Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lewap

Czy uczeń bez wiedzy gimnazjalnej poradziłby sobie w liceum/na studiach?

Polecane posty

Gość lewap

Z powodów osobistych zrezygnowałem ze szkoły na parę lat, niestety nie mam wiedzy gimnazjalnej, natomiast z podstawówki niewiele pamiętam. Czy jest szansa, że bedąc dawno pełnoletnim, ale bez wiedzy jak napisałem z gimnazjum mógłym poradzić sobie w liceum, a nawet maturę zrobić? Czy niestety ale jakieś minimum z gimnazjum do liceum jest NIEZBĘDNE? :(

Gość ewelinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
przystap najpierw do egzaminu gimnazjalnego:)sam sie przekonasz czy dasz rade:)

Gość lewap
Odświeżam.

Gość lewap
:( :( czyli nie ma sensu się starać, bo skoro 0 wiedzy z gimnazjum ;/

Gość Niebiessskoooka,,
zacznij od kupna podrecznikow do gimnazjum, przystąp do egzaminu gimnazjalnego a potem pojdz do liceum dla dorosłych. Trzeba na to poswiecic pare lat ale dla samego poczucia wartosci sie opłaca. Dlaczego twierdzisz ze nie warto sie starac? Tylko wszystko po kolei bez dokumentu potwierdzajacego zaliczenie etapu nauki nie mozesz pojsc dalej.

Gość spokojniesobieporadzisz
uwazam, że spokojnie sobie poradzisz!! mialam pare kolezanek ktore z powodów zdrowotnych nie skonczyly gimnazjum i poszly do liceum dla doroslych kilka lat pozniej. tam ucza pod kątem matury itd. ktorą spokojnie zdasz czytajac streszczenia lektur, przydalby by sie tylko jakies zajecia dodatkowe z angielskiego+ plus duzo zainteresowania tym jezykiem- ogladanie programow, filmow, sluchanie muzyki, czytanie artykułow, oraz jakies zajecia dodatkowe z matmy ( ja naszczescia zdawalam za czasów gdy byla nieobowiazkowa) głowa do góry!!! pędź do liceum dla dorosłych i nikt jak czegoś nie będziesz mógła zaliczyć to dadzą Ci kolejny semestr na przyswojenie wiedzy, najwyżej twoja droga do matury się wydluży. GŁOWA DO GÓRY I SIĘ NAWET NIE ZASTANAWIAJ TYLKO PĘDŹ SIĘ ZAPISAĆ :)

Gość doradczynii
szczerze mowiac są studia na któzych poradziła by sobie osoba bez wiedzy gimnazjalnej- powiązane z jakaś dziedziną którą się interesujesz np. sztuka czy muzyką, wystarczy ze siedzisz i interesujesz sie bardzo tym co studiujesz

Gość lewap
ale mi chodzi o to, że gimnazjum skończyłem i jestem pełnoletni, tylko to dawno było i nic już nie pamiętam. Przez to nie wiem czy w takim liceum dla dorosłych dam sobie radę i czy najlepiej bez korepetycji zdam maturę. Chociaż samo to dla dorosłych, czyli może nie sam bede.