Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hirsutka po troszę

Pielęgnacja ciała, ogólne zadbanie o siebie, proszę o porady :(

Polecane posty

Gość hirsutka po troszę

Wiem, na każdego działa co innego, ale no nie znam się, a chcę od podstaw się ogarnąć. Jem różnie, raczej niezdrowo, sporo słodyczy. Od 2 miesięcy nie ćwiczę ani nic, jestem bardzo szczupła, ale musze się rozruszać. Mam problem z hormonami i cerze zawsze coś dolega(jakiś grudki, zaskórniki itp niby niewiele widać, ale są głęboko w skórze, nie tylko twarz, ale ramiona, dekolt też). Ponad to mam hirsutyzm (nie, jak małpa nie wyglądam,to raczej lekki jest) i strasznie delikatną skórę więc każde golenie kończy się plamami, wypryskami, bliznami wrastaniem włosów. Stopy po zimie też ogarnięcia wymagają Brzmi bardzo nieciekawie, ale no czas się porządnie za siebie wziąć. Chce spróbować przez wakacje naturalnymi sposobami sobie pomóc, wiadomo jeśli nie podziałają to do lekarza. Ćwiczenia sobie sama znajdę, mam zamiar ujędrnić całe ciało i troszkę pupę uwypuklić. Przede wszystkim musze oczyścić organizm z toksyn. Picie 1,5litra wody to wiem. Ale może ktoś poleci jakieś herbatki? Jakie suplementy? Bratek, kwasy omega (by nawilżyć skórę od wewnątrz) Celulitis mam niewidoczny, jak ścisnę skórę to widać albo napnę mocno pośladki (przeklęta czekolada) ale chcę go usunąć. Podobno peeling kawowy jest dobry, jak często go robić? Co do skóry, ciała nie kremuję zwykle z lenistwa. Ale teraz chcę zacząć i co dobre dla skóry skłonnej do przesuszeń ale i z problemami z mieszkami włosowymi? Zwykła oliwka? Czy raczej kremy, balsamy? Twarz, naturalne kremy (ziaja itp), żel apteczny, takie połączenie najlepiej na mnie działa, kosmetyki typowe dla cer trądzikowych wysuszają mi skórę i efekt jest o wiele gorszy. Wiadomo, maseczka czasem itp. Ale moze postawić na traktowanie parą? Maseczki drożdzowe? Może jakieś maści typu brevoxyl czy acne-derm? Może ktoś ma podobną cerę i poleci jakieś kosmetyki by uspokajały gruczoły i nie wysuszały jednocześnie? Co do włosów. Wosk nie wchodzi w grę (ból ok, ale cebulki potem blisko powierzchni są i mam takie czarne kropeczki,nie wiem jak to wyjaśnić,po prostu niestetycznie). Ale mam maszynkę elektryczną i ona nie powoduje takich podrażnień więc zacznę jej używać. Tylko, co zrobić z bliznami które już mam np. p wrośniętych włosach? Maści na blizny typu tormentile działają? I ma ktoś genialny sposób by zapobiec wrastaniu włosów gdy rosną one 3-5 mm pod skórą?:O usuwam je igłami do strzykawek,dość sprawnie umiem ale lepiej by nie wrastały. Używam szorstkiej gąbki, ale one są zbyt głęboko. Co do stóp,szoruje pumeksem teraz, ale efekty są marne. Moczenie w wodzie z solą,oliwą, nie wiem. Wszystkiego próbowałam po trochu i jakieś efekty czasem są, ale jestem strasznie niezdyscyplinowana i szybko odpuszczam, np. wysypie mnie przy okresie i się zniechęcam. Wiem, ze może na zdrowie i uroda powinnam, ale tam mniej osób zagląda. dzięki jeśli ktokolwiek przeczytał, jeśli napisałam jakąś głupotę to poprawcie oczywiście

Gość hirsutka po troszę
Sporo tego wyszło :O co do hormonów, podjęłam leczenie, ale byłam zmuszona przerwać i teraz chcę by organizm wrócił do normy, bo nie chcę w krótkim odstępie czasu mieszać znowu

Gość karmelkkka
Ja robie tak: - prysznic - podczas prysznica depilacja nóg, rak i pach ( co drugi dzien) - najbardziej dbam o włosy- maseczka zawsze po umyciu Moje spostrzezenia: - kiedy chodze na solarium odrastajace włoski staja sie mniej widoczne i słabsze sa ich cebulki- pewnie od promieniowania uv

Gość karmelkkka
aha wiec tak: Ciało: - depiluje sie jak mowilam co 2 dni -kapiel - na nogi uzywam sprayu nabłyszczajacego - antyperspirant -troche perfum Włosy:-co 2 dni myje - szampon - maseczka na 20 min po umyciu -spłukiwanie i suszenie suszarka -nie uzywam pianek i lakieru Twarz: - myje delikatnym zelem -nie uzywam kremów raz w tyg peeling -płukam zimna woda aby ujedrnic Makijaz: -puder w kamieniu -lekko kreska -tusz do rzes i zalotka -błyszczyk Stopy: - zawsze robie sobie francuski pedikiur sama w domu Dłonie: - nie uzywam kremu do rak bo rozleniwiaja skore składniki - paznokcie mam długie i maluje zazwyczaj na czerwono, liliowo, złoto, brazowo Nosze bizuterie kolczyki, naszyjnik, pierscionek i bransoletka.

Gość hirsutka po troszę
włosy na ciemniejszej skórze słabiej widać, i same się rozjaśniają od słońca. Teraz lato to mam zamiar sie w granicach rozsądku poopalać to też pozytywnie powinno wpłynąć ale jak widzisz ja mam skórę raczej problemową to u mnei proste metody nie zdają egzaminu:O

Gość hirsutka po troszę
dzięki za post, ale ja z higieną czy makijażem i ubiorem nie mam problemów:P bardziej z odpowiednią pielęgnacją i szybkim trybem życia

Gość Ewelina009
Ja mam problemy z skórą mam wrażliwa skórę:/ nie mogę się np opalać na słońcu co mnie najbardziej wkurza:/ nie jestem blada jak córka młynarza:p ale opalona też nie. Zainwestują w dobre kosmetyki. Ja mam 3pułki zawalone kosmetykami np. balsamy do ciała, masełka do ciała,zele pod prysznic, kremowe zele pod prysznic, peeling do ciała twarzy, różne maseczki, kremy do stóp rąk ciała twarzy,pianki do mycia twarzy. Nie będę wszystkiego wymieniać bo długo zeszło kup sobie to co na wyżej napisałam tylko do wrażliwej cery a nawet bardzo wrażliwej. a co do golenia nóg i maszynki (Golarka Venus for Women, Gillette- 40-50zł) Użyłam różnych kosmetyków z różnych firm droższej pułki tańszej a skórę mam zadbaną delikatną i miła w dotyku.

Gość Ewelina009
Napisz na kartce co musisz kupić jakie kosmetyki idź do sklepu kosmetycznego i powiedzą do wrażliwej bardzo wrażliwej skóry napewno dobrze doradzą. Każdy ma inna cerę także ciężko odpowiedzieć.A co do włosów żeby były zadbane to tak jak wyżej zostało napisane maseczki odżywki, dobre szampony. Nie polecam używania lakierów, suszarki, prostownicy.

Gość hirsutka po troszę
Ja nie jestem upośledzona jako kobieta;) Choć to tak mogło zabrzmieć. Kiedyś stosowałam sporo kosmetyków, ale no efektu żadnego nie było. Może nawet stad część dzisiejszych problemów, ale ostatni rok, dwa nie mam już siły kombinować i popróbuję tylko i odpuszczam. Dlatego chcę postawić na prostotę i naturalność. Do twarzy znalazłam ok, ale ja mam problem głebszy i od zewnątrz tego nie pokonam. Tym bardziej, że to nie sama twarz nawet. Co do wrażliwości, to o golenie głownie chodzi. Ze słońcem nie mam problemów, domestosem to się polać mogę i nic mi nie będzie :O Venus miałam i lipa. Właściwie każdą metodę testowałam golenia/depilacji prócz lasera. I każda powoduje nieciekawe efekty. Włosy nagłowie mam takie, że mogę je traktować nawet paskudnie a one i tak dobrze wyglądają to o to się nie martwię:P Jedyne co dobrego mam Zastanawiam się czy w ogóle nie zainteresować się produktami krótkotrwałymi, domowej roboty

Gość gość
a cos do pielgenacji stóp polecicie?

Gość gość
ja juz od długiego czasu stosuje produkty http://acerin.info.pl/ , swietnie działają na potliwość nóg, spękaną i zgrubiałą skórę,.