Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nova100

wymówka aby nie iść na wesele

Polecane posty

witam czytajacych:) prosze mi podpowiedziec jaka wymowka bedzie dobra aby nie isc na wesele do bliskiej rodziny. chodzi o to, ze w tym roku mam SIEDEM wesel i poprostu nie stac mnie aby byc na wszystkich. selekcja typu "isc do blizszych" odpada poniewaz wszyscy sa tak samo bliscy. z gory wykluczam podstawowe wymówki typu: 1. "nie przyjde bo nie mam pieniedzy"- powiedza abym przyszla bez pieniedzy a tak nie zrobie 2. oznajmic, ze nie przyjde bo jestem chora w dniu wesela- chce Mlodych o tym fakcie poinformowac przynajmniej tydzien wczesniej aby nie placili za mój talerzyk 3. "nie dostane wolnego"-wiedza ze mam wolne soboty 4. opieka nad chorym, egzamin tez odpadaja Bede niezmiernie wdzieczna za jakas naprawde sensowna podpowiedz. prosze tylko nie pisac abym powiedziala ze "nie przyjde bo mi sie niechce" lub zebym poszla na wszystkie wesela i dala skromniejszy prezent. ewentualnie wchodzi w gre obecnosc na samym slubie- ale dlaczego nie moge zostac na weselu? pomyslalam aby sciemnić, ze mam z pracy obowiazkowy wyjazd integracyjny ale czy ktos w to uwierzy lub nie zarzuci, ze wesele wazniejsze?

Gość 1234kasjd3r4
ja sciemnilam ze wyjezdzam na obowiazkowy oboz ze szkoly

Gość widac że nie masz innych probl
:-O ja też mam wesele w bliskiej rodzinie i też nie idę i nawte przez myśl mi nie przeszło, zebym musiała stawać na rzęsach, fikać koziołki i wymysląc po nocach wytłumaczenie :-O Pwoiedziałam,z ę dziękuje za zaproszenie, ale nie skorzystam i koniec. Nie mam zamiaru się tłumaczyć i wymyślac bzdur. Nie i już, mam do tego prawo

Gość widac że nie masz innych probl
:-O ja też mam wesele w bliskiej rodzinie i też nie idę i nawte przez myśl mi nie przeszło, zebym musiała stawać na rzęsach, fikać koziołki i wymysląc po nocach wytłumaczenie :-O Pwoiedziałam,z ę dziękuje za zaproszenie, ale nie skorzystam i koniec. Nie mam zamiaru się tłumaczyć i wymyślac bzdur. Nie i już, mam do tego prawo

Gość nieee wieeeeem
Powiedz ze masz wazne szkolenie od ktorego zalezy Twoja praca której nie chcesz stracic :)

Gość nieee wieeeeem
Powiedz ze masz wazne szkolenie od ktorego zalezy Twoja praca której nie chcesz stracic :)

Gość nieee wieeeeem