacunku ? Czy po prostu n ie cierpicie na pewnien rodzaj znudzenia sobai wtedy kazda emocja jest dobra ?:)

Gość rada taja rada
nie podemuj pochopnych decyzji, najpierw sie przygotuj. jedno jest pewne, musisz odejsc- bo nie jestes szczesliwa... w zwiazku trzeba byc szczesliwym i szanowanym przez partnera, inaczej nie ma on sensu. sugersuję zacząć od robienia czegoś dla siebie- zapisz sie na jogę lub medytację na przklad. joga i medytacja pomaga odnaleźć wewnętrzną równowagę i się wyciszyć, dzięki czemu bedziesz mogla sie spokojnie zastanowić, co dalej. poza tym musisz wyjść z domu! szczególnie z tego domu, gdzie już wytworzone zostało za dużo tokstycznej energii miedzy wami i ta toksyczna energia bedzie cie ciągle blokować! musisz wziąść sprawy w swoje recę, ale jeżeli z tym jest Ci trudno, udaj sie o poradę do psychoterapeuty! pomoż sama sobie i nie bój sie prosić o pomoc innych. Zycze powodzenia i odwagi!

Gość oliwia-25
Jak możemy być znudzeni sobą skoro zasadniczo się mijamy? Jedynie niedziela jest dniem który możemy spędzić razem pod warunkiem że mó mąż się nie umówi z kumplami i po obiedzie znika

zasadniczo sie mijacie ale potraficie znaleść czas ,zeby sie pokłócić i a ty dodatkoewo żeby się spakować ? o co tak naprawdę chodzi ?

Gość ali baba ali baba ali baba
ty nie masz problemu z meżem, ty masz problem z byciem odpowiedzielna za swoje zycie. sama piszesz, ze jest zle, podajesz argumenty, ale potrzebujesz zeby ktos podjał tą decyzje za ciebie i tego szukasz na tym forum! boisz sie podjecia odpowiedzialnosci za swoje decyzje i za swoje zycie

Gość oliwia-25
alium jeżeli mieszkała byś z kimś kto traktuje cię jak maszynkę do gotowania sprzątania, prania i seksu to czuła byś się szanowana? W dodatku słowa wdzięczności za to? Pracuję tak samo jak i on, a oprócz tego mam na głowie cały dom. Za nim czasem trzeba chodzić jak za dzieckiem- kubka do zlewu po sobie nie zaniesie. Nie mówiąc żeby zrobił cokolwiek innego. Ledwo wejdzie do domu zaraz jest telefon od jakiegoś kumpla czy ma czas na piwo. W niedziele to już standard praktycznie. A kiedy ja załóżmy zrobię wieczorem na obiad coś za czym on nie przepada to jest obrażanie się i gniew. No ile można wytrzymywać????

Gość oliwia-25
ali babo ja się tylko boję samotności- chyba nie potrafię być sama ...

dlaczego więc p ozawalasz sie tak traktować ? Jeśli uwążasz ,ze twój mąz traktuje cię źle , jeśli widzi w tobie tylko kucharkę i rzątaczke - pozwól mu pożyć samotnie , pod wspólnym dachem ,ale samotnie . nie gotuj specjalnie dla niego , nie sprżataj o nim , pozwól żeby poniósł konsekwencje swojego zachowania . Nie odzywa sie ? zajmij sie czymś ,wyjdź z komu , umów ise z koleżanką , mamą , sistrą , kimkolwiek ... Problem jaki przęzywacie jest częściowo twoją wina , bo nie zareagowałaś od początku właściwie ,a teraz kiedy czara sie przelwa - jedyna rada - odejść . Odejśc - i co dalej ?

Gość oliwia-25
alium próbowałam tego ale nie potrafię żyć w syfie- nie mówię żeby sterylnie było, ale nienawidzę bałaganu. Jak by ktoś do nas przyszedł a tu taki bajzel to przecież nie na niego by było tylko na mnie- już to przerabiałam :(

Gość SmalutkaZosia
Ja mam to samo :(

Gość oliwia-25
ja sobie zdaję sprawę z tego że lepiej teraz się rozstać póki nie ma dzieci- bo potem one najgorzej cierpią

Gość trhsdyrdhdt
a rozmawialas z nim o tym? to chyba najlepsze wyjscie. powiedz mu jak to czujesz.On tez moze podobnie odczuwac.

Gość oliwia-25
rozmawiałam... prosiłam, tłumaczyłam, krzyczałam, płakałam i tak jak mówię poprawiało się na chwilę i z powrotem to smao

Gość -_- jesteś po prostu
uzależniona, ten zwiazek jest toksyczny, sama w takim byłam lat aż w koncu zostawił mnie on, doprowadziło mnie to do depresji i sama nie mogąc już wytrzymać tego stanu poszłam do psychiatry. Idź najpierw do psychologa, ale dobrego jakiegoś, albo idźcie razem jak nie pomoże to będziesz mieć czarno na białym z kim jesteś. I pod żadnym pozorem jako ostatniej deski ratunki nie uważaj zrobienie sobie dziecka

Gość oliwia-25
nie, o dziecku absolutnie nie myślę w tej chwili. Zaraz po ślubie nawet chcieliśmy obydwoje ale chciałam trochę popracować bo mam całkiem dobrze płatną pracę, a z dzieckiem musiała bym zrezygnować.

Gość FrugosMan30
Skoro tak sie boisz samotnosci to moze lepiej znalezc sobie kogos, dla kogo tez bedziesz prala, sprzatala, z kim bedziesz uprawiala seks, a on Cie przynajmniej doceni, wesprze slowem i bedzie o Ciebie dbal?