Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wiecie moze

Pytanie do tych którzy są na bieżąco z noworodkami:

Polecane posty

Gość czy wiecie moze

Ile dokładnie zużyliście opakowań pieluch newborn 2-5 kg (takich po 28-30 szt./opak.)? Nie wiem ile kupić. Po ilu opakowaniach newbornów przeszliście na rozmiar 2 (3-6 kg)?

Gość dddoofff
mi tak ze 2 opakowania spokojnie zeszly.Pozniej rozmiar 2 ale to praktycznie przejsciowo ,krótko i pozniej 3;)

Gość czy wiecie moze
Ale mówicie o tych małych opakowaniach do max 30 szt.?

Gość mama dwojeczki
Jako ze moje dzieci urodzily sie duze, nigdy nie uzywalismy tych pierwszych pieluch (new born), a od razu 3-6 kg. Wiec lepiej nie szalej z kupowaniem pieluch ;) Kup ewentualnie jedno opakowanie (male), a maz czy ktos z rodziny ci ewentualnie dokupi po urodzeniu malucha (jak juz bedziesz wiedziala jaki duzy)

Gość Malinowa herbata
mój ważył 3.5 zużyliśmy 1 opakowanie jedynek 43 pieluchy pampersa a teraz 2 konczymy drugie 108 pieluszek a waży teraz 4,6

Gość czy wiecie moze
A z rozmiaru 2 (3-6 kg) ile wziąć? W opakowaniach jest ich czasem 42, czasem 78 (zależy od firmy). Też dwa opakowania, czy jedno?

Gość mama dwojeczki
Na poczatek wez jedno 1 i jedno 2.

Gość Malinowa herbata
Po co robisz takie zapasy ? Przecież często są promocje

Gość czy wiecie moze
Czyli dwójek też mam wziąć co najmniej 2 paczki?

Nie kupuj na zapas. My dalej korzystamy z 2. Mały ma 8 tygodni i waży 5100. Ale są dzieci ktore zwyczajnie przesikują 2 trzeba za chwilę zakładać 3.

Gość mama dwojeczki
Jedna paczke New Born (jedynek) i jedna paczke 3-6 kg (dwojek) :) Nie rob duzych zapasow, nie ma sensu.

Gość czy wiecie moze
Robię paczkę dla potrzebującej rodziny i chce żeby była tych pieluch wystarczająca ilość - nie za mało, ale w sam raz. Dlatego was pytam i proszę o rzeczową poradę.

Kup jedną paczkę. Ze mną na sali leżała dziewczyna z córką 4600 (miała być 3700) i mała nie mieściła sie w 1. Kupisz a pózniej beda lezec... To nie komuna, ze w sklepach nic nie ma.

Gość czy wiecie moze
Ok, ustaliliśmy już że wezmę 2x 28 szt. rozmiaru 1. Teraz dalej: co zrobić z rozmiarem 2? Te firmy których pieluchy chcę kupić robią dwójki w paczkach 78 (Dada) i 42 (Babydream). Czy w takim układzie wziąć 2 paczki po jednej z każdej firmy?

Gość czy wiecie moze
I powiedzcie mi jeszcze na ile dni wam wystarczyła taka mała paczka 28 szt. newbornów? Tydzień?

moja mala urodzila sie z wagą 3,4 a ja od razu kupowalam 2. trzeba je bylo troche odwijac ale byly spoko. nie polecam happy bo sa za sztywne ja na noworodka i dupka ciagle czerwona. dady są super. niczym sie nie roznia od pampersow. radzilabym kupic jedna, dwie paczki 1. a jak dady to jedna 72

Gość kaftanik niebieski
4-5 pieluch dziennie

Gość czy wiecie moze
Już kupiłam jedne 1 Dady. Jest ich 28 szt. Teraz dokupię jeszcze 1 Babydream, kolejne 28 szt. i rozmiar newborn mam z głowy. Nadal nie wiem natomiast ile kupić tych dwójek. Jedna z was pisała, że używała ich tylko przejściowo, a druga pisała że zużyła 2 opakowania po 108 szt. i wreszcie sama nie wiem ile ich powinno być?

Gość kaftanik niebieski
a ty jesteś w ciąży czy po porodzie?

Gość czy wiecie moze
Robię paczkę dla potrzebującej rodziny [odsyłam do postu z 11:23]

Gość czy wiecie moze
Pomóżcie mi jeszcze z tymi dwójkami. Czy wziąć 2 paczki? Razem byłoby wtedy 120 sztuk tych dwójek. Czy to za dużo, czy za mało, czy ok?

Autorko nikt nie napisze ci ile masz ich kupić, bo jedno dziecko po miesiacu będzie za duze na 2 inne po 2 jeszcze nie. A nie mozesz im ewentualnie dokupić tych 2 jak bedzie mało? Jak kupisz za duzo a oni nie będą mieli kasy na pieluchy to będą na siłe wkładać malca w za małe pieluchy (bo i taki przypadek znam). Chciałabyś nosić za małe gacie?

Gość czy wiecie moze
Nie za bardzo, bo jesteśmy z bardzo odległych miast i musiałabym 2 razy pokrywać koszty wysyłki, więc wolę od razu wszystko wysłać za 1 razem i się nie rozdrabniać.

Nie ma co się nastawiać bo co dziecko to inne. My nadal używamy "1" tj 2/5 kg bo mała urodziła się z wagą 2800. I "2" sięgają jej do pach. Poszło już ze 4 paczki "1" i jeszcze kilka pójdzie.

licząc że noworodek brudzi ok 10 pieluch na dobę to policz sobie na ile starczy paczka. moja córcia przez miesiąc używała 1 i osobiście polecam pampers pemium care bo jest ich dużo w paczce. zaznaczam ze urodziła sie z wagą 2900