Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkkjfgjfgj

jak sadzicie moge cos takiego napisac?

Polecane posty

Gość jkkjfgjfgj

Otoz oracuje od ponad miesiaca w sklepie spozywczym, jest to moja pierwsza praca tyle ze o umowe musze sie prosic i do tej pory jej nie mam. Nawet badan zadnych nie kazano mi robic. Postanowilam szukac innej pracy jednak wiadomo ze bez doswiadczenia jest ciezko a ja nie mam papierka na to ze pracowalam. Moje pytanie jest takie czy moge sobie dopisac w cv podstawowa obsluga kasy fiskalnej, terminala? Bo jesli cos takiego napisze to pracodawca zapyta mnie skad to umiem skoro nigdzie nie pracowalam. Jak to jest? Bo to poniekad bedzie przyznanie sie do tego ze pracowalam na czarno, tylko to nie moja wina ze nie chce mi dac umowy. Co o tym sadzicie?

Gość jkkjfgjfgj
odpowiadajcie jak cos wiecie

Moim zdaniem mozesz napisać bez wpisywanie skad to umiesz, a na ewentualnej rozmowie mozesz powiedzieć że pracowałaś bez umowy w sklepie nie mówiąc oczywiście gdzie, żeby nie było że wsypujesz pracodawcę. Zresztą jak ktoś zechce moze łatwo sprawdzić że nie kłamiesz...

Gość jkkjfgjfgj
tzn jak latwo? nie da sie ukryc ze w kazdym sklepie kasa jest inna i to ze ja umiem na tej nie oznacza niestety ze bede umiala na innej. Tez beda musieli mi pokazac co i jak. A to ze to wpisze nie bedzie oznaczalo ze wsypuje sama siebie? bo nie wiem czy za takie cos ja sama nie ponosze kary. Ten ewentualny pracodawca moze tez to gdzies zglosic chyba?

Nie ponosisz kary, jedyną karą moze być to że na koniec miesiąca pracodawca powie do widzenia i zapomni o wypłacie. W takim razie nie wiem, w kazdym razie skoro umiesz obslugiwać tą kasę nauczysz sie i innej.

Gość manio ciekawski=)
Tak jak wyżej ktoś napisał; napisz co potrafisz, ewentualnie potem wyjaśnisz jak było, na rozmowie z pracodawcą. Nikt, nie będzie się bawił w donoszenie, ani na Ciebie, ani na Twojego obecneg pracodawcę, bo to zawracanie głowy. Nie przejmuj się, że nie znasz się na każdej kasie, bo przecież to jest podobne, więc szybko się przyuczysz. Nikt, nic Ci nie zrobi, bo ostatecznie, to od Ciebie będzie zależało, czy się do faktu pracy bez umowy, przyznasz, czy nie. Zatem nawet, gdy wspomnisz o tym na rozmowie kwalifikacyjnej, to bez podawania adresu dotychczasowego zatrudnienia, nikt, tego nie ustali. Nic się nie bój :)