Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zamotana....

Mieszkanie z teściową! :/ Doradźcie mi coś, proszę..!? :) :)c

Polecane posty

Gość Zamotana....

Otóż jestem w ciąży mieszkam w domu z mężem i teściową, a także z jej 5 letnim synem i 15 letnią córką.. postanowiliśmy narazie u teściowej pomieszkać na początek ponieważ nie stać nas na mieszkanie na chwilę obecną. Ogólnie nie narzekam,ale zaczyna mnie martwić fakt iż te młodsze rodzeństwo cały czas chce przebywać u nas w pokoju :/ jeden chce na bajki patrzeć, druga też coś tam na internecie robić.. albo teściowa ciągle kładzie małego spać u nas w pokoju . Zaczyna mnie to strasznie denerwować, tym bardziej,że jego młodszemu bratu nie da się przetłumaczyć,że np mój mąż chce spać po pracy itd . I teraz moje pytanie : Czy to,że mieszkam u kogośpod dachem tzn,że nie mam mieć własnego zdania i wgl się nie odzywać? czy pogadać z teściową i powiedzieć,że najwyższa pora zacząć ich odzwyczajać od tego pokoju bo gdy dziecko przyjdzie na świat będą tam dalej przebywać..z drugiej strony boję się,że mogę rozpętać awanturę.. co o tym myślicie ? proszę, pomóżcie. Pozdrawiam !

Gość Figggleeer
Skoro was zaprosiła, to nie może was traktować jak jakiś podgatunek. Mogła się nie zgadzać. Niech mąż z nią delikatnie porozmawia o tych dzieciach. W końcu on jest jej synem, więc nie musicie się czuć, jakbyście mieszkali kątem u kogoś obcego, tym bardziej, że na pewno dokładacie się do rachunków, co jest dla niej ulgą. Jej młodsze dzieci mają inny pokój dla siebie. Wy jesteście dorośli i potrzebujecie intymności.

Gość Zamotana....
Kupuję jedzenie do lodówki, dokładamy się, robię obiad, sprzątam.. po prostu zastanawiałam się czy nie przesadzam i czy mam prawo do odmawiania im siedzenia w tym pokoju. Bo ciągle ktoś tam jest, teraz to jeszcze przymykam oko i jak ona go tam kładzie to nic nie mówię,ale zagotowało się dziś we mnie jak mąż po pracy chciał spać, a on z przyzwyczajenia zaraz po przedszkolu chciał tam spać i na bajki patrzeć i nie rozumie jak mu się mówi nie i schodzi tam co 5 min. I moje obawy są głownIe związane z tym,że będzie tam przebywać jego młodszy brat i wchodzić jak mi dziecko będzie spało itd :/

Gość wjbfuaswedbcuiwes
Postaw na swoim !!!!!!!! będzie widziała,że na wszystko pozwalasz to będzie jeszcze gorzej.

Gość kiepska
Razem z mężem porozmawiajcie z teściową. Ile znam życie ona problemu nie zrozumie i zaczną się niesnaski. Ona czuje się panią domu.

Gość amendaxdd
każda kobita mieszkająca z teściową to ŚMIEĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość amendaxdd
mówi się BAJKI OGLĄDAĆ a nie - bajki patrzeć - ty analfabetko robiąca dzieciory i siedząca na łbie innym ludziom :O

Gość amendaxdd
nie masz intymności a dzieciory robisz to przy ludziach mu dopy dawałas ?