Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie 23 latatatatatatattaa

bóle miesiaczkowe-- mocne tabletki, porady

Polecane posty

mam pytanie co na naprawde silne, zwalajace z nog bole menstruacyjne ibuprom odpada, nospa juz w ogole boli mnie brzuch i chce mi sie wymiotowac ale najgorszy bol brzucha, janikow, plecow, jelita wszystko a za 3 godziny mam przed soba pond 6 godzinne zajecia z ruchu na ktorych musze byc

Gość wede
ketonal- ale jest na recepte :o próbowałam zastąpić pyralginą, ale ona na mnie w ogóle nie działa:o

Gość martusia..0
buscopan, ketonal

Znam to niestety:( Ketonal pomaga, ale jest tylko na receptę. W każdym razie nigdy nie pomoże ci sam środek przeciwbólowy i sam rozkurczowy. Ja biorę 2 pyralginy i dwie nospy od razu, po jakiś 20 minutach ból ustępuje, ale nie całkiem i taka dawka pomaga na jakieś 4 do 5 godzin.

Gość wede
no na niektórych pyralgina zadziała, a u mnie żadnego efektu :o w dodatku strasznie mi niedobrze po niej i żołądek mnie boli po niej :o

Gość Liliankooooowatośććććć
musiałby Ci lekarz coś przepisać... ja od lat sie z tym samym zmagam kilka dni przed @ zaczynam brać magnez, potas popijam szałwię, no i dieta w tych dniach, im bardziej puste jelita tym lepiej się czuje

mi pomagają na ból jedynie krople z metamizolu ale one naprawdę pomagają 15 minut i na wiele godzin spokój

Gość kremooweczka
Nie ma nic silniejszego niż ibuprom max. Silniejsze tabletki są już na receptę.

dieta? to ciekawe, ale chyba tak zrobie bo wlasnie jelita buzuja dodatkowo przez co z ruchem jest naprawde kiepsko ja mam 2 tyg wyciete z zycia, tydzien przed okresem bol wszystkich stawow, alergie skorne, wypryski, swiad calego ciala, uderzenia goraca i podczas okresu ktory trwa ni mniej ni wiecej tydzien i bol taki ze skrecic sie idzie pyraligina mowicie? a solpadeina?

Gość to moze być endometrioza
lub mięśniaki przede wszystkim diagnoza u lekarza bo bez leczenia się nie obędzie

mialam usg przed okresem, mam grube endometrium ale to normalne mam echerzyki w okol jajnikow badania mam ok mam krzepliwosc krwi zla tzn za gesta krew i tabsow brac nie moge

mozna dać na łyżkę i odrobinę wody, połknąć i zapić szklanką wody albo nalać do szklanki i wypić ja daję 35 kropli do szklanki wypełnionej w 1/3 herbatą :D żeby było mniej obleśne hehe i wypijam, plus po tym szklankę herbaty działa po kilkunastu minutach co do mięsniaków, endometriozy itd to może tak być, ale nie musi mi wycięli mięśniaka (1,5cm) i nadal tak mam lekarz mówił, że to kwestia hormonów, grube endometrium mi się robi, złuszcza się intensywnie, mam mega krwawienia dieta jest bardzo ważna

aha te krople nie są aż tak popularne w Polsce, choć można je dostać ja mieszkam w Czechach, tutaj są często przepisywane na takie dolegliwości i kosztują u nas kilka groszy, wychodzi na polskie 7 zł? a często też lekarz zaznacza opcję, że refundowane przez ubezpieczalnię i płace wtedy tylko za receptę, to znaczy 5zł na polskie (tu jest taki system płacenia za recepty) ps, najważniejsze autorko byś nie namieszała leków jak zdecydujesz się na lek z ibuprofenem, to wtedy nie powinnać brac leku z paracetamolem itd... niestety leki bez recepty nie pomagają zbyt

Gość mi pomaga aulin
ale też jest na recepte.Dieta jak najbardziej, juz z tydzień przed okresem i profilaktycznie no-spa na parę dni wcześniej.Dobrze robi mi też ciepły termofor i lampka koniaku, wszystko co rozkurcza.

ćwiczenia takie delikatne też ponoć pomagają bo rozbijają te skurcze, czy jakoś tak

ps ja zamiast termoforu, parzę sobie ziółka i siedzę sobie trzymając kubek na brzuszku i popijam przed tv :)

Gość coralina22
Rezonator biofotonowy pomaga przy bólach menstruacyjnych, a jest o wiele zdrowszy dla organizmu niż tabletki przeciwbólowe. Na mnie nigdy ta no-spa nie działała, może dlatego że jadłam ją już jak mnie brzuch bolał?

Właśnie przeżywam swoją najgorszą miesiączkę. Ból nie do opisania,mama już dzwoniła po karetkę bo nie wiedziała co się ze mną dzieję. Od zawsze mam silne bóle,ale chorowałam 2 tygodnie na zapalenie pęcherza i nerek więc ból był niewyobrażalnie większy. Miałam drgawki,wymiotowałam,zasłabłam i mama mnie musiała dobudzać,blada jak ściana,krew z nosa,paraliżujący ból pleców i podbrzusza. Leżałam około godziny pod prysznicem bo mdlałam z bólu. Jestem teraz najszczęśliwsza pod słońcem. Muszę poszukać jakiegoś lepszego lekarza,bo kiedyś przepisał mi tabletki z pochodnym morfiny to spałam całe dnie po tym. Przede wszystkim muszę się przebadać,bo nie mogę w ogóle ćwiczyć,bo od razu robi mi się słabo i leci krew według lekarza to nic dziwnego;/ A przecież to nie dzieję się w dni miesiączki tylko na codzień .Kiedy mam mieć okres to odwołuje swoje wszystkie plany bo nie mogę normalnie funkcjonować. Teraz biorę nurofen ultima i no-spe. A dzisiaj nie miałam więc wzięłam ifenin forte,no-spe i nimisil.Mam 18 lat.

Gość yhropundf
mi pomaga to jak zwymiotuje:/ a tak to jest mi niedobrze,boli brzuch i sie mecze. Nie warto tego powstrzyymywac:/ i podczas okresu korzystam czesciej z toalety:/ a dieta nie wiem czy pomaga, ja jadlam koktajle z owocow i tak wymitowalam i mnie bolal. Chyba lepiej nic nie jesc, teraz tak zrobie i zobaczymy. Podono niepokalanek zazywany przez 3mies. Wyleczy....

jak już nic nie pomaga, to może spróbuj masaż? albo lekkie ćwiczenia... wiem, że łatwo o tym mówić, a bywa że cięzko się ruszyć z bólu, ale to naprawdę rozluźnia. popatrz sobie tu - http://elektrostymulatory.com/pneumatyczny-pas-ledzwiowy.html - coś takiego wypatrzyłam, sama poza bólami menstruacyjnymi mam problemy z nawracającym zapaleniem korzonków, może coś takiego dałoby ulgę? próbował ktoś?

Gość ja zazywam
aulin albo nimesil.Oba leki iestety na receptę, aulin chyba szybciej dziala i w moim przypadku sprawdza sie niezawodnie.Termofor, odrobina alkoholu i wszystko co działa rozkurczowo tez jest wskazane.A no-spe można przyjmowac na kilka dni przed okresem.

Gość bardzo Wam wspolczuje
ja mam 23lata i ani razu nie cierpialam z powodu okresu, ale u mnie to chyba rodzinne..ale mialam taka kolezanke co nawet na pogotowiu ladowala, bo tak ja bolalo, ale teraz twierdzi, ze jest jej lepiej od kiedy zaczela regularnie biegac..