małgosiaxx 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 Witam.Od paru miesięcy źle się czułam głownie od drugiej połowy cyklu.Nudności ,obrzęki nóg, twarzy,bóle w okolicy stawów biodrowych i miednic.Poszłam z tym do lekarza ginekologa.Dał mi skierowanie na badania hormonalne: estradiol i progesteron.Wykonałam badania .Wyniki wyszły: za wysoki progesteron w fazie lutealnej i za wysoki progesteron.Lekarz powiedział że progesteron może być za wysoki a estrogeny postanowił obniżyć mi dianą.Z tego co wiem to diane przypisuje się kobietom z za wysokim testosteronem ,a ja nie ma za wysokiego, ponieważ nie ma żadnych objawów ,które mogły by na to wskazywać.Wiem że testosteron jest również w niewielkiej ilości potrzebny kobietom do prawidłowego funkcjonowania organizmu.Obawiam się że diana może mi go wyeliminować i pojawi się nowy problem zdrowotny.Poprosiłam lekarza o harmonet i przypisał mi harmonet ,ale był przekonany że nie będę tolerować dobrze gestagenów z tych tabl.Sama nie wiem co myśleć.Czy powinnam zmienić lekarza?czy ten w prawidłowy sposób chce mnie leczyć???sama nie wiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
małgosiaxx 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 Sorki pomyliłam się .Wyniki wyszły za wysoki estrogen i progesteron w fazie lutealnej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
małgosiaxx 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 Dodam że te dolegliwości o których wspomniałam :bóle kości,obrzęki,nudności są nie do zniesienia.Nudności pojawiają się również w pierwszej połowie cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
małgosiaxx 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 Hym ... Nikt nie ma żadnego zdania na ten temat.Kurcze ,a ja się głowie .zaufać temu lekarzowi czy nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yassmin 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 ja na twoim miejscu poszłabym skonsultować to z innym lekarzem..dla własnego świętego spokoju, bo widać,że jesteś niespokojna w tej kwestii. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewela12345 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 Żeby hormony obniżać dianą lub tabletkami antykoncepcyjnymi to ja nie słyszałam.Nie piszę że tak nie jest, ale ja osobiście zdziwiona jestem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach